Fly förbannad!

                                                              I extremt stolt samarbete med RFSU och Barnvagnsmarschen
I dag är det internationella kvinnodagen, och med anledning av det vill jag gärna posta ovan video. Den handlar om nåt som gör mig både rädd, ledsen – och FLY FÖRBANNAD! Den handlar om kvinnohälsan –  som tyvärr är åt fanders på så många platser i världen. den handlar också om att kvinnor dör som flugor, dödsfall som i nio fall av tio hade kunnat undvikas – om våra politiker hade prioriterat kvinnohälsa högre.
Hade jag bott i Sierra Leone hade förmodligen en eller flera av mina vänner dött på grund av sin graviditet eller förlossning. Där omkommer nämligen en kvinna på 17 som ett resultat av att ha blivit med barn (antingen på grund av komplikationer kring graviditet och / eller förlossning, eller för att hon försökt göra abort på egen hand, till exempel genom att äta krossat glas eller dricka blekmedel).
Och jag hade garanterat inte fått mitt planerade kejsarsnitt. Den sjukvård vi tar för given är obefintlig för miljontals kvinnor runtom i världen, och att EN KVINNA DÖR VARANNAN MINUT som en följd av att hon blivit gravid ligger låååångt nere på politikernas prioriteringslistor.
Titta bara på Donald Trump; på sin tredje dag som president slopade han ALLT bistånd till organisationer som inte tar avstånd från rätten till abort. Och vips! …så knuffades kvinnors rättigheter (till våra egna kroppar, VANSINNE!) återigen hundratals år tillbaks i tiden. Enorma mängder pengar som nu alltså slutat gå till kvinnor i nöd, för att denna puckade mansgris vill (och lagligen FÅR!) bestämma – ÖVER VÅRA KROPPAR.
Det är lätt att reagera med uppgivenhet och sorg, men låt oss istället göra nåt produktivt av vår ilska. Gå med i Barnvagnsmarschen nu den 11:e mars! Det är ett utmärkt sätt att visa våra politiker att kvinnovård och mödradödlighet är VIKTIGA FRÅGOR för oss, och att de som prioriterar dem får en rackarns massa driftiga brudar i ryggen!
Barnvagnsmarscher finns över hela Sverige, googla eller sök på Facebook för att se var din närmsta marsch är. Nu visar vi framfötterna tycker jag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Älskade fina Vanja du är så jäkla bra!!! Lyssna självklart på hela videon och jag kokar inombords! Att män ska få bestämma över min och alla andra kvinnors kroppar är helt sjukt! Det du säger om det hade varit tvärtom, om en kvinna skulle bestämma över en mans kropp, det skulle ju aldrig hända! Vi är alla systrar och vi måste hjälpas åt runt om i hela världen<3 GIRL POWER!!!

    Petra 2017-03-09 14:53:13 http://streetmuse.se
    Svara
  • Vilken fin video Vanja. Lyssnade medan jag städade tidigare i veckan. Sånna här samarbeten gillar man❤️

    2017-03-09 10:03:48 http://None
    Svara
  • Jag tänkte faktiskt försöka gå på detta 🙂

    ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★ 2017-03-08 20:47:20 http://www.saramadeleine.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!