Första utefrullen, långa ben och ännu ett kryss på bucketlisten

Okej, nu kommer det: Helgen I Bilder-inlägget. På lördagen gick jag ju den mysiga floristkursen som ni redan fått ta del av, så jag hoppar direkt till vår söndag. Let´s go!
Dagen inleddes på allra bästa sätt med FÖRSTA UTEFRULLEN I SOLEN! Så sabla gött.
Jag sportade min nya favorittröja (som för övrigt matchade Urban Delis uteservering ofantligt bra som ni ser), drack en ljuvlig latte och var allmänt kalasnöjd.
Medan vi åt frulle fick vi denna snajdiga bild på sms från faster Oliven. Hon och Mackanrackarn befann sig nämligen i Köpenhamn och var precis i färd med att äta lyxfrulle på Atelier September som jag hade tipsat dem om. De var väldans nöjda. Det förstår jag, Atelier September är grymt, don´t miss om ni är i CPH!
När vi frullat klart slank vi över till Nytorget. Där kom supergulliga tubelinen Estelle fram och sa hej. Vi tog en selfie ihop, måste ju föreviga sina rockstjärnestunder liksom.
Estelle och hennes skolklass hade dessutom loppis på Nytorget, underbart! Där fyndade vi två bandyklubbor och en boll för 30 pix. Bra deal.
Och jag köpte det här fräsiga armbandet med turkosa prickar för 10 pix. Också en bra deal.
Bandykittet invigdes omgående, och Iggy var förvånansvärt duktig måste jag säga. Han är ju en riktig grymming på att sparka fotboll, men bandy känns ju SÅ mycket svårare iom att man ska träffa en rackarns miniboll med klubba å allt. Men han var superbra.
Känns som att han verkligen har bollsinne, får väl anmäla honom till någon slags bollsport, det skulle han tycka var superkul. Osäker på när man börjar med sånt dock, redan nu? Hmmm. Får googla.
Efter bandyn körde vi ett race i lekparken. Det blev PANGVARMT och jag fick kränga av mig tigertröjan till förmån för linne. En kepa åkte på också för å skydda fejan. Gött.
Ganska länge roade sig det lilla barnet med att blåsa bubblor. Det är liksom ALLTID kul.
Då passade jag på att rulla upp jeansen å sola benen en smula. Gött, gött.
Vips så var klockan lunch, och då körde vi picknick på Nytan. Halloumiburgare från en foodtruck slurpade jag i mig med god aptit. 
Sen slank vi runt i butiker, Niklas var nämligen rackarns sugen på att hitta lite nya kläder. Inne på Acne såg jag och Iggy LIVETS pjucks! Tänk vilken vardagsglädje att spana ner på dessa raringar! Eftersom de kostade strax under SJUTUSEN SPÄNN (!) så avstod vi dock. Förlåt, men är inte det helt BANANAS mycket för ett par skor?
I Dr Denim-butiken var priserna lite mer humana. Och jag hittade de här som ni såg i gårdagens Momspo – Norajeansen! Det var love at first sight, och jag blev SÅ glad att hitta ett par braller som fick mina korta rackarns ben att se nästan långa ut. Dessutom fanns de i en benlängd som PASSADE MIG! Behövde alltså inte ta fram saxen å klippa. Fantastiskt. 600 pix, bra pris dessutom. Ska köpa dem i alla färger tror jag.
När vi spanat klart på Söder drog vi in till stan och gick till underbara Mood. Där fastnade jag å Iggy ganska så länge i Leilas General Store. Den är inredd med en massa fina gamla leksaker, så Iggy ville aldrig gå därifrån.
Medan la papa röjde runt i Moods klädbutiker i jakt på snajdiga outfits passade jag å grodan på att ta en glasspaus.
Det här är favoriten – Sandwich! Älskar att han har just den som favvo, framförallt för att det är SÅ JÄVLA GÖLLIGT när han ska säga att han vill ha en ”sääänwisch”.
Jag kände mig lite krasslig och skippade glassen. Gick på en juice istället, med massor av äpple, ingefära och broccoli. Supersmarr!
Iggy var dock inte lika impad. Säääänwischen var bättre.
På vägen hem gick vi förbi en Nilson-butik – och där var ju jag å Jossan! Måste säga att jag blev mäkta stolt, att kunna kryssa i ”Sitta på reklamaffisch i butik” på bucketlisten är ju ganska fräsigt.
Är dessutom MER än mäkta stolt över själva projektet, här hittar ni de två skomodellerna som jag å Jossan valt ut (de ni ser där i fönstret). För varje sålt par går alltså 200 spänn till en skola på Haiti som SOS Barnbyar byggt upp. Dessutom skänker TOMS ett par nya skor till ett behövande barn för varje par som säljs. DUBBELBRA alltså!
När vi kom hem körde vi pizzamiddag. Fotade dock innan pizzan anlänt, det är INTE poppis att säga ”näää, vänta tills jag fotat” till la papa när det vankas pizza. Ljummen pizza är INTE gott, tycker han. Så det var väl fiffigt att jag tog bilden innan? Ni vet ju hur en pizza ser ut tänker jag. På bordet hade vi en av de fina buketterna jag band på min floristkurs dagen innan.
Det var vår söndag i bilder det!
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Insåg nu att jag var den som sålde bandyklubban till dig? Aja hoppas iaf att det var en fin dag

  Stasta 2017-05-30 21:08:42
  Svara
 • Åh ser helt underbart ut :). Älskar att äta ute hoppas på det morgon 🙂

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-05-26 23:14:01 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Saknar era vloggar! När ni lade upp telefontestet häromdagen fick jag en liten chock över hur mycket Iggy pratar nu :’)) sånt gulllll.

  myra 2017-05-25 23:09:18 http://None
  Svara
 • Vad kul att Iggy är så intresserad av bollsporter! Jag tänkte tipsa om Knatteskutt som finns överallt i Sverige. Har själv varit tränare där och tyckte det var en så himla bra träningsform för barn i alla åldrar. Det är olika åldersgrupper från dem minsta till lite större och varje vecka får man testa på en ny sport i form av lekar som är inspirerade av olika sporter. Fick mycket bra respons av föräldrarna till barnen som jag hade hand om så kolla gärna in det! ?

  Petronella 2017-05-25 21:34:55 http://None
  Svara
 • Hej alla Vanjas fina följare!
  Vi heter Emmy och Alice och läser Medie-och kommunikationsvetenskap på SU. Just nu skriver vi en B-uppsats om relationen mellan influencers och dess följare. Vi vill kika närmare på hur ni som följer Vanja upplever relationen med henne. Om du har några minuter över så vore vi väldigt tacksamma om du kunde fylla i vår enkät här: https://sv.surveymonkey.com/r/WT5CMM7

  När du svarar på enkäten är du givetvis helt anonym och du behöver bara lämna din mejladress om du själv vill. Tusen tack för din hjälp!
  P.S. Vi har självklart frågat Vanja om vi får publicera detta i hennes kanaler, och har fått det godkänt 🙂
  /E&A

  Alice 2017-05-25 20:14:38 http://None
  Svara
 • För det första, ÄLSKAR dig i den där tröjan, så fin ??? För det andra, fasiken vad häftigt att se sig själv i ett skyltfönster. Heija dig och Grattis!!!

  2017-05-25 18:45:39 http://None
  Svara
 • Underbar söndag ni haft 😀

  emzi 2017-05-25 18:25:53 http://emmelemzi.com
  Svara
 • Älskar dessa inlägg!! Och jeansen va så fina, blev lite sugen på att köpa ett par själv!<3

  Astrid 2017-05-25 18:20:16 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!