Semlor, hamburgerfest och ponnyridning

Okej rara blogoliner, här kommer det traditionsenliga Helgen I Bilder-inlägget! Lite sent kanske, men jag skyller på att det är så FRUKTANSVÄRT många röda trådar som ska knytas ihop innan Bali, att det helt enkelt inte blivit tid förrän nu.
På lördagen slank Igster till Aquaria med morfar plus fru, vilket innebar att jag  å Niklas fick några timmar för oss själva. Och – hör å häpna! – så spenderade vi INTE dessa timmar med att jobba (som vi vanligtvis gör när vi får loss lite tid). Nej, istället slank vi hem till några kompisar och käkade semlor.
 
De har nyligen köpt en lya som de renoverat från grunden (crazy bananas-fint var det!), så vi kombinerade nöje med nöje och mumsade bakverk plus inspirerades på inredningsfronten. Och snickesnackade såklart.
Det blev en hel del businessprat, eftersom både KP och Emelie som vi var hemma hos driver eget.
 
Emelie har startat märket Under The Same Sun som gör sjukt fina yoga-, surf- och strandkläder. Dessutom i miljövänliga material.
Givetvis har jag passat på att gå loss bland deras grejer inför Baliresan, det här kommer jag packa ner i resväskan:
 
Den här sjukt fina baddräkten! Älskar mönstret, och att den är lågt skuren över höfterna.
 
Titta vad fin den är baktill! Baddräkten kommer jag att kombinera med…
 
de här toksnygga fladderbyxorna. Ni förstår ju vilken bra kombo. Skitsnyggt, bekvämt OCH funktionellt. Hat trick i Baliklädsel alltså!
 
Den här härliga maxiklänningen kommer också få åka med. Tror att jag även kommer att gå loss på en av deras fina bikinis, men har inte lyckats bestämma mig för vilket mönster jag gillar bäst än. Råd emottages tacksamt!
 
Efter semmelfikat slank Niklas ut på stan, och jag gick hem. På vägen plockade jag upp en härlig inspotidning, och en spännande choklad (viol!).
 
Hann dock varken öppna tidningen eller smaka på chokladen förrän Iggy o co ramlade in genom dörren. Semmelfikan var så rackarns mysig att vi stannade mycket längre än vad vi trott, och då blev det noll egentid hemma själv. Men det gjorde inget.
 
Vi plockade fram kinetic sand (beroendeframkallande mysigt att gojsa med!), och bakade.
 
Eftersom det var lördag plockade vi även fram lite gotte. Och hörrni – de här popcornen! MAGISKT smarriga!
Men – jag känner att jag bara måste nämna en sak när vi ändå pratar om popcorn, och det är (de flesta av er har säkert redan koll på detta) att man måste vara väldigt noga med att kolla så att kids inte får i sig halvpoppade popcorn. De kan sätta sig på tvären i halsen och utgöra en kvävningsrisk. Iggy äter i princip aldrig popcorn av den anledningen, och när han gör det så kollar jag alltid alla som han får i sig.
Kan tyckas övernojigt kanske, men Mackanrackarn är barnläkare och fick nyligen in ett litet barn på akuten som fruktansvärt nog avled av just ett halvpoppat popcorn som satt sig på tvären i halsen. Så outsägligt sorgligt. Så var noga med vilka popcorn kidsen äter.
 
Efter bakningen var det sand just precis ÖVERALLT i köket. Iggy ”hjälpte till” med städningen, vilket resulterade i sand på / i alla tänkbara ställen. Iggy inkluderad. Det avhjälpte vi dock med en snabbvaskning i diskhon. Till Iggys förtjusning, som synes.
 
Lördagsmiddagen intogs på Prime Burger. Där gick vi loss på cheeseburgare och sötpotatispommes med chili och koriander.
 
Himla fiffigt att man får rita på bordsdukarna där. Då blir det aldrig tråkigt att vänta på maten.
 
Nom nom nom. Det var lördagen det!
 
Eftersom söndagen var ”Niklas dag”, så styrde jag å grodan upp egna äventyr. Vi tog Roslagsbanan ut till Viggbyholm där vi mötte upp farmor Barbro, faster Oliven och kusin Ruben.
I Viggbyholm fanns en isbelagd sjö, som vi drog ungarna över i varsin pulka (succé!). På andra sidan sjön väntade en 4H-gård. Där tittade vi på grisar och kaniner, klappade getter, och…
 
RED! Iggy fick alltså rida på en häst för första gången i sitt lilla liv.
 
Ser ni stoltheten i blicken? Det var så coolt, för man märkte verkligen på honom hur glad och stolt han var över att kunan rida – alldeles ensam på en jättestor häst! Och det gjorde nåt med Iggy, för efter ridningen ville han plötsligt åka brantaste rutschkanan och hoppa från en massa höga höjder.
Det var som att ridningen liksom gjorde att han kände sig SÅ duktig och SÅ modig, och efter det ville han bara gå loss på grejer han inte hade vågat innan. Så himla, himla fint.
Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man rider häst!
 
En lycklig miniryttare!
 
Efter ridturen hittade vi denna vackra dörr med en VÅFFELSKYLT på. Det var ju en no brainer att slinka in där.
Tyckte att den här bilden var SÅ fin, tills dess att jag upptäckte att Igsters vänsterben ser ut att tillhöra en helt annan mänska. Som går åt ett helt annat håll.
 
Vilken tur att jag tog den här bilden också då.
 
Inne i våffelstugan såg det ut såhär. Och kolla – här får ni ÄNNU en bild på min fulsida! When it rains – it pours, tydligen.
 
Försökte få till en sån där ”gulligt barn äter smarrig våffla”-idyllsik bild, men det här var det närmsta jag kom så den får duga. Sjukt mysigt var det i alla fall, och sjukt gott.
Efter våffelmumsandet packade vi in ungarna i pulkorna igen, tog oss tillbaka över isen och åkte hem till farmor. Där mötte vi upp Niklas och Mackanrackarn, och så åt vi världens godaste coq au vin som farmor kirrat. Vansinnesbra avslutning på en vansinnesbra helg.
 
Vi dokumenterade även söndagen i rörlig bild, och givetvis avslutades klippet på traditionsenligt vis – med vårt Wikström/Malmqvist gang sign. Som här utförs av mig, Igster och Mackanrackarn som gästartist.
 
Ovan kan ni som vill se söndagens äventyr i rörligt format, slink gärna in här och prenumerera på vår YouTube-kanal om ni blir taggade på mer. En sjukt mysig helg var det i alla fall!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Oj, en barnläkare på radion EN GÅNG skulle det ju stå, inte igår ?

    Lotta 2017-02-25 07:56:22 http://None
    Svara
  • Så fint inlägg och så härligt för Iggy att få rida!

    Jag har hört det där med popcornen från en barnläkare på radion igår, att en av de vanligaste kvävningsorsakerna för barn är opoppade popcorn. Att det ofta är så att man käkat popcorn på kvällen, lämnat kvar skålen med de opoppade kvar i botten, stående på vardagsrumsbordet som ofta är lågt nog för ett barn att nå, och sen på morgonen har man glömt det eller hinner inte ta bort den innan barnet varit där och ätit av popcornkärnorna. Superlurigt verkligen. Bra att du tar upp!

    Måste förresten fråga var du köpt violchokladen? Så himla fin och jag älskar violsmak! ?

    Lotta 2017-02-25 07:55:15 http://None
    Svara
    • Svar på Lottas kommentar.

      Ja, man hade ju liksom noll aning om att popcorn kunde vara dödligt… :-/ Men om man e vuxen kan jag varmt rekommendera sorten på bilden i alla fall, så sjukt smarriga! :-DViolchokladen var jättegod, den köpte jag på Urban Deli! <3 (Popcornen också)

      2017-02-26 15:53:08 http://vanjawikstrom.se
      Svara
  • Jag och Z tittade på Instagram där hästbilden med Iggy fladdrade förbi..
    Z: åh, jag vill träffa han
    Jag: menar du pojken, Iggy?
    Z: nej hästen
    Haha, jahaopp.. 😉 <3

    Hon red i somras/höstas och gillade det verkligen också 🙂

    Alltså det där med popcorn och barnet du skrev om. Jag. Kan. Inte. Låta. Meningen. Sjunka. In. Jag kan bara inte. Låter den stanna kvar utanpå. För tragiskt att ta in. Jag blir panikig i hela kroppen av att ens snudda vid den meningen. Hur kan livet vara så skört? Hur kan så många människors liv avgöras med ett popcorn? Nej jag kan bara inte. Det är just de där med små, till synes meningslösa besluten som får fruktansvärda konsekvenser som gör mig helt kollrig och gör att jag fladdrar iväg i tankarna (och känslor) helt.

    Precis på samma sätt som jag blir helt matt av tankarna på alla de som några minuter innan 9/11 bestämde sig för att åka upp någon våning för att hämta en jacka, eller hälsa på någon, eller för den delen de som egentligen var sjuka och borde ha stannat hemma, velat i sängen på morgonen och tänkt på pengaförlusten och åkt till jobbet.. Alla de där avgörande små, i stunden "meningslösa" besluten som sedan avgjort någons faktiska liv/död och indirekt flera andras också. Ibland undrar jag om det bara är jag som grottar in mig så (därav försöker låta bli)…

    Kram!

    Karin 2017-02-24 14:56:01 http://None
    Svara
    • Svar på Karins kommentar.

      Ja du. Man får stanna tankarna ibland, annars blir man liksom överväldigad. Men bra med info tänker jag, om någon inte hade koll. Men ja. Så fruktansvärt vidrigt. Känns också som att jag blivit en helt annan mänska på orosfronten / blödighetsfronten efter kiddot. Att ens tänka tanken att nåt dåligt kan hända små små fina barn är…, ja nästan omöjligt att ens närma sig. KRAM!

      2017-02-24 14:59:56 http://vanjawikstrom.se
      Svara
  • Alltså hur söt är Iggy när han rider, ser ju så nöjd ut så han spricker.

    2017-02-24 11:49:33 http://None
    Svara
  • Åh så roligt för honom :D. Sen gott med semlor med 🙂

    Madde / Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna 2017-02-24 10:56:06 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Den där ponnyridningen såg vi på Youtube 🙂 Vabbade och låg i sängen, skruttan och jag. Hästtokig som hon är sökte jag på nåt vlogg med häst eller nåt och där dök ni upp 🙂 Vi fick oss lite mysfeelings där mitt i vabbandet och skruttan såg ut att njuta lite som om det var hon själv som var på äventyr (särskilt roligt såg det ut att åka pulka över isen, hennes ögon lyste)

    Paulina Gunnardo 2017-02-23 23:28:02 http://paulina.gunnardo.se/blogg
    Svara
  • Ditt lilla barn alltså. Han är ju SÅ GOD så man smäller av! Vilken fantastisk liten människa. Värdens finaste föräldrar har han också som gör honom till en sån fruktansvärt charmig liten person. Man smälter ju av bara av att kolla på honom. Uppdatera oss gärna (om du vill) mer om Iggys utveckling och hur det går med bytet av förskola när det är dags. Vore spännande 🙂 Kram!

    Johanna 2017-02-23 22:23:39 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!