En fredag med grötfrulle, sushilurre och en obehagligt stor pizza till middag

Okejrå. Nu händer det! Är ni redo för ett ÜBERLÅNGT inlägg om min fredag? Hämta en kopp kaffe, luta er tillbaks i soffan (eller på kontorsstolen he he) och häng med! Fredagen inleddes med frulle, närmare bestämt gröt. Tänkte visa vad jag har i min gröt, som faktiskt är himlans god:
  • Havregryn, såklart
  • Linfrön
  • Chiafrön
  • Sesamfrön
  • Riven kokos
  • Pumpakärnor
  • Salt
  • Maaaassor med kanel
Tar ca 1/2 dl havregryn, och fyller på med frön så att det blir strax under 1 dl allt som allt. Pytsar i det i en kastrull, och häller på 2 dl mjölk (använd mjölk / Oatly / nåt annat som du gillar istället för vatten så blir gröten mycket mumsigare). Sen mosar jag i en halv banan också, men den glömde jag ta bild på. 
Hela alltet får koka under omrörning tills konsistensen är som jag vill ha den. Klart!
Jag äter min gröt med MYCKET bär (gärna blåbär, och ibland även hallon) och mjölk. En finkaffe till, såklart. Gjord på Oatlys iKaffe. Inte för att jag är vegan, utan för att den helt enkelt är för jävla god.
Brukar ringla den här över gröten också för extra smarrylarry-ness.
Det var såklart inte bara jag som åt frulle, Iggys frukostbricka såg ut såhär (snodd från Insta Stories). Cirkelmacka med korv, mjölk och lite bär.
Efter frullen slank Iggy till föris, och jag till Drömmis. Var där bara en kortis för att plocka upp en massa papper rörande mitt och Jossans gemensamma AB. Skulle nämligen på bokföringsmöte kl 10.
På vägen till bokförings-Emma passerade jag Sardin, en av mina absoluta favoritrestauranger. Till min stora sorg har stället lagt ner. Undrar vad som kommer hända i den toksöta lilla lokalen nu? Blir svårt att fylla Sardinskorna, känner jag. *gråterenskvätt*
Passerade också den här pop up-shopen och var TVUNGEN att slinka in och kolla, om än bara i en minut. SÅ fint ju! Massa härlig keramik, tror stället hette Paradiset. Tips tips för er som gillar bulliga keramiska former i dämpade pastellfärger.
Hos bokförings-Emma…gick vi igenom bokföringen, logiskt nog. Sen tog hon en bild på mig, käckt pekandes på ovan citat. Det är så sant så sant, och nåt som jag ofta pratar om: för att lyckas med sin business / få ett härligare liv / eller vad man nu vill, så måste man anstränga sig.
Att förändra och förbättra handlar ofta om att orka genomföra det man tänker på och drömmer om. Och det är där många faller, tyvärr. Att tänka något är en sak, att göra det är en annan. Orkar man göra, så blir man belönad, jag lovar.
Och med energin man får från att bli belönad, så orkar man göra mer. Vilket blir en positiv spiral, på samma sätt som jag tror vi alla kan känna igen oss i att det lätt blir en negativ spiral av att inte anstränga sig. Då blir liksom minsta grej ett berg att bestiga, att ens göra frukost känns bökigt.
Nej, att orka anstränga sig för att göra det där lilla extra som förgyller livet (vilket såklart både kan vara stora saker som att ta reda på det du behöver för att starta en egen business, men också mindre grejer som att göra fint hemma eller boka in en fika med en kompis) är helt klart sättet jag vill leva mitt liv på.
Sen är man inte på topp alla dagar givetvis, men som sagt är glädjen och energin som genereras från det braiga man orkar styra upp en fantastisk bensin och morot för att fortsätta orka göra.
Hursomhelst! Efter mötet med bokförings-Emma åkte jag direkt till Sophie by Sophie för att käka lurre med min kompis Fia som är PR manager där. HUR fint showroom har de inte?
Fia bjussade på sushi, mums! Förresten – notera att hon också är en riktig ”Värna Vardagsglädjen”-person, spana in strumporna uppe till vänster. Älskart!
Hela hon är ju egentligen en vandrande vardagsglädjeinjektion – alltid så LJUVLIGA kläder! Jag måste börja ha ännu mera färg och mönster på mig, känner jag.
Efter sushilurren drack vi kaffe i fina rosa muggar och pratade om relationer och livet med barn. Alltid intressanta samtalsämnen.
Fia hade även kirrat hallongrottor. Guldstjärna, MVG och plus i kanten!
Spanade såklart runt i deras fina showroom också. HUR ljuvliga är inte dessa smileysmycken?
De här raringarna blev jag också handlöst förälskad i. ARMBANDET! RINGEN! Så sjukt fina. Kommer inte förrän i höst dock, så jag får snällt vänta. Men känner att de nog måste få flytta in i min numera så strålande ljuvliga smyckesgarderob.
Efter lunchen skulle jag åka tillbaks till Söder. Gick förbi de här underbara blomstren på Norrmalmstorg, och kände genuin lycka över att pionsäsongen nu börjat. Min favvoblomma, tror jag.
Eftersom Zara ligger på vägen till bussen som går hem till Söder kunde jag liksom inte låta bli att slinka in där en snabbis. Fick med mig ovan mönstrade plagg i glada färger in i provhytten. Helt klart inspirerad av Fia.
Den här mönstrade kimonon satt som en smäck och fick följa med ut ur butiken. Ska invigas snarast!
Min buss gick vid Kungsträdgården, och medan jag väntade på den GICK det ju liksom inte att INTE ta en bild på blomsterprakten som exploderar där just nu. Ni har garanterat sett den i era Inspirationstagramsflöden. Och dessa vackra körsbärsblommor förtjänar verkligen att överskölja alla sociala medier, för de är så vackra att man nästan går av.
Hann inte ta en snajdigare körsbärsblommeselfie än såhär eftersom min buss kom ganska snabbt, men det fick duga.
Åkte hem för att sätta mig och jobba vid datorn en stund, och blev väldans glad att upptäcka veckans bukett (jag prenumererar) från Bloem på dörren. Som vanligt var den sjukt fin.
Med PIONER i! Lyckan!
Efter att ha jobbat klart var det dags för Friskisfredag, så jag drog på mig träningskläderna och gick ut. Som ni ser var det rätt rejält med mönster å färg å vardagsglädje på dem också. Heja heja!
Var lite orolig för hur jag skulle klara passet, i och med att jag var på ett bloggevent nyligen som inbegrep TRÄNING (!!!! *CrazyBananas*). Den träningen var helt vansinnigt jobbig, så jag hade extrem träningsvärk i hela kroppen.
Här är en vimmelbild från träningseventet, som faktiskt var sjukt kul. Det var ett ”workout party”, så det var mörkt i lokalen, fullt av ballonger och blinkande discoljus – och sen utförde man övningar med guidning av tränare uppe på en scen. Till dunka dunka-musik, såklart.
Jag har aldrig i hela mitt liv garvat så mycket på ett träningspass, och övningarna man fick göra var asroliga (även om de var jobbiga). Så det var helt klart en hit. Men SATAN I GATAN vad öm jag var i musklerna efteråt…
Hurosmhelst, så gick det rätt bra på Friskis, trots muskelvärken. Några magövningar fick jag hoppa över för att det helt enkelt gjorde för ont, men annars funkade det fint.
Tycker jag är så sjukt duktig som kommer iväg på fredagarna. Jag får ju verkligen kämpa för att försöka vara en friskus eftersom det inte alls ligger i min natur att röra på mig över huvud taget. Men jag får helt enkelt ta till mitt eget knep och orka. Var sjukt osugen på att gå till Friskis i fredags, men efteråt kändes det (såklart) fantastiskt. Belöningen för att man orkade, liksom.
Ska hitta en tid till i veckan att träna på som ska vara stående, som jag inte kan rucka på. Två gånger i veckan känns perfekt att kunna komma iväg och göra en insats för kroppen.
På vägen hem från Friskis balanserade jag upp träningen med att köpa pizza. Viktigt med balansen ju.
Vår lokala favoritpizzeria gör dock så VANSINNESSTORA pizzor, att jag och Niklas alltid brukar dela på en. Det räcker och blir över. Syns kanske inte på bilden hur gigantisk pizzan är, men de är onödigt stora. Deras pizzakartonger är specialgjorda för att passa, så det är ingen vanlig cappricciosakartong ni ser på bilden. Näää, den är nästan dubbelt så stor.
Vi brukar alltid ta samma uppdelning – Niklas kör kebabpizza, och jag ”Trädgårdsmästarens” med aubergine, zucchini, mozzarella och ruccola. Iggys favorit är kanterna. Bra deal, allt blir uppätet.
Efter middagen spelade vi fotboll med den här ballongen som är favoriten hemma just nu…
…vi beundrade Iggys teckning som han tagit med hem från föris (så fina färger!)…
…och sen ville Iggy visa mig sina nappar som lyser i mörkret. Vi testade genom att gå in i badrummet och stänga dörren. Jag blev mycket imponerad.
Efter det var det dags för bad. Med bubblor.
När pyjamasen var på ville Iggy att vi skulle läsa saga. Jag hade fått hem ovan bok i ett pressutskick, så den låg framme. Den är ju egentligen för större barn, men Iggy insisterade. Så Niklas läste, och det funkade bra på så vis att Iggeloni lyssnade noggrant. Tror dock inte att han förstod så mycket vad boken handlade om. Men det var en mysig bok, så för äldre barn är den nog kalas.
Efter att Iggy somnat plockade jag fram gotteskålen. Är fortfarande besatt av de här rosagula sura dödskallarna.
Niklas satt bredvid, och njöt av sitt nässelpulver. Eller, njöt å njöt – det är skitäckligt. Men skitnyttigt. Och verkar ha en positiv inverkan på hans sömn, så då får det såklart vara hur äckligt som helst.
Ska utvärdera pulvret en längre tid, återkommer om vi tycker att det faktiskt funkar, så kan ju det vara ett tips till er andra som lider av sömnproblem.
Sen spenderade vi resten av kvällen i soffan mumsandes gotte och tittandes på ”Gifta vid första ögonkastet”. Paren i den här säsongen verkar ha en bättre chans än tidigare säsonger tycker jag. Så himla fint att se när folk blir kära i varandra.
Btw – att kombinera en salt fisk med en söt fisk är nåt jag gjort i urminnes tider. Kombon salt å sött är ju SÅ gott! Har därför alltid undrat varför i hela friden det inte görs mer godisar med den kombinationen? Karamellkungen, hör ni mig? Jag kan styra upp en egen kollektion till er om ni vill, lovar att den skulle sälja. För visst är sötsalt gott?
Det var det hele mina vänner! Men. Innan vi avslutar vill jag ställa en fråga. Ni är ju väldigt flitiga med att klicka på hjärtat under inläggen, det är jag himla glad för, tack! Och det som märks då är att de här ”Dagen i bilder”-inläggen liksom alltid är absolut mest hjärtade, vilket jag tolkar som att ni gillar dem allra, allra bäst.
Så därför undrar jag – borde jag göra fler såna? Eller räcker det som det är nu (kanske två, tre i veckan)? Jag själv är förståeligt nog inte superfascinerad av min egen vardag, så jag är så rädd att ni ska tycka att bloggen är tråkig om jag skriver för många vardagsinlägg. Men däremot vet jag att jag själv faktiskt älskar att läsa just den typen av inlägg i andra bloggar, så jag hajar ju grejen.
Let me know – är det lagom med vardagsinlägg, eller vill ni ha fler? Vad är det som gör att ni tycker om att läsa just de inläggen så mycket? Berätta, så ska jag göra mitt bästa för att göra el bloggo ännu bättre!
Klicka gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
  • Tycker du har ett bra flow på gång med inläggen just nu 🙂 är väldigt nöjd med mängden och variationen. Min feedback skulle vara som redan nämndes att vissa inlägg blir lite för långa. Du har ett så bra kommentarsfält så kommentarerna kommer nog komma in ändå även fast du kortar ner dina inlägg. Skulle egentligen vilja kommentera på flera saker i inlägget men så tog du slutklämmen med en fråga ? och nu kommer min kommentar bara handla om det 😛 blir rädd för att kommentaren blir för lång eller osammanhängande om jag skulle kommentera på allt jag fick tankar om.
    Sjukt bra jobb Vanja! Du är helt enormt duktig ♡ jag hoppas att fler hittar dig så du kan få den Cred du är värd!

    Johanna 2017-04-25 16:46:04 http://None
    Svara
  • Håller med om godiset, som hallon-lakrits-döskallarna, love them!
    Annars gillar jag dina vardagsinlägg. Du är så positiv och inspirerande!

    Sofia 2017-04-25 14:51:28 http://None
    Svara
  • Håller med om godiset, som hallon-lakrits-döskallarna, love them!
    Annars gillar jag dina vardagsinlägg. Du är så positiv och inspirerande!

    Sofia 2017-04-25 14:51:28 http://None
    Svara
  • Jag gillar definitivt vardagsinläggen 😀 Jag tycker om och se vad ni/du håller på med 😀 .

    emzi 2017-04-25 10:28:55 http://emmelemzi.com
    Svara
  • Älskar din kombo med godisarna, min favvo är saltlakrisfisk med colaflaska! ? Något du måste testa! ??
    Din blogg är så mysig att läsa och att du har en sån underbar familj!
    jag tycker de räcker med 2-3 vardagsinlägg i veckan och blanda upp med annat. ? Fortsätt med de du gör! ?

    Malin 2017-04-25 10:06:36 http://None
    Svara
  • För min del blir dina inlägg ibland lite för långa, de är intressanta från början till slut men det hade kanske varit roligare och enklare om dagen varit ett inlägg, sedan ett specifikt inlägg om träningseventet och ett tredje inlägg "ett foto i timmen" inspirerat? Hade så mycket jag ville kommentera medan jag läste men det glömdes bort fort när nästa stycke kom haha! Xx

    2017-04-25 09:01:56 http://None
    Svara
  • Det var så mkt jag ville kommentera men nu när jag kom till slutet har jag glömt (=bra betyg pga långt inlägg;) Jag tänkte iaf på kanelen, ser inte riktigt vilken du har på bilden men vill ändå tipsa om ceylon kanel. Allt annat är bara kanelSMAKANDE jox, som t.om är giftigt i stora mängder, tyvärr. Du hittar ceylon kanel i bättre butiker, min tex 😉 men alldeles säkert på många håll i Sthlm. Det var den där tråkiga "kan-uppfattas-som-pekpinne-kommentaren" som jag kom ihåg..

    Jag tycker inte att du behöver publicera både fler inlägg OCH bilder med bättre kvalité. Men jag är å andra sidan en sådan som tänker på hur du faktiskt måste stanna upp och fota alla sekvenser av din dag när jag läser dina inlägg. Och jag veeeet att du skrivit att du gärna gör det och att det inte är en uppoffring etc etc etc men så kanske det är -med mobilen? Jag älskar dessa inlägg men tycker att 2-3 / v är perfa <3 och att inte alla bilder är megaproffsiga känns mer mysigt och personligt tycker jag (tvärtom mot andra här, ser jag).

    Håller tummarna för nässlorna Niklas!
    Stor kram!

    Karin 2017-04-24 21:55:40 http://None
    Svara
  • Gillar dessa inlägg megamycket, så grymt välgjorda och roliga att hänga med på. Men sätter ändå ett max på 3 st i veckan. Fortsätt ist som du redan gör annars tror jag lätt din blogg "tappar/ändras" till att lätt "bara" bli för mycket av det. Den är redan fantastisk:) Iggy är så vansinnes bedårande söt och fin så man vill ta ur honom ur datorn och kramas:) Liten fundering, om du backar cirkus 8-10 månader i tiden, hur ser du på dig själv nu mot då. Måste säga att du utstrålar glow och gnista som man aldrig sett, att du har har så mkt du kan ch vill åstadkomma så man vill verkligen inte missa ngt av det, kikar in här på bloggen nästan varje dag och blir lika glad varje gång. HEJA! Kram

    Åsa 2017-04-24 21:54:52 http://None
    Svara
  • Jag gillar vardagsinläggen mycket men tycker att det räcker med max 3 i veckan. Annars känns det som att den blandningen av inlägg som jag gillar med din blogg kommer att försvinna.

    Lotta 2017-04-24 21:18:50 http://None
    Svara
  • Gud så mycket roligare din gröt är jämfört med min. Jag har BARA havregryn och VATTEN, fatta så tråkigt?! Måste börja göra vardagsglädjegröt à la Vanja, haha! 😀

    Pioner är verkligen vackra och körsbärsblommor likaså! Vi har haft snö och regn samtidigt som våra blommor i Borås så har inte hunnit få några fina bilder än 🙁 Hoppas att solen tittar fram snart så jag får ge mig ut och fixa finbilder till instagram!

    Fantastiskt om nässelpulver kan hjälpa Niklas lite. Jag sover rätt dåligt men är inte närheten av Niklas nivå och kan inte tänka mig hur jobbigt det måste vara! Han är grym som orkar vara positiv ändå!

    Jag kan absolut tänka mig fler vardagsinlägg, de är ju bäst! Samtidigt är det inget jag saknar så det gör inget om du fortsätter i samma spår heller 🙂

    Amanda 2017-04-24 20:09:31 http://www.prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Fina bilder!
    Men du, vi är rädda om dig; så kolla in detta
    http://mittkok.expressen.se/artikel/kanel-i-butiken-kan-innehalla-gift/

    2017-04-24 20:02:04 http://None
    Svara
  • Kan inte förklara vad det är som är så "roligt" (hittar inget bättre ord) med vardagsinläggen, men de blir liksom inspirerande. Tror mest det handlar om att du skriver så fint, tar lagom mycket bilder och balanserar text och bild precis lagom! Du får jättegärna ta mer miljöbilder, dvs så man ser mer av lägenheten. Exempelvis om Iggy spelar fotboll med en ballong i hallen, ta en bild som visar en del av hallen också. Är ett inredningstfreak och det handlar inte om att allt måste se fixat ut, utan mer att det är kul att se hur människor har det hemma. Luddig förklaring men hoppas du förstår. Kram och tack som alltid för en mysig blogg och härlig kanal!

    Jennifer Nilsson 2017-04-24 19:37:18 http://None
    Svara
  • Härligt inlägg!! Paradisverkstan heter de som gör den fantastiskt vackra keramiken. De görs på Öland, tips tips om någon ska dit i sommar. ☺️

    Sara 2017-04-24 19:29:44 http://None
    Svara
  • Älskar älskar älskar vardagsinläggen. Precis som jag älskar follow me around-vloggar!
    En annan fråga, vart är din magiska teddyjacka ifrån?
    Kram! ?

    Emma 2017-04-24 19:24:39 http://None
    Svara
  • ÄLSKAR vardagsinläggen, speciellt såhär långa ☺️?? "Lutade mig tillbaka" precis när du skrev det, helt naturligt, roligt nog haha ??? Även om jag älskar dessa inlägg så tycker jag att 2-3 stycken i veckan räcker ⭐️ tycker om dina andra inlägg också, speciellt Momspo & inredningsbonanzorna ????

    Puss & Kram

    Märta 2017-04-24 18:53:34 http://larssson.webblogg.se
    Svara
  • Du har en så bra blogg, jag håller med Sarah om att kvalitèn inte alltid är den bästa. Vad kul att du har kommit igång med träningen! Själv springer jag varje söndag, det går ganska bra. Ha en bra tisdag!

    Katja 2017-04-24 18:31:43 http://None
    Svara
  • Hörde ett asgrymt rykte att sardin skulle bli någon asfet ginbar. Inte vet jag, men det vore lite spännande.

    Elinor 2017-04-24 16:52:06 http://alderbro.blogg.s
    Svara
  • Gärna fler vardagsinlägg 🙂 en grej som jag tänkte på när jag läste detta inlägg är att det vore kul om du kunde ta bilderna till dessa inlägg med en kamera istället för mobilen. Speciellt när man sitter vid datorn och läser så syns att kvalitén inte är den bästa. Annars tycker jag att din blogg är helt fantastisk och jag klickar in mig flera gånger per dag <3

    Sarah 2017-04-24 16:25:59 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!