Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jahapp hörrni. Jag hade ju tänkt satt jag skulle hinna med att tidsinställa ett gäng inlägg till er, så att ni liksom skulle kunna hitta nåt skoj här i el bloggo medan jag var på resande fot. Well, det HANNS INTE MEEED. Big surprise, no?
Just nu är det en timma kvar tills dess att bullen kommer och plockar upp oss här hemma. Mamma är ute och rastar grodan så att jag ska hinna göra det sista (betala räkningar, packa, vattna blommorna, tömma slasken, skriva detta inlägg). Det här är alltså det enda tidsinställda inlägget jag hann med.
Nu är klockan egentligen 16.30 på tisdag, men ni kommer läsa detta på onsdag morgon. Då sitter jag i ett plan halvvägs till Bali. Hoppas hoppas att flygresan går bra, vi har packat med oss mängder av pyssel och snacks till Iggy. Tiderna för flygen är också rätt bra, så vi kan förhoppningsvis sova bort en del av resan. Passar mig utmärkt som ju är flygrädd.
Ett inlägg om poddisen kommer senare i dag, men efter det kommer inget mer förrän jag haft tid att blogga på riktigt igen. Då får jag berätta hur resan gick, och förhoppningsvis även glädja er med lite lovely bilder från ett lovely ställe. Vi ska ju bo här, så det KAN ju liksom bara bli underbart.
Puss å kram på er nu, så ses vi när jag kommit fram till andra sidan jorden!
(Magisk blombukett från Bloem.se)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hoppas ni får det underbart 🙂

  Madde / Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna 2017-03-02 22:29:50 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Åh nu gråter jag lite, dessa hormoner. TACK för ett så ingående och pedagogiskt svar! Fantastiskt att du vill hjälpa mig som du inte ens känner. Inte alla som hade gjort! Ska kolla genom länkarna du skrev. Tack tack tack snälla du <3

  2017-03-02 19:05:18 http://None
  Svara
 • Hej Vanja <3 har en fråga till dig. Jag vill få kejsarsnitt beviljat då jag precis som du har rädsla inför vaginal förlossning och allt som kan hända efteråt. Hur bad du dig åt för att få det beviljat? Har inte tagit upp det med min barnmorska ännu då jag vet att jag kommer bli rekomenderas aurorasamtal och sådär men jag vill inte ens det. Kanske dumt av mig att inte ens ge det en chans men även om min rädsla för förlossningen i sig försvinner så försvinner ju inte fakta och statistik. Var du tvungen att gå genom olika samtal osv? Än så länge så har jag inte ens kunnat känna mig glad för graviditeten då jag är så orolig inför förlossning. Och känner inte att jag har kraften i mig att argumentera för min sak om jag inte skulle få det. Kram

  2017-03-02 13:10:29 http://None
  Svara
  • Svar på s kommentar.

   Hej! <3 Svaren på i princip alla dina frågor hittar du i min blogg i olika inlägg jag skrivit. de hittas i den här kategorin: http://nyheter24.se/modette/vanja/category/kejsarsnitt/ Kan också varmt rekommendera att du lyssnar på den här podden där jag berättar ingående om min snittresa, hur jag upplevde tiden efter förlossningen osv: http://mirakletimagen.podbean.com/e/att-foda-barn-med-planerat-kejsarsnitt/?token=ebcc1428fb0a0c9581d7dad8cd2e9c98
   Läs även min förlossningsberättelse här: http://nyheter24.se/modette/vanja/category/forlossningsberattelse/

   Har du frågor efter att ha gått igenom materialet så maila mig så svarar jag 🙂 Men kort kan jag säga att det viktigaste är att du har en barnmorska som FÖRSTÅR dig, alltså att när du blivit gravid och skriver in dig på MVC så ska du berätta på en gång att ks är det sätt du vill föda barn på. om hon inte känns bra eller förstår dig så byter du barnmorska omedelbums. Du ska ha STÖD i detta. Om man inte har extremt starka skäl till att få ett snitt beviljat tidigt i sin graviditet så måste man tyvärr vänta till rätt sent (jag fick mitt ja i v 36). Superdåligt tycker jag, men så är det. Det jag kan lugna dig med dock är att eftersom du bor i en större stad så borde det inte vara några problem för dig att få ditt snitt, förutsatt att du står på dig och är tydlig med att det är det enda sättet du känner dig trygg att föda barn på. Var påläst när du pratar med barnmorskan så att hon förstår att du vet vad ks innebär, att du är medveten om för- och nackdelar. och STÅ PÅ DIG.

   Jag kan ju bara tala för min egen upplevelse, men för mig var det ett optimalt sätt att föda barn på. Snittet gjorde inte ont, det var inte obehagligt och jag var inte rädd. Min förlossning var lugn, harmonisk, vacker och magisk. Hade inga problem alls efter snittet varken fysiskt eller psykiskt och hade inte ont vare sig under snittet eller efter. Ett fantastiskt sätt att föda barn på tycker jag.

   Lycka till nu, och plöj igenom materialet ovan så lovar jag att du hittar en massa bra info. 🙂

   KRAM!

   //Vanja

   Vanja Wikström Momtrepreneur 2017-03-02 15:44:24 http://vanjawikstrom.se
   Svara
 • Hoppas hoppas allt gått bra! Ska bli så kul att följa er på resan, kan bara föreställa mig alla vackra bilder som kommer att visas från paradiset. Kram och ha en underbar resa och njut!

  Åsa 2017-03-01 21:08:17 http://None
  Svara
 • Hoppas ni får en underbar resa! 🙂

  Sara 2017-03-01 18:21:56 http://www.snowcap.blogg.se
  Svara
 • Ingen fara att du inte hann med, inte stressa! 😉 Är så himla sugen på att resa. Jag skiljer mig från dig på så sätt att jag älskar att flyga! Jag tycker oftast inte om flygmaten och det trycker ju väldigt jobbigt i huvudet men känslan av att vara påväg till ett annat land och vetskapen om att jag faktiskt FLYGER (hur coolt egentligen?!) gör mig så glad! 😀

  Amanda 2017-03-01 12:53:31 http://www.prylarochpryttlar.wordpress.com
  Svara
 • Ni kommer få det så bra, Bali är ju verkligen magiskt. Vore intressant med ett inlägg senare om din flygrädsla, visste inte att du hade det. Lycka till nu!!!

  2017-03-01 10:59:00 http://None
  Svara
 • Åh den nya poddisen den är grym! Har lyssnat nu på morgonen kunde inte vänta?? Värsta bästa tippsen ni har powerbabes♥️

  Moa 2017-03-01 07:42:02 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!