Favorit i repris

Processed with VSCO with hb1 preset

Inleder lördagsbloggandet med att berätta om min torsdag. Då återupptäckte jag nämligen en gammal favorit – Greasy Spoon.

 

dsc01179

När Iggy var en liten mini började vi nästan alla våra dagar där (ni som hängt med länge minns det säkert?). Vi åt varma frukostar och avocadomackor med pocherat ägg tills det nästan sprutade ur öronen på oss.

 

greasy-spoon-2

Vi hade liksom ”vårt” bord där vi alltid satt och frullade – och pussades. Men. Sen spred sig ordet om Greasys förträfflighet (jag var nog helt klart skyldig till en del av spridandet), då kom folkstormen och det blev nästintill outhärdligt att vara kvar. Man fick ta med sig en kofot för att ens komma in genom dörren, och på helgerna började kön redan ett tiotal meter utanför Greasys entré.

Då slutade vi gå dit. Superkul att stället gick som tåget såklart, men det var alldeles för mycket folk för att det skulle vara härligt att fortsätta gå dit. Så nu är det nog ett par år sen jag var där senast.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Men! I torsdags slank jag dit på nytt – och hade en LJUVLIG lunch. Det som är så braigt med Greasy är att de serverar frukost och brunch HELA DAGEN, och de har alla grejer man vill ha: avocadomackor, amerikanska pannkakor (stans godaste tror jag), äggrätter så det står härliga till, fruktsallader och varma frullar med korv, bacon och bönor i mängder (bra vegoalternativ också). MUMS!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Och nu har folkstormen bedarrat något, kanske på grund av att Greasy även öppnat i Vasastan. Nu slipper man kofoten, i alla fall om man går dit en vardag verkar det som.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Jag var där med den här pinglan.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Och vi beställde varsin Full Veggie Breakfast. Stadigt värre, och SÅ smarrigt!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Efter maten blev det såklart varsin cappo (BRA kaffe också, heja heja!) – och jag invigde min fina tröja från Happitude som Jossan lanserat. Där kan man beställa collegetröjor som man sedan broderar in nåt valfritt på. Vad skrev jag på min tror ni? GRLPWR – såklart!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Insåg när vi tog lite bilder att jag tydligen var en vandrande reklamtavla för kvinnokraft i torsdags. Förutom GRLPWR-tröjan hade jag dessutom mitt egengjorda ”Feminism is cool”-mobilskal (gjort på Caseapp). Som även lyckades matcha de turkosa cappokopparna alldeles förträffligt. Snyggt jobbat!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!