Make It Work

 
Vår näst sista dag här på Bali höll på att bli en redig flopp. Jag hade läst mig till att det fanns nåt som hette Turtle Island som verkade mysigt. Man tog sig dit med båt, och sen såg jag framför mig en vacker ö med vita stränder, där det vimlade av vackra sköldpaddor som slank runt ute i det fria.
Jag taggade till hela Bali-crewet på sköldpaddsön, och efter en lååååång biltur hoppade vi i en båt för att ta oss ut till ön. Båten hade glasbotten, så att man kunde se fiskar som vi fick mata på vägen, och det var mysigt. Att vara ute på vattnet är ju alltid en hit. Men när vi kom fram till ön blev det pannkaka. Med ångestsylt och gråtgrädde, typ.
För naturreservatet som jag hade sett framför mig existerade inte. Istället möttes vi av ett gäng stackars sköldisar som låg fångna i någon slags cementbunker. En högljudd guide drog upp den största och sa ”Take picture! Take picture! Touch it! Touch it!” – och vi fick ont i magen.
Vi hade hoppats på att det skulle vara nåt i stil med Monkey Forest i Ubud (kommer ett inlägg om det), där djuren lever ett fritt liv utan stängsel. Istället kom vi till ett fängelse.
Jag tog inga bilder, för jag vill inte på nåt sätt sprida ordet om detta vidriga ställe – annat än att utfärda en STOR VARNING. Åk INTE till Turtle Island, vad ni än gör om ni reser till Bali. Förutom de stackars sködpaddorna hade de en ensam (!!!) apa i en liten bur, en stackars varan och några fåglar och ormar. Alla i lika vidriga fängelsehålor. Hela stället fullkomligen SKREK ångest, och vi blev fly förbannade.
Vi vände tillbaka till båten bara några minuter efter det att vi kommit, och talade om för guiden och de andra att vi tyckte stället var fruktansvärt. Förvisso ingick det en donation till ett statligt initiativ för ”Conservation of turtles” i priset för ö-besöket (om man nu kan lita på att pengarna gick dit), men annars var alltihop bara vidrigt. Man blev ledsen i hela själen av att såna här ställen ens existerar.
Med obehag i hela kroppen vände vi tillbaka med båten, och efter att ha slösat nästan en hel dag på att ta oss till sköldpaddornas helvete på jorden, så beslöt vi oss för att försöka vända denna grisiga utflyktsdag till något bra. Vi körde på ett säkert kort och tog oss till La Laguna.
Där tog mormor och farmor varsin solnedgångsdrink, medan vi hoppade i sanddynerna. Stor succé!
Vi spanade ut över havet…
…och fick tillbaka lite bättre energi i kroppen.
Iggy kollade in vågorna, på säkert avstånd uppkrupen i pappas famn.
…och humöret vände och hamnade på topp!
Mina fina skatter.
Vi njöt av himlen, havet, solnedgången – och avslutade dagen med härlig middag inne på magiska La Laguna. En fin dag, ändå.
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Fy vad vidrigt! Vad glad jag är att ni sa ifrån! <3

    Felicia 2017-03-17 14:33:03 http://None
    Svara
  • Usch, får sjukt ont i magen bara av att läsa om det där stället. Vad bra att du uppmanar folk att inte åka dit. Kanske att du borde göra en petition när ni kommer hem om att stänga ned stället (om du orkar)? Tänker att du ändå når ut till en hel del människor genom din kanal. Eller kontakta WSPA i frågan. Inget djur förtjänar ett sådant fruktansvärt liv som ett i bur eller cementbunker 🙁

    Hoppas att ni får en fin hemresa <3

    Maria 2017-03-16 02:15:00 http://None
    Svara
  • Hej härliga Vanja!
    Tittade precis på er vlogg och jag diggar verkligen din sköna familj och era tankar och värderingar. Jag blev bara väldigt ledsen när ni uppmanar era följare till att inte åka till Nusa Dua. Jag är väldigt berest och har upplevt mycket av länderna på andra sidan klotet och den finaste och fräschaste platsen enligt är helt klart utan tvekan & tvivel Nusa dua, det är inte jämförbart med nått annat, Ubud tillexempel är ju som natt & dag – helt olikt. Jag tycker Nusa Dua är helt fantastiskt och vill att ALLA ska åka dit. Ni har förmodligen fått en fel bild för att ni valt att åka på fel utflykt. Jag har åkt på en rad olika utflykter från Nusa Dua och aldrig upplevt något negativt alls. Så att det är det sämsta och att ingen borde åka dit, de håller jag absolut inte med om.
    Hoppas ni får en fin flygtur hem!
    Kram på er fina ni

    Emilia 2017-03-15 22:23:13 http://None
    Svara
    • Svar på Emilias kommentar.

      Halloj Emilia! Ledsen om vi avfärdade nusa dua lite för snabbt, vi var så enormt besvikna på den hemska djurplågeriutflykten, och hela stranden och havet utanför var proppfullt av folk som hade diverse röjiga vattenaktiviteter för sig, så den del av nusa dua vi upplevde var bara obehaglig och kaotisk. Men det ör ju också känt för sina vackra stränder och det ligger ju massor av fina hotell där, så självklart finns det fina saker att uppleva där också. Skriv gärna dina bästa tips här, så hittar folk dem om de läser det här inlägget, och så har vi grejer att utforska nästa gång vi åker till Bali! Kram! 🙂

      Vanja Wikström Momtrepreneur 2017-03-18 06:56:19 http://vanjawikstrom.se
      Svara
  • Åh gör ont i hjärtat :(. Stackars djur! Blir samtidigt glad över att du skriver om detta med en varning, fler såna som du behövs! Som sprider budskapet, djur hör inte hemma i burar <3.

    ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★ 2017-03-15 21:41:30 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Usch vad jag får ont i magen av din berättelse. Men i övrigt så ser ni ut att ha det heeelt underbart! Vilken härlig resa. Blir riktigt avis!! 🙂

    Alexandra 2017-03-15 16:31:20 http://alexandrabylund.com
    Svara
  • Fy faan (ursäkta mitt språk) vad glad jag blir av att läsa ditt inlägg. De flesta ute på semester skiter i sånt här, eller de går på olika parker/badar med delfiner/ rider på elefanter och sen bloggar/instagrammar de och skriver en liten ursäkt att "nä det här kändes inte så bra" alternativt skiter i det helt och lägger upp massa bilder och visar "hur härligt det var"
    Både Blondinbella och Jockiboi (och säkert fler) har lagt upp hur de badar med delfiner och jag blir så jäkla arg varje gång det händer. Kissie bloggade nyligen om Tigrar i Dubai och alla dessa bloggare ursäktar sig i efterhand med att nääää de här djuren har det bra, och hur ska man veta? Ursäkta min långa kommentar men det här är så jävla viktigt.
    Helt rätt att skriva inlägget och helt rätt att du inte delade bilderna.

    2017-03-15 10:38:31 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!