Framtrollade croissanter, livets finaste kepa & vårkänslor i Bandis

Nu är det dags för vår TRADITIOOOONSENLIGA ”Helgen i bilder”. Den här gången bjussar jag på vår söndag, häng med!
Söndagen (precis som lördagen #VärnaVardagsglädjen) inleddes med frulle på Urban Deli. Eftersom vi är där så fasansfullt ofta har vi utvecklat favoritplatser att sitta på. Det här hörnet är en av dem, eftersom det där erbjuds finfina klättringsmöjligheter för el grodo. Mycket populärt som ni förstår.
Vårt barn är för närvarande BEROENDE av Keso, så förutom den sedvanliga chokladmackan med Nutella och berget av saltgurka, vill han även ha en duktig portion av denna ostprodukt. La mama lyder givetvis.
Jag körde på mina favoritmackor just nu: ost med rabarbersylt och färsk gurka (som även smittat av sig till la papa som ni ser, minus gurkan då), samt dijonsenap, rökt skinka och ost. Nom nom.
Tycker Niklas är extra fin just nu då han utvecklat en snajdig pepparkakshudton på Bali, så ville ta en bild. Fångade honom mitt i en tugga, men han är ändå snygg måste jag säga. Ville dock ta en till.
”Får jag ta en bild tack?”. Frågade jag. ”Visst”, svarade han, och gav mig nåt slags ”bildleende”. Kändes lurigt. Så jag tog ytterligare en.
Och när skatten får bestämma, så blire spex. Men också fin!
Förutom keso har det lilla barnet även blivit beroende av nåt annat, nämligen croissanter. Detta pga mormor som alltid vill ha croissant till frulle när vi käkar ute, och detta har alltså smittat av sig. 
För att inte Iggy skulle äta croissanten innan övrig frulle (som om det skulle göra ngn skillnad i nyttighetsfaktor mouhahahah #Chokladmacka) kom hon på att man skulle lägga den under en servett. Där fick den ligga tills dess att den nyttigare delen av frullen (mouhahahaaaa #Chokladmacka som sagt) var uppäten. Då ”trollades” liksom croissanten fram. Detta accepterades av Igster (som accepterar ALLT mormor säger eftersom hon är hans idol tror jag), och har nu blivit tradition.
Efter frullen ville jag och la papa gå och spana på lite solbrillor eftersom det var VÅÅÅÅR i luften, men det ville INTE Igster. ”Inte butiiiiiiik” skrek han missnöjt när han förstod vart vi var på väg. Han AVSKYR att gå i butiker, förutom BR Leksaker då.
Som tur var sprang vi in i Iggys förisbästis Lilo, som var på väg till parken med sin mamma. PERFEKT TAJMING! Iggy hängde på dem, och jag och Niklas kunde slinka iväg och prova glajor. Och som synes ovan fick jag faktiskt med mig ett par hem.
Tycker de är superduperfina, älskar den sexkantiga formen. Känns ovanlig och rolig tycker jag. Tror detta är de första ”dyra” solisar jag någonsin köpt (förutom ett par Gucci nån gång på 90-talet när jag hade någon slags lyxperiod och bara shoppade på NK). Helt klart mer pricy än mina Play Ban som jag haffade på Bali. Känns vuxet på nåt vis.
Och var tror ni jag fock inspirationen till att köpa just dessa då? GIVETVIS hos min girl crush deluxe atm. Det här med influencer marketing hörrni, det verkar funka finfint.
Eftersom grodan var happy clappy i Nytorgsparken med Lilo passade jag och Niklas på att i lugn och ro shoppa lite förnödenheter även till det lilla barnet. Han har växt ur alla sina strumpor, så det var dags för nya.
Som vanligt hittade jag de finaste varianterna på tjejavdelningen. Vill ha likadaaaaaana!
Hittade även livets finaste lilla kepa till Iggy! Givetvis fanns även den på tjejavdelningen. Suck, pust å stön.
Vill ha likadaaaaaaaaan!
Vi hann dessutom haffa ytterligare en kepa (för söt för att inte inhandlas, skyller på att Barngrejer Ju Brukar Komma Bort) och ett par badbrallor. Vi ska ju till Portugallien om några veckor, så lite bad å solsaker var toppen att hitta.
När jag kom hem inspekterade jag mina uppfräschade ögonbryn (ni som hänger med på Insta Stories fick ju haka på till Malika eftersom jag hade återbesök för min ögonbrynstatuering i lördags). Konstaterade att de såg SUPERFINA ut. SÅ nöjd att jag tatuerade ögonbrynen, bästa beslutet everrr.
Jag var alltså på återbesök på tatueringssalongen, man gör det efter ca två månader för att se om man vill ändra något / komplettera etc. Vloggade under besöket, så vad som hände och vad vi korrigerade får ni se på kanalen inom kort.
Efter det gick Niklas och plockade upp grodan, och jag slank över till Drömmis för en plåtning tillsammans med…
Jossaaaaan! Bland andra. Vi var faktiskt ett helt gäng som skulle fotograferas ihop. Under ledning av den kreativa chefen Josefin Dahlberg. SÅ kul grej, ska såklart visa bilderna när de är klara!
En av raringarna som var med på plåtningen var en av Jossans bästa kompisar – Katta! Så rackarns gullig brutta, som precis börjat blogga. Och henne ska ni hålla koll på, för hon levererar enorm vardagsglädje via sina kläder. Det är färg, det är form, det är mönster – det är ren å skär GLÄDJE!
Ja, men ni ser ju, ett riktigt lyckopiller. Spana in Kattas blogg här!
När plåtningen var klar fiskade jag tag i grodan och så slank vi söderut. Jag hade nämligen styrt upp en playdate med min syssling Anton och hans familj.
Vi åkte till Bandhagen, därifrån skulle vi hitta hem till dem.
Plockade upp kartappen och fick en Bali-flashback. Senaste gången jag använde kartfunktionen var tydligen i Canggu. Mmmmyyysss.
Hursomhelst så hittade vi fram, och spenderade en oförskämt mysig eftermiddag med Anton och hans familj. På deras gård hade de värsta fräsiga Alfonskonstverket, Grodan var mäkta imponerad.
Runt 17-tiden hade värmen slagit till på allvar (DET VAR SJUTTON GRADER!), och jag ville ta en bild på min och Antons härliga mönstermix. Även han hade dragit på sig vårjackan, och vi var så fina ihop tyckte jag.
Bilden på oss var dock inte helt lätt att ta, eftersom vi blev konstant fotobombade av diverse urgölliga ungar. Small price to pay, though.
Efter en rejäl leksession på Alfonsgården (där Grodan smälte in i gänget på två minuter, varefter kidsen sen lekte SJÄLVSTÄNDIGT huuuur länge som helst medan vi vuxna kunde snickesnacka – chockartat fantastiskt!) bjussade Anton med familj på middag.
Vi åt jordärtkockssoppa med rostad lök, timjan och tryffelolja. Sen hade vi astrevligt, och pratade om att det var så dumt att man liksom inte får till fler såna här tillfällen att hänga.
Senaste gången vi sågs var för fem år sen. Vilket känns superpuckat, eftersom Anton och hans familj är assköna och dessutom har kids i någorlunda nära ålder med Igster. Vi trivs jättebra ihop, så varför ses vi inte oftare liksom?
Misstänker starkt att det är den klassiska kombon av en smula bekvämlighet och ”jag har inte tiiiid”-tänket som är boven. Man får väl TA sig tid, då. Nästa middag blir hemma hos oss, och det ska INTE dröja fem år.
Till kidsens förtjusning bjussades det på bullar efter maten.
Klockan 20.30 slank jag och Iggy hem efter en väldigt härlig efterkiddag och kväll. Vi gick genom ett LJUMMET Bandhagens Centrum, och tåg tuben hem till Söder igen. Ruskigt bra söndag!
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!