Att planera för att bli – eller inte bli – gravid

                                                                                              I samarbete med Natural Cycles
Jag slutade med p-piller när jag var omkring 21-22 eftersom jag inte ville stoppa i mig hormonpiller i onödan, och sen dess har kondom varit det preventivmedel jag använt mig av. Det har funkat bra, men när man är i en stadig relation (oj vad sexualupplysigt det där lät, men ni hajar #ElvaÅrAndCounting) kan det vara bra med andra alternativ. Som Natural Cycles som jag nu testat, och jag måste säga att jag tycker denna uppfinning är smått genial.
Det är världens första och enda EU-certifierade preventivmedelsapp som alltså hjälper en att planera kring önskade eller icke önskade graviditeter – helt utan biverkningar. Allt man behöver är ovan duo: en basaltermomenter (extra exakt som visar temperaturen med två decimaler) och själva appen.
Det funkar på så sätt att man genom att få benkoll på sin menscykel också får benkoll på de dagar (omkring 6 per cykel) som man kan bli gravid. När man fått koll på dessa dagar kan man planera kring dem, och alltså använda appen både om man vill bli gravid – eller om man inte vill bli det.
Hur gör man då? Jo, varje morgon (det första man gör, innan man ens stigit upp ur sängen) mäter man sin temperatur under tungan med Natural Cycles termometer. Sen matar man in värdet i appen…
…som visar en röd eller grön dag, beroende på om man kan bli gravid eller inte. Så sjukt fiffigt! Vad som kan vara bra att veta är att det såklart behövs en inkörningsperiod för att appen ska få koll på just ens egen menscykel. Så man får ha lite tålamod i början och vara noggrann med att mata in sina värden, så att prognosen blir så säker som möjligt.
Såhär ser det sen ut i appen, det här är min prognos för juni och juli. Appen hjälper också till om man planerar en graviditet, genom att peka ut ägglossningen. Den tipsar dessutom om vilka dagar som är bäst att ta ägglossningtest på, nåt jag skulle behövt när vi skulle producera Iggy – jag tror jag körde ägglossningstest varenda dag i typ tre veckor för att hitta rätt ha ha.
Jag tycker att appen är väldigt lätt att använda, jag gillar också att den har extrafunktioner som att till exempel tipsa användaren om när i menscykeln det är bäst att undersöka brösten (för det gör ni väl brudar? Det MÅSTE ni!).
Det som också är bra att veta är att Natural Cycles funkar absolut bäst för de med någorlunda regelbunden menscykel.
För er som är taggade på att testa Natural Cycles har jag fått ett erbjudande att bjussa på. Beställer ni en årsprenumeration (man betalar alltså för appen varje månad) för 590 pix med koden tackvanja får ni detta:
 • 1 årsprenumeration.
 • 1 basaltermometer och ett startkit.
 • Gåvor värda 220 spänn som är relaterade till din menscykel, som ekologiska tamponger och Durex-kondomer (NC skyddar ju inte mot sexuellt överförbara sjukdomar, så fiffigt att få med såna ju).
Tycker ni att detta verkar vara en bra deal så kan ni klicka in er här, glöm inte att ange koden tackvanja (gäller i två veckor från dagens datum). 
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Tycker Natural Cykles känns som en riktigt bra grej, skönt att slippa hormoner som jag inte tror att någon borde stoppa i sig. Däremot tycker jag man ska vara försiktig att kalla det för preventivmedel, för unga tjejer tycker jag man måste rekommendera något mer säkert ?

  2017-05-25 18:48:43 http://None
  Svara
 • Jag använde mig av detta när jag skulle bli gravid med min Melvin. Tack vare Natural Cycles blev jag gravid typ direkt! Kan varmt rekommendera detta! ❤️

  Linda 2017-05-25 17:23:42 http://None
  Svara
 • Detta låter ju super, särskilt för mig som aldrig har varit ett stort fan av p-piller 🙂 Men e det 590kr per månad eller är det per år? Tack för dina super tips och din super blogg :D:D:D

  Petra 2017-05-25 16:57:05 http://streetmuse.se
  Svara
 • Hur länge gäller koden? 🙂

  Julia 2017-05-25 16:22:54 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!