EN GULDIGT SOMRIG SKÄRGÅRDSDAG

Dags för veckans Helger I Bilder-inlägg, tjohooo! Tänker att vi fokar på lördagen som var MAGISK. Det var ju PANGSOMMAR! Vi gjorde det mesta av dagen och lyckades få en rackarns massa MYZ, tack vare faster Oliven och Mackanrackarn som hade tillgång till båt.

Innan vi hoppade i båten svidade alla om till båtfolk, såklart.

Visst matchade flytisen min hårfärg rätt bra?

När vi packat in allihop i båten var det dags för avfärd. Peppen var MASSIV. Iggy hade dessutom fått låna en vattenpickadoll av kusin Ruben, och att fyra av vattenstrålar till höger å vänster var mäkta populärt vill jag lova.

Kapten Mackanrackarn och styrman Skatt.

Vi la till vid en klippa som var obefolkad, och gjorde oss hemmastadda.

Ingen skärgårdsdag utan grillning (hör ju ihop lika mycket som Magnus & Brasse, Björne & Snigel, Josefin & Vanja…ja, ni hajar), så givetvis hade vi en sån med oss. Mackanrackarn fick agera grillmästare.

Vi inledde dock med att dela på en sån här.

Årets första, för min del. SÅ smarrigt när det är varmt ute!

Sen njöt, njöt, njöt och njöt vi. Av sol, värme, årets första bad (även badkrukan Vanja Wikström kastade sig i vattnet, SÅ varmt var det alltså), grillad korv, avocadomackor, pankisar – och av ruskigt bra häng.

Klippgrillad korv – kanske nåt av det godaste som finns? Hmm, uttrycket ”klippgrillad” kändes ju rätt så bra måste jag säga. Kanske kan bli ett nytt matuttryck? Som typ ”smörslungad”? Nä, nu är jag hattig igen – tillbaks till skärgårdsmyzet.

Fina Oliven! Så tacksam att jag har en så rackarns bra svärisfamilj som man liksom VILL hänga med. Inte alla förunnat ju.

Efter picknicklurren gick vi loss på bryggkaffe i termos – och fyra sorters tårtor. Yes, FYRA sorter. Vi fick nämligen äran att provsmaka de fyra kandidaterna till Annas (bilden) färska kiddos namngivningsceremoni för att hjälpa dem att välja rätt. Vi kom fram till att mangotårtan och chokladmoussetårtan var smarrigast.

Namngivningsceremonins huvudperson – baby Boris!

Vi hade plockat med oss vår portabla högtalare, tips tips! Gör ALLTID det om ni har någon. Så himla, himla fiffigt att kunna spela musik för att öka på härlighetskänslan när man är out and about.

Ute på ön hade vi sen världens göttigaste dag. Att kunna ha såhär lite kläder på sig OCH ÄNDÅ SVETTAS händer inte så ofta i Sverige. Är därför så galet glad att vi lyckades komma med på den här båtutflykten. Att få hänga ute i skärgården en sån dag är guldigare än guldigast.

Jag fick även chans att inviga mitt tokfina strandplagg från Odd Molly. En sån där fiffig grej man slänger på sig när man har bikini men vill vara lite mer klädd, ni vet. Vad sjuttsingen heter det? ”Strandkimono”? Nää, jag vet inte. Men ni hajar.

Trodde inte jag skulle kunna använda den förrän vi åker till Portugallien i juli, men det var ju en trevlig överraskning att det blev tidigare än så. När man har på sig den här typen av outfit får man en sån galen sommar- och semesterfeeling. Skönt att hinna få det här hemma tycker jag, för man vet ju liksom aldrig hur en svensk sommar blir. Ibland får man bara en sån här dag på hela året, då är det fint att känna att man hade möjlighet att göra det mesta av den.

Det fanns mycket att utforska på ön. En liten strand att bada vid, det fanns pinnar att plocka och kottdjur att göra. Kom och tänka på en grej när jag såg den här bilden förresten. Det finns SÅ få bilder på mig och Iggy när vi gör grejer ihop. Det jag har är mest selfies när vi lekt runt och gjort miner i mobilen. Men bilder av det här slaget (som ovan) har jag typ noll. Det beror ju såklart inte på att jag och Iggy aldrig gör något ihop, utan på att det alltid är JAG som tar alla bilder.

Lite tråkigt, kan jag känna ibland när jag skriver just de här Helgen I Bilder-inläggen. För då blir det så tydligt. Gjorde en miniintervju via mail till Mama i går kväll, och då bad de om en bild på mig och Iggy. Jag hittade typ INGEN som inte var sjukt gammal. Ska be Niklas att ta mer bilder på mig och Igster in action.

När eftermiddagen hade blivit kväll var det dags att packa in oss i båten igen, och åka hem. Iggy gjorde en ratt av ett rep, och styrde nogsamt båten hela vägen hem.

En magisk dag med våra goda ungar och fina kompisar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Nej jag vill inte men känner att jag vill men känner ändå att jag inte vill osv osv osv…flytvästar är en färskvara. Dessvärre finns inte dagens flytvästar i alla dess fina färger ni hade men desto säkrare. Usch, vill inte komma med en pekpinne men köp nya flytvästar. Fruktansvärda tanke om det skulle hända något.
  Men dagen…hjälp vad härlig! Sprang förbi er i lördags på söder, gullig liten familj på strålande humör i strålande förmiddagssol!

  Denice 2017-06-01 11:27:12
  Svara
  • Svar på Denices kommentar.

   Vi lånade alla flytisarna, hade ingen aning om att det var färskvara. tack för tips! 🙂 och vad kuuuuul att du såg oss på Söder, nästa gång får du heja!

   Vanja Wikström 2017-06-01 13:58:38
   Svara
 • Åh vilket magiskt inlägg! Man blev så glad det, vill också kunna göra sådant här med barn i framtiden<3

  Sallie 2017-05-31 21:31:21 http://sallie.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!