Bloggvärldens mest o-bloggiga badrum

Okej, här kommer badrumsinlägget jag nämnde i morse. Och brace yourselves please – detta är INGET inspiriationsinlägg att tala om. Vi har nog bloggvärldens o-bloggigaste badrum, sjukt fult och oinspirerande faktiskt. Det är därför ni aldrig får se några bilder därifrån he he.
Men! Nyligen blev det åtminstone liiiite bättre, eftersom vi gjorde en snabb ansiktslyftning i form av kakeldekor och annat ytfix. Tänkte att ni skulle få se det. Som vanligt (det är ju så kuuuuul) kör vi lite före och efterbilder!
Vi köpte alltså kakeldekor på nätet, och klistrade över de PANGFULA babyblåa kakelplattorna. En stor förbättring helt klart.
Ett sjukt bra tips när man klistrar på kakeldekor är att först spraya ytan man ska fästa den på med en blandning av vatten och yttepyttelite diskmedel (blanda ihop i en sprayflaska först). Det gör att man kan flytta omkring kakeldekoren och inte behöver träffa 100% rätt på första försöket.
Funkade superbra för oss, och när vattnet torkar upp ”sätter” sig liksom klistret, och kakeldekoren sitter som berget. Riktigt bra tips!
Några korgar fick ersätta gamla och urfula förvaringslådor, blev också helt klart bättre.
Och sen fluffade jag om den här ytan en smula. Så blev badrummet ytterligare en smula finare.
Före!
Efter!
Helt klart en förbättring på det stora hela, men fortfarande ett vansinnesfult och oinspirerande badrum tyvärr. Ljuset är så värdelöst att jag tackar universum att jag sminkat mig så många gånger att jag kan göra det i sömnen. För skulle jag behöva lita på belysningen därinne skulle jag förmodligen skrämma folk dagligen, så uselt är det. Mörkt och märkligt.
Men men, nog med böl! För vet ni vad? Nu ska vi ÄNTLIGEN ta tag i badrummet, liksom på riktigt. Vi kommer inte riva ut hela schabraket och göra om från golv till tak (tyvärr, det får vi vänta med tills dess att vi blivit rika och kunnat pröjsa för en bostadsrätt), men jag är ju som ni vet en stor förespråkare för att göra det mesta av sin hyresrätt. Så vi tänker att med rätt enkla medel kan man nog komma ganska så långt.
Tänk en snygg kommod, en fräsig spegel, en hylla ovanför tvättmaskinen (så att jag slipper TA BORT ALLA GREJER SOM STÅR PÅ DEN VARENDA GÅNG JAG SKA TVÄTTA *grrrr*), och kanske ett nytt badkar.
Gråter blod över att vi inte kommer kunna göra om det fruktansvärt fula babyblåa golvet, men man kanske kan vara kreativ med någon matta eller nåt?
Ja, hursomhelst så hör ni ju att det här rummet är mitt hatobjekt här hemma. Men nu ska det bli ändring på det! Nu ska vi fiffa och fluffa och skapa ett badrum vi TRIVS i. Fortsättning följer.
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Oj, om det där är pangfult så undrar jag vad mitt badrum är? För jag tycker att ditt badrum ser helt ok ut, och i jämförelse med mitt är det jättefint. Och trots det är jag inte alls särskilt bekymrad över hur mitt badrum ser ut, för det är ännu värre ställt med resten av vårt hem så badrummet är faktiskt det rum som jag är minst stressad över. Allt är relativt.

  Mamma bläckfisk 2017-04-04 12:08:19 http://mammablackfisk.blogg.se
  Svara
  • Svar på Mamma bläckfisks kommentar.

   Jo precis så är det; allting är relativt. Såg just klart en dokumentär om Andy Whitfield, så just precis nu känns det oerhört irrelevant att ens sitta vid en dator och knappra ner det här. Men så är ju livet – olika saker är olika viktiga i olika skeden av livet. Och det är helt okej. 🙂

   Vanja Wikström Momtrepreneur 2017-04-04 12:53:51 http://vanjawikstrom.se
   Svara
 • hej! vart kommer den guldiga korgen ifrån? (:

  2017-04-04 00:25:53 http://None
  Svara
 • Tycker ditt badrum är väldigt fint, om jag jämför med mitt eget haha! Men förstår att det är skönt att äntligen ta tag i det! 🙂

  2017-04-03 14:42:23 http://None
  Svara
 • Alltså jag tycker att det här är jättefint om man jämför med vårt badrum haha. Har nyss också satt upp kakeldekor över en rad med en skitful rosa färg. Nu är det mönstrat i blått och vitt på den raden och mycket finare! Spegeln är en sådan liten ful box man kan öppna och ha några saker ståendes i, helt gulnad pga asgammal och handfatet sönder på vissa ställen. Snål hyresvärd som inte renoverat på måååånga år med andra ord 😉 Det fulaste är dock det beiga plastgolvet, avskyr det! Jag har funderat på att måla det vitt men får se när jag orkar ett sådant projekt, du kanske kan göra samma med ert golv så att det blir lite bättre iallafall?

  Amanda 2017-04-01 12:36:03 http://www.prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Gud va svårt! Har lite samma problem här hemma. Vi skulle renoverat vårt badrum men så kände vi att vi hade för mkt annat att lägga pengar på. Men jag drömmer om badrum varje vecka, en snyggt, fräscht och härligt badrum.

  2017-03-31 15:55:22 http://None
  Svara
 • Fluffet var ju så fint! Blev faktist riktigt inspierar. 🙂 Btw så har jag testat brun utan solen från aco som du tipsade om i somras! Skrev om den på min bloggo. <3

  Elin Cecilia 2017-03-31 14:07:23 http://elincecilia.itgirls.se
  Svara
 • Jag skulle köpt en stor (150x200cm) plastmatta från rusta för typ 200-300kr och den ha sån där stoppmatta under så att den inte åker omkring. Billigt, vattentåligt och snygg!

  Sara - finaprickar 2017-03-31 00:24:50 http://None
  Svara
 • Om bara hyresvärden tillåter så rekommenderar även jag att måla golvet. Någon ljusgrå eller ljusbeige nyans är ganska tacksam mot smuts och slitage även om vitt blir ljusaste men det är ju sen smaksak. Tror tilloch med att man nu för tiden kan blanda till önskad nyans för kakelmålfärg men är lite osäker på den fronten. Vill man inte ha en heltäckande vattenavstötande plastmatta så är ett tips mjukare variant av grovrumsmatta (har svårt att komma på ett vettigt svenskt ord för jag själv säger kuramatta men det är finskt) men en sån som håller våta leriga stövlar. Vi hade den i ett badrum där vi inte duschade och det funkade perfekt för lite vattenstänk, ni badat ju ändå mest 🙂

  Johanna 2017-03-30 20:52:44 http://None
  Svara
 • Cool! Lägg in en trätrall. Det har jag gjort en gång. Funka prima!

  Ida 2017-03-30 20:47:35 http://None
  Svara
 • Har en vän som lagt träplattor på badrumsgolvet, såna som man brukar ha på balkonger, riktigt snyggt!! ?? Tål vatten också ?

  Jenny 2017-03-30 20:46:07 http://None
  Svara
 • Har haft svartmålat golv, det blir jättefint! Då slipper man fogarna också och det här att få jämt och matt. Fråga i färgaffären! Kram

  Katarina 2017-03-30 18:44:15 http://None
  Svara
 • Såg nu att färgen var ljusare än jag trodde, på de undre bilderna ser det ut att vara en mörkare blå…

  K 2017-03-30 15:54:01 http://None
  Svara
 • Eller så använder du dig av färgen på golvet, det ser ut som en rätt fin blå färg som man ser typ överallt nu. Att istället binda ihop med att ha massa detaljer i samma blåa färg. Vaser/handdukar etc…

  K 2017-03-30 15:28:08 http://None
  Svara
 • tycker det är jättefint! Enda som jag hade gjort är kanske måla plastgolvet i en annan färg, men i övrigt så är det inte alls tråkigt. Men smaken är som baken 🙂

  Tina 2017-03-30 15:06:50 http://None
  Svara
 • Det finns ju golvplattor som man enkelt kan sätta in i badrummet. Vet att Bauhaus har i plast i olika färger o sen finns det i trä både på bygghemma och ikea! O så kan man lägga på lite vattentåliga och snygga mattor ovanpå det? Tycker i alla fall att ni fått till ett väldigt mysigt badrum med allt fluff och kakeldekoren!

  Kristina 2017-03-30 14:11:16 http://nouw.com/kristinalicerika
  Svara
 • Måla golvet! Eller ha några snygga mattor som är vattentåliga som täcker allt! Hm, ja ngt sånt! Inte så svårt som man tror och betydligt billigare. Och ja, färgen är kanske inte den stilrenaste, men värre badrum finns det!!! va glad att de inte är HELBLÅTT hehehe!!! (vi levde med ett helgrönt badrum från jagvetintenär) så de är ju OK iaf.!

  julia 2017-03-30 13:06:31 http://None
  Svara
 • Men Vanja, du mäter nog med andra mått än jag gör! Detta är ju fint jämfört med vissa andra badrum iaf. 😀 Gillar korgarna och vad drömmigt att ha en egen tvättmaskin.

  Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg 2017-03-30 12:11:31 http://www.mariaekblad.se/blogg
  Svara
 • Ser att du fått tips om att måla golvet, men man kan också emaljera det.. eller remaljera kanske det heter? Kostar lite men inte lika mycket som en riktig renovering. Och hyresvärden lär inte tycka mer illa om det än färg tänker jag, snarare tvärt om då emaljen bilar ett nytt tätskikt ?

  Sara 2017-03-30 10:43:39 http://saraaniiilsson.blogg.se
  Svara
 • Man kan måla golvet med båtfärg 🙂

  2017-03-30 10:32:27 http://None
  Svara
 • Jag hade målat golvet! Annars kanske man skulle kunna lägga trätrall. Kram!

  S 2017-03-30 10:24:34 http://None
  Svara
 • Hej! Kul med lite renovering, vill bara tipsa om att man kan måla kakel. Tänker att det kanske gäller klinkers också? :p kanske värt att kolla upp ???

  Emelie 2017-03-30 10:03:18 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!