JAG & JOSSAN TAR I MED HÅRDHANDSKARNA

Happy clappy poddisdag! Denna vecka bjussar vi på temapoddis, och på lyssnarnas begäran pratar vi om entreprenörskap. Nåt som vi tycker är DRITSKOJ för att vara lite Skam-snajdig, ingen har väl missat att jag å Jossan gillar att dra igång projekt? He he.

(Bild: KajsaCharlotta.se)

Vi berättar dels om våra egna resor genom de olika företag och projekt vi varit med och drivit, men svarar även på lyssnarfrågor. ”Hur går man från idé till handling?”, ”Hur mycket ska man ta betalt?”, ”Hur bygger man ett varumärke?”, ”Hur vet man att man passar att driva eget?”, ”När är rätt tidpunkt att dra igång sitt företag?” är exempel på saker vi går igenom.

(Bild: KajsaCharlotta.se)

Jag kan verkligen rekommendera det här avsnittet om man är sugen på att starta eget. Vi ger en massa handfasta tips på saker man ska tänka på och sånt man kan inspireras av. Vi är ganska hårda i podden också. Många har kanske en bild av att man liksom har en härlig idé om nåt, och sen vips så realiserar man den och börjar tjäna pengar. Så är det naturligtvis inte, det ligger MASSOR av hårt jobb bakom – såklart.

För att man ska ha en chans att lyckas med det man vill dra igång (oavsett om det gäller att starta en blogg, sälja tjänster eller skapa produkter) så måste man ORKA vara noggrann. Man måste göra sin hemläxa om alltifrån kundunderlag och konkurrenssituation till budgetar, marginaler och kassaflöden. Annars har man inte en suck. För att gå från idé till handling måste man först få 100% KOLL på sin idé, det är steg 1.

Och just eftersom så många inte orkar/vill göra allt jobb som krävs för att KUNNA gå från idé till handling, så stannar de allra flesta idéerna just på idéstadiet. Det gör också att om man faktiskt ÄR en sån som gör sin hemläxa, så har man en mycket större chans att lyckas än vad man kanske tror. Just därför att det inte är så många som pallar trycket, det är liksom inte lika trångt när man kommit så långt att det är dags att realisera idéerna, för SÅ många har fallit bort på vägen.

Vi hittas där poddar hittas! Missa inte att följa oss på Facebook, där hittar ni just nu en väldans rolig tävling (hint hint)!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jag har absolut ingenting emot reklam eller andra samarbeten men nu blev avbrottet mitt i en mening mitt i podden inte roligt 🙁 gillar bäst när ni börjar hela podden med det.

  Johanna 2017-05-31 20:31:31
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Å, sorryborry! Vi visste inte attd et skulle vara reklam i mitten den här gången, en kommunikationsmiss mellan oss och Acast som vi har podden hos. Har fixat till reklamen nu så att den ligger på ett bättre ställe. tack grymming för att du säger till! 🙂

   Vanja Wikström 2017-05-31 21:39:33
   Svara
 • Hur viktigt är inte detta ämne? Jag blev sååå glad när ni tog upp ämnet om hur man blir ”immun” mot negativa personer som inte tror på en. Jag har själv en sådan upplevelse av hur mina föräldrar uppfattar mina drömmar för jag vill förändra världen (snarare SKA förändra världen:) ). Men när jag pratar med min mamma om det ser jag hur hon försöker låta positiv till min dröm (vilket är i alla fall ganska bra). Men min pappa tror inte alls på det, han säger att jag inte kan förändra världen själv och att jag inte ska lägga så stor press på mig själv. Jag förstår att han bara menar väl men läser man mellan raderna så tror han inte på mig. Men jag SKA förändra världen ändå. Ha en bra dag!

  Katja 2017-05-31 17:44:13
  Svara
 • Inget kul eller intressant ämne alls. Trist. Uttjatat. Precis lika uttjatat som barnbiten osv. Allt detta har vi ju redan kunnat ta del utav både på er kanal, i blogginlägg m.m

  Hannah 2017-05-31 13:53:33
  Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Jag hör till dem som FULLKOMLIGT ÄLSKAR det här avsnittet!!! ♡♡♡ SÅ BRA, som vanligt, Vanja och Josefin ☆

   Johanna 2017-05-31 20:47:36
   Svara
  • Svar på Hannahs kommentar.

   Tjena Hannah, vad tråkigt att det inte är ett ämne som du tycker är spännande. Ge gärna förslag på vad just du skulle tycka vore kul att höra/läsa mer om! 🙂 Just när det gäller temapoddar så blir det ju så att de inte kommer falla alla i smaken varje gång, men de som gillar ämnet kommer tycka de avsnitten är superintressanta. Men vi varvar ju teman, så ge som sagt gärna förslag på vad du vill läsa och höra om så tar vi hänsyn till det i framtiden. 🙂 Barn och entreprenörskap är ju två saker som är rätt ordentligt involverande i mitt liv, så de bitarna det kommer alltid finnas rätt mycket av i bloggen även framöver. Vad vill du läsa/höra mer om?

   Vanja Wikström 2017-05-31 14:06:29
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!