När la mama får bestämma

Niklas har ju hängt kvar på Bali, vilket inneburit att jag varit ensam här hemma sen mamma åkte hem. Och kanske att någon tänker att ”Den där Niklas, han drog minsann vinstlotten!”. Och absolut, att hänga ensam på Bali med kompisar och få göra precis VAD man vill NÄR man vill HUR man vill tycker såklart även jag låter rätt så rackarns lovely, men jag är faktiskt oförskämt nöjd här hemma.
Att få vara ensam på regelbunden basis är lika viktigt för mig som att andas. När man har barn ändras spelreglerna rätt rejält på den fronten såklart, men att då få ett gäng kvällar på solokvist är därför SÅ MYCKET VÄRT. Så jag njuter i fulla drag här hemma ska ni veta.
Tänkte att ni skulle få se hur jag spenderar en sån där PERFEKT ensamkväll.
Först å främst tänder jag en rackarns massa ljus. Får nästan lite ångest över att det börjar bli så ljust på kvällarna nu, ÄLSKAR ljuständarårstiderna!
Överallt står små värmeljus och glimmar. Och yes, jag VET att några av er tycker att det där dockhuvudet är läskigt. Men jag älskar det. Fyndade det på en loppis i Provence för en massa år sen, och tycker bara det är SÅ vackert på ett fulsnyggt sätt.
Eftersom mästerkocken inte är hemma får jag äta precis vad jag vill. Då passar jag såklart på att gå loss på sånt som han rynkar starkt på näsan åt – MAAAACKOOOOR! ”Mackor är INTE middag”, brukar mästerkocken proklamera. ”Struntar väl jag i, det är skitgott!” replikerar yours truly. Men jag får aldrig med honom på macktåget. Därför är det fantastiskt att kunna äta det frukost, lunch och middag just nu.
Mackmiddagen intas med fördel i soffan, framför lämplig underhållning. Nu har jag givetvis gått loss på senaste (och sista! #GråterBLOD) säsongen av GIRLS.
Efter de salta mackorna måste man balansera upp med sött, såklart. Den här gamla megasuperduperfavvoglassen har därför gjort entré i mitt liv igen. Försvinnande god dock, ibland (okej, för det mesta) räcker en burk bara en kväll. 
Sen spenderar jag min kväll mysandes i soffan, mumsandes på goda grejer, konsumerandes underhållning jag gillar. KAN.INTE.BLI.BÄTTRE. (Men okejrå – jag skulle såklart inte säga NEJ till en egen Balivecka, men som näst bästa alternativ är detta guld!)
Medan jag njuter av mina rätt så enkla men oh so underbara nöjen, passar jag såklart även på att uppmärksamma sånt runtomkring som gör mig extra glad. Som vildheten i de här (snart överblommade) tulpanerna, till exempel. Det är vardagsglädje det.
I morgon kväll kommer Niklas hem, så jag får passa på att njuta i fulla drag under mina sista timmar på solokvist. Måste nog gå ut och köpa mer glass, tror jag.
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Den där glassen alltså <3 Älskar för övrigt också mackor, det är livet

    Amanda 2017-04-08 01:52:17 http://www.prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Åh, så underbart! Så mysigt kommer jag definitivt köra på ikväll! 🙂

    2017-03-25 15:51:21 http://None
    Svara
  • Alltså du verkar ju haft det rätt så härligt du med 😉 måste passa på att tipsa om hägendaz chocolate salter caramel! Den är HEAVEN!!! Undrar också vart du köpt den fina blåransigs tröjan? 🙂

    Emelie 2017-03-24 10:23:23 http://juniflickan.se
    Svara
  • Ååhh!! Vad kul att du också gillar Lejonet och Björnen!! Godaste glassen någonsin ju!! <3

    Wilma 2017-03-23 08:25:13 http://None
    Svara
  • Tycker ni gör det såååå rätt! Egentid är verkligen superviktigt och guld värt. Haha, jag tror att du och Jossan är själsfränder, på riktigt alltså! Ni synkar varandra väldigt bra i podden, lyssnar på många och man hör verkligen att ni är ärligt samspelta, det flyter liksom bara på:) Kul med inlägget om frågorna du svarar på, kör det ofta:) Kram

    Åsa 2017-03-22 21:54:45 http://None
    Svara
  • Är precis likadan när det handlar om att behöva vara själv ibland. Det skönaste som finns är att ha en kväll helt själv i soffan med massa gott att äta! Njut ordentligt ikväll Vanja, kram!

    Malin 2017-03-22 20:34:51 http://None
    Svara
  • Vilken fin tröja du har på dig på bilden Vanja! Vart kommer den ifrån? Kram.

    Ebba 2017-03-22 19:30:48 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!