Ska vi ha barn 2017?

Happy clappy PODDISDAAAAAG! …ropar jag hela vägen från Bali! Veckans poddis är förinspelad eftersom jag ÄR PÅ BAAALIII (ingen som missat min oerhörda glädje över detta faktum va?), och denna gång kör vi på nåt som ni önskat – nämligen en frågepoddis!
En uppmärksam poddislyssnare har noterat att vi i ett avsnitt från 2015 pratar om att både jag och Jossan ska skaffa kids 2017 – hur går det på den fronten månntro?
Och jag berättar också om det tillfälle som var avgörande för mitt beslut att aldrig, aldrig ALDRIG mer dricka alkohol i festsammanhang. Det var jobbigare än jag trodde att prata om (vilket märks i podden eftersom jag börjar gråta), men SÅ viktigt att dela med sig av känner jag. Hög skämskfaktor, men precis just därför så oerhört viktigt att inte mörka.
Hoppas ni vill lyssna!
Bilden är tagen av duktiga Evelina!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Tack för ett superhärligt avsnitt! Kändes som ni var extra pappiga och glada, kanske pga att du skulle till Bali ❤️ Ni får gärna ha ett frågeavsnitt snart igen för det vart en riktigt bra mix på ämnen. Blev väldigt pepp.!

    2017-03-08 11:25:45 http://None
    Svara
  • "Skaffa barn" "ska ha barn" så trodde jag också innan jag själv började försöka.
    Om det vore så enkelt. Man har ingen aning om ifall det ens går.
    Efter 1,5 år började vi utredning som visade att det inte fanns några fel på mig, jag var superfertil min kille däremot hade få och långsamma spermier, nästan omöjligt att få barn på naturlig väg sa läkarna. Vem man blir kär i kan man aldrig styra över. Så mycket som ska klaffa. Har flera vänner som fick sitt första hur lätt som helst men där nästa barn tagit många år, och flera som blir gravida men som får missfall på missfall på missfall. Väldigt tacksam över att bo i detta land där man får hjälp och där alternativ finns. Förlåt om kommentaren lät negativ, vill bara belysa att det inte alltid är så lätt/ känslig nygravid via ivf.

    Sanna 2017-03-08 09:00:15 http://None
    Svara
    • Svar på Sannas kommentar.

      Jag förstår dig, och sorry. Inte lätt dock att alltid tänka på hur det uppfattas för andra. Bloggkommentarerna skrev ett inlägg om detta nyligen som jagtyckte var rätt bra, att för vissa går det liksom att "skaft" barn (iom att det går så lätt), medan det för andra är en kamp. Men att man kan använda de olika uttrycken, eftersom det är olika för olika mänskor. Ja, kanske gaggigt förklarat men jag tyckte de skrev det bra, spana in deras blogg. 🙂 Och jag försåt dig verkligen, har vänner som kämpat (och fortfarande kämpar) som djur, och jag inser vilken overkligt jobbig känsla det är att liksom "inte lyckas". Nåt som så många tar för givet, och som verkar gå lätt som en plätt för vissa, vilket det ju gör. Inte rättvist alls. Men hursomhelst – MEGASUPERDUPERGRATTIS till erat plus! 😀 Så otroligt glad för er skull! <3 <3 <3 <3 😀 KRAM!

      Vanja Wikström Momtrepreneur 2017-03-09 17:18:58 http://vanjawikstrom.se
      Svara
  • Hallå den är inte uppe ju 🙁

    sofia 2017-03-07 11:48:59 http://None
    Svara
  • Då vet jag vad jag ska lyssna på på vägen hem från jobbet idag :D.

    ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★ 2017-03-07 08:24:43 http://www.saramadeleine.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!