Aldrig, aldrig, aldrig mer

Usch. Vaknade med en riktigt vidrig känsla i kroppen i dag. Inte för att jag på nåt sätt inte var taggad på den här dagen, utan för att en dröm berörde mig så himla illa. Jag drömde nämligen att jag hade druckit, och alla ångestkänslor kring det kom tillbaks i sömnen och fullkomligen fyllde min kropp.
I drömmen var jag full, och på väg hem. Det var precis som en flashback från hur det kunde se ut efter att jag festat; allt var SÅ välbekant och SÅ obehagligt. Jag gick på en gata, någonstans i stan. Mitt medvetande hade precis liksom ”kommit tillbaka” efter att ha varit så dränkt i alkohol att det inte fungerade. De senaste timmarna var bara en enda lång minneslucka.
Jag tittade ner, och mina skor var borta. De hade jag tappat. ”Fan.” Den sedvanliga kollen började: Har jag min handväska? Mina nycklar? Min plånbok? Helvete, kreditkortet saknas. ”Fan, fan, FAN!”
Backtrackingen: Hur började kvällen? Vad hände sen? När blev det för mycket? Vad har jag gjort? Vad har jag sagt? Var är jag? Och så mobilkollen: Har jag skrivit något konstigt till någon? Ring någon jag inte borde? Hur länge har jag varit ”borta”?
Och så ångest, ångest, ångest. Ångest över att jag trillat dit en gång till, ångest över vad jag kanske gjort eller sagt, ångest över min totala oförmåga att hålla alkoholen under kontroll. Ångest.
Och medan jag vacklade hem i Stockholmsnatten utan skor, med ett förlorat kreditkort och en rejält tilltufsad självkänsla vaknade jag. TACK Å LOV så vaknade jag. Det var bara en dröm. Men som kändes så fruktansvärt verklig, och som väckte alla obehagskänslor jag förknippar med alkohol till liv igen.
Och även om lättnaden över att allt var precis som det skulle – jag HADE inte trillat dit – så var hela kroppen indränkt i ”Jag har druckit för mycket igen”-ångesten. Den låg som en kletig hinna över hela sovrummet, hjärnan kändes dimmig och jag var fylld av självförakt. Trots att det inte hänt. Men alla känslor var ju på plats, så jag fick mig liksom en redig käftsmäll ändå.
Det har varit svårt att skaka av sig obehagskänslorna i dag faktiskt, men nu tycker jag att de börjar avta. Lättnaden över att jag förhoppningsvis ALDRIG mer kommer hamna i situationer liknande nattens dröm har så småningom ersatt ångestmolnet.
Det känns så enormt skönt att ha tagit beslut om att aldrig, aldrig, aldrig mer dricka alkohol i festsammanhang. En dröm är det absolut närmaste jag vill (eller helst inte) komma såna här situationer igen. Som ni hör är de inte mycket att sakna. Usch.
Klicka gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Måste bara säja att du vart en så stor inspirationskälla i dnehär frågan för mig. Jag har likt dej också problem med alkohol i festsammanhang, jag blir alltid för full, säjer saker jag ångrar, får minnesluckor etc.
  För 1månad sen va jag på 30års fest, blev så hiskeligt berusad.. å höll på att skämas ihjäl mig dagen efter. Men så följande vecka, så lyssnade jag på nån podd mr dej å josefin när ni pratade om detta, så bestämde jag mig att sluta dricka på fester. Hittills har jag bara druckit 2glas (1åt gången) vin när ja käkat middag ute med min man och på fester tar jag med alkohilfri öl och läsk, jag vill ha nått gott fast utan alkohol liksom. Å jag ville bara säja att jag e så jävla glad att jag fick höra om hur du gör me alkohol, för jag tycker om att dricka nått glas då å då, å har inte problem med det, förutom på fester.å har haft svårt att hitta en bra balans. Tack för inspirationen till ett nyttigare och gladare liv! ?

  Kim 2017-08-24 16:34:58
  Svara
  • Svar på Kims kommentar.

   Ååå men DU! Vad glad (och stolt!) jag blir!

   Vanja Wikström 2017-08-24 19:40:10
   Svara
   • Svar på Vanja Wikströms kommentar.

    Jag e också såå glad ? känner mig så inspirerad och så pepp på att äntligen kunna gå på fest men att dagen efter, må bra och kunna göra alla saker man planerat!
    Tack!

    Kim 2017-08-24 21:11:09
    Svara
 • Hej!När kommer nån ny youtube video?Så länge sen sist!Saknar er

  sara 2017-05-16 17:15:46 http://None
  Svara
 • Så jobbigt när obehagliga drömmar är så verkliga, när de liksom inte vill låta sig skakas av 🙁 Men vilken tur att detta inte är din verklighet längre utan just "bara" en dröm! Du är en inspiration och så himla stark! <3

  Amanda 2017-05-16 16:18:59 http://www.prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Så himla läskigt med såna flashbacks… När jag hade läst första halva stycket så kände jag NEEEJ NEJ NEJ!, inte har hon druckit! Som tur var hade du inte gjort det men det är ändå läskigt. Vet du hur man gör när man precis har blivit sårad på riktigt av en av sina bästa vänner? Utan att veta varför någon vill överge mig eller om hon bara har en dålig dag och mår skit. Vet hur man gör det?

  Katja 2017-05-16 15:22:22 http://None
  Svara
 • Usch vilket sätt att vakna på, så får man en känsla i kroppen som man liksom "startar dagen med" inte kul! Dricker själv inte alls, utan annan anledning än att jag inte tycker det är gott med alkohol. Men märker så hur mycket kretsar just alkohol/drickande/fest, och hur folk ibland nästan blir provocerade för att man inte dricker. Knäppt. Men bra val av dig att inte dricka, finns ju så mycket gott utan alkohol 🙂 typ nya PEPSI GINGER med färsk ingefära och citron i skivor i, mmmmh. om man älskar ingefära som jag då alltså 😉

  Btw. Tack för loppiset i sön! ÄLSKAR mina grejer jag fick med mig (vinröda bootsen <3), plus den energi ni gav <3 och tack för att du mejlade min lillasyster <3 <3<3 evigt tacksam

  Josefin 2017-05-16 14:53:06 http://None
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Åååå men var det du Josefin? Känner ju igen din mailadress så himla väl, känns som att vi känner varandra en smula. Du hade fått en ännu längre kram i söndags om jag visste att du var du ha ha!? Hoppas det går bra för lillsyrran, hon har ju världens bästa storasyster i alla fall!???

   Vanja Wikström Momtrepreneur 2017-05-16 17:32:54 http://vanjawikstrom.se
   Svara
 • ursh sånna drömmar är så obehagliga att ha.
  Nu har jag personligen inte problem med alcohol (dock dricker jag typ aldrig av andra anledningar)
  Men däremot är jag en kraftig drömmare, så när man drömmer så där hårt att när man vaknar sitter det i ända in i själen och man tror verkligen man upplevt det i verkligheten. De dagarna efter är verkligen inga roliga då känslan är så svårt att skaka av sig .

  Hoppas de blev bättre senare på dagen för dig , annars försvinner känslan iaf till slut och man kan vara ännu mer glad över att det bara var en dröm. <3

  Tess 2017-05-16 14:25:51 http://nouw.com/thessans
  Svara
 • Det är så bra att du delar med dig om det här. Uppskattar alla dina inlägg om alkohol och när du pratade om det i podden.
  Jag har själv haft det kämpigt med mitt drickande och jag tror, såhär i efterhand att om det hade funnits folk som pratade om problem runt alkohol när jag var yngre så hade det hjälp mig och fått mig att inse att jag faktiskt hade problem. Men istället var det ju så att alla bloggare då romantiserade alkohol något enormt och det gjordes även på film, i serier, i reklam osv och de enda med "problem" var alagarna på bänken, och de kunde jag inte direkt relatera till.
  Så jag tycker du ska prata om detta mer och gärna även på YT där ni har många yngre som tittar, så otroligt viktig grej och det kan aldrig pratas för mycket om det.

  2017-05-16 13:58:53 http://None
  Svara
 • Helt off topic, men det fungerar inte att lyssna på avsnittet av er podd där Niklas är med? Det hörs bara ett brus 1 sekund sen byter det till ett annat avsnitt?

  Sofia 2017-05-16 13:34:56 http://None
  Svara
 • Jag känner igen mig så otroligt mycket i det du beskriver. Jag bestämde mig för 10 månader den sen att sluta dricka och när man berättar det för folk, där mitt svar är "ångest" så upplever jag att många uppfattar mitt svar som om att det skulle vara en vanlig "bakisångest", men det är så mycket mer än så. Precis som du nämner så ligger alla dessa frågor och funderingar så djupt inom en och skapar ett sånt stort moln av ångest, att all den alkohol som konsumeras inte ens är värt det. Att sluta dricka var det bästa beslutet jag gjort och jag är så glad att du (och Jossan) pratar om sånt här. Jag tror att det är så oerhört vanligt att känna såhär, men eftersom den alkoholiserade normen är så pass stark så förnekas det nog allt för ofta. Stor kram till dig och hoppas solen har lyckats vända denna tisdag till något härligare.

  Gabriella 2017-05-16 12:39:58 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!