Mitt nya ostressade liv

God morgon! Eller, god förmiddag kanske. Sitter just nu på Juiceverket i Mood och äter frukost – och förundras. Mest förundras jag, faktiskt. 

Jag förundras till och med så pass mycket att jag känner att jag liksom mååååste slänga upp ett inlägg direkt från mobilen och dela med mig kring hur jag känner.
I går var jag på frulle hos Sophie by Sophie, efter det GICK jag ju hem, som ni vet. I dag var jag på en annan morgongrej, tänkte gå hem även efter det men det började snöa. Så jag slank in i ljuvliga Mood istället för en second breakfast. 
”Jaha. Du går promenader och du äter frulle? Vad är det att förundras över då?” …kanske någon tänker. 
Och yes, det är inte själva promenerandet eller frullandet i sig som är grejen, grejen är att jag numera HAR TID att promenera och frulla lite sisådär spontant. JAG.HAR.TID. Att bara smaka på den meningen gör att jag får fjärilar i magen.
Jag har INTE haft tid i så många år nu, att jag glömt av hur det känns. Hur det känns att inte vara konstant stressad. Hur det känns att kunna gå hem tidigare för att man Gjort Klart. Hur det känns att kunna snickesnacka med någon på kontoret eller på stan utan att gå sönder av frustration inombords då mina värdefulla minuter tickat iväg.
Jag kommer alltid vara en sån som gillar att jobba, driva saker framåt och engagera mig i sånt jag tycker är intressant. Men förhoppningsvis kommer jag aldrig mer att göra det in absurdum, på bekostnad av LIVET. Att inte ständigt vakna med andan i halsen, jobba som en tok – för att sen gå och lägga sig med precis samma andfåddhet eftersom man Aldrig Någonsin Blir Klar är så ljuvligt. Never again, känner jag. 
Jag har knappt känt mig stressad en endaste gång sen i julas, när jag landade i just Aldrig Mer. Det är en fantastisk insats från mitt håll tycker jag, eftersom det ju faktiskt är jag och ingen annan som väljer hur mycket eller hur lite jag vill jobba. Tycker därför jag förtjänar en fet eloge, och en riktig rackarns klapp på axeln. Är så in i bängen stolt över mig själv. 
Känner så starkt att det här verkligen är Mitt Nya Liv. Jag kommer fortsätta jobba, vara driftig, kreativ och sträva uppåt och framåt – för det är JAG. Men från och med 2017 gör jag det helt på mina egna villkor. Och det är tamejtusan helt magiskt.
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Tack för peppigt svar! Du är cool! Ska försöka prova det!

  Rasmus 2017-04-19 09:54:17 http://None
  Svara
 • Så sjukt inspirerande! Känner själv att jag verkligen borde göra samma sak. För mig är det lätt att tänka att jag inte kan dra ner på nåt. Hur gjorde du för att minska arbetsbördan? Det är ju så lätt att göra allt när en är egen.

  Rasmus 2017-04-19 08:47:29 http://None
  Svara
  • Svar på Rasmuss kommentar.

   Tack! 🙂 det jag framförallt gjort är att ställa mer krav och sätta mig själv lots längre fram snarare än att pussla å trixa för att inte göra någon annan "besviken". Jag är en people pleaser och om någon frågar om jag kan/vill göra något så ser jag liksom alltid till att fixa det, även om jag egentligen inte alls har tid. Vilket inte blir bra alls i längden. Så numera säger jag "Jag gör det jättegärna, men om tre veckor då det finns tid i min kalender", typ. Och funkar det inte för den andra parten så blir det helt enkelt inte av, och det är helt okej. Nåt jag var tvungen att lära mig; att man liksom inte KAN göra ALLT, konstant. Så att ställa krav för att skapa sig en bättre arbetsmiljö och inte springa på alla bollar hela tiden var ett av mina trix. Planering, panering, planering är ett annat: jag skriver upp allt som ska göra i min kalender, då får jag en överskådlig bild av vad jag ska göra och då ser jag också lättare hur jag ska planera saker, att det inte hopar sig för mycket på en och samma dag, eller en och samma vecka. Hur man kan få bukt med att inte göra för mycket skiljer ju sig sen åt såklart beroende på vilken bransch man jobbar i, så mina tips kanske inte funkar för just dig. Men något annat som jag också verkligen börjat tänka mycket mer på är insats kontra utfall. Att fokusera på att göra de sakerna som har minst insats men störst utfall. Ofta när man är egenföretagare kan det vara svårt att lyfta blicken, man är så inne i det man gör. Och då kan det lätt bli att man gör en massa insatser som är rätt bökiga, men som kanske inte ger så mycket i slutändan. De måste man skala bort. Kram!

   Vanja Wikström Momtrepreneur 2017-04-19 09:43:37 http://vanjawikstrom.se
   Svara
 • Gud så inspirerande! Heja dig och ditt nya liv!!! <3

  Amanda 2017-04-01 12:42:10 http://www.prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Känner igen mig i det där. Jag har alltid varit en arbetsmyra och tycker att JOBBET sköter man. Man sköter det så till den grad att det ska högt prioriteras, samtidigt som familjen också ska prioriteras. Sen när jag fick utmattningssyndrom i höstas och fick sänka tempot och vara sjukskriven från augusti till januari för att bli frisk fick jag mig en tankeställare. Idag när jag såg att det var 2 minuter tills bussen gick och jag fortfarande stod i hallen och insåg att jag bara tänkte "så vad gör det om jag tar nästa buss? Jag kommer någon minut senare till jobbet". Jag är ALLTID tidig till jobbet, så en minut senare skulle betyda att jag ändå kom i tid. Jag tog och andades och gick ut. Hann med bussen då den var försenad, men ändå. Livet är viktigt det med, nog för att jobbet ska prioriteras men att stressa och göra jobbet till allt är inte viktigt egentligen.

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-03-29 21:32:00 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Gud va härligt det låter Vanja!!✨?✨ Är så glad för din skull att du skapat dig själv en vardag utan stress och att du hinner göra mysiga saker som att ta en kaffe på stan eller promenera hem i solen själv mitt i veckan! Heja dig!⭐️ Stor kram

  Kristina 2017-03-29 21:07:38 http://nouw.com/kristinalicerika
  Svara
 • Så härligt! BRA JOBBAT! 🙂

  Anni 2017-03-29 14:58:37 http://None
  Svara
 • blev jätterörd på något sätt för jag känner igen den där magiska känslan av att man faktiskt lyckats ändra sitt liv, att man klarar att bryta något som man så länge haft som en vardag. Tycker du är en fantastisk förebild, även om inte stress just är mitt issue så kan man peppas av detta gällande andra förändringar <3

  ISA 2017-03-29 13:34:07 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Så himla roligt och coolt Vanja! Heja dig! Och det är väl precis det som är en av fördelarna med att vara egen, att man kan styra sitt liv mer.

  Maria Ekblad - nyföddfotograf i Göteborg 2017-03-29 10:51:18 http://www.mariaekblad.se/blogg
  Svara
 • Härlig insikt Vanja <3 Jag förstår precis hur du menar.

  Jag gissar att ni fick en välförtjänt slant efter försäljningen av Glammom och att pengarna liksom möjliggör ditt njutningensår nu MEN med det inte sagt att pengar automatiskt gör att en lugnar ner sig och har det gött. Det beslutet är förstås helt ditt och det är riktigt fiiint.

  Tummen upp för dig!
  Kram

  Karin 2017-03-29 10:45:26 http://None
  Svara
 • Lyssnade på avsnittet med dig av idépodden, toppenavsnitt!!!

  2017-03-29 10:35:15 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!