Ville jag egentligen ha en dotter?

Processed with VSCO with hb1 preset

Tack för alla hejarop angående gårdagens besök hos Malou Efter Tio. Det var superkul att vara med, och ämnet barn och genus KAN man ju liksom inte prata för mycket om.

Tog denna bild när jag satt i sminket, med en maaaaassa fjärilar i magen. Blir orimligt nervös inför sånt här, vet inte riktigt varför? Prestationsångest, förmodligen.

Tröstade mig med att jag i alla fall inte skulle behöva gå upp och sjunga i det tillståndet, fick nämligen flashbacks till när jag gjort riktigt nerviga grejer som artist. Och att prestera på sångfronten när man är är toknervös är SKITJOBBIGT. Så att sitta och snickesnacka med fjärilar i magen är en faktiskt en piece of cake i jämförelse.

 

vanja-wikstrom-malou-efter-tio-barn-och-genus

Såhär såg det ut; vi mumsade semlor, pratade kids och hade det himla trevligt faktiskt. Får jag vara med igen måste jag komma ihåg att det faktiskt inte ÄR läskigt att vara hos Malou, man blir rätt bekväm eftersom allt känns så avslappnat.

Här hittas klippet. Jag berättar bland annat om kommentarer jag fått på YouTube om att det är ”så uppenbart” att jag ”hellre ville ha en dotter” – eftersom jag gav Iggy en rosa ballerinakjol med glitter och ofta köper kläder till honom på tjejavdelningen. Suck.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • När jag jobbade på en stor klädkedja frågade många kunder på barnavdelningen oroligt om ”den här är för killar eller tjejer” , jag brukade svara typ ”Den hänger på tjejavdelningen men är en tröja som passar alla” och om kunden då skulle ha en ”killtröja” smög de tillbaka med tröjan och kom tillbaka till kassan med något tydligt ”grabbigt”. Jag förstod aldrig hur dessa föräldrar och vuxna kunde oroas så mkt, vad var problemet? Trodde de att JAG skulle skratta åt att de ”tagit fel”, trodde de grannar och vänner skulle håna deras barn? En vit tröja med svart text från tjejavdelningen fick bara inte komma hem till deras sons garderob.
    För mig känns det resonemanget så främmande och helt obegripligt.

    MARIA 2017-02-08 21:56:03 http://mariaanderzon.se
    Svara
  • Superbra diskussion! 😀

    Emzi 2017-02-08 16:44:49 http://emmelemzi.com
    Svara
  • Har fått höra liknande.
    Bland annat att han inte fick ha en rosa napp, varför jag köpt kläder på tjejavdelning, frågat om han hette Moa istället för Noah och ifrågasatt hans långa hår..
    Varför ska man läsa in sig så mycket i hur ett barn ser ut eller klär sig? Huvudsaken är väll att barnet mår bra?

    SARA 2017-02-08 16:13:59 http://nouw.com/sarahcnilsson
    Svara
  • Måste se avsnittet idag känner jag!
    Jag har alltid erbjudit mina söner allt från bilar, piratkläder och fotbollar, till tyllkjolar, dockor och låtsasdjur. För mig är leksaker och kläder för barn, inte för flickor eller pojkar.

    Skrev förresten ett blogginlägg igår om just det om att få söner och inte döttrar, inspirerad av det UnderbaraClara skrev längst ner i detta inlägg: http://underbaraclaras.se/2017/02/05/mamma-till-en-sexaring/

    Mitt inlägg hittar ni här, om någon vill läsa:
    http://nouw.com/prydam/om-att-fa-tva-pojkar-28861144

    Ett för mig otroligt viktigt ämne. Stor kram ♥

    Fanny 2017-02-08 14:57:11 http://nouw.com/prydam
    Svara
  • SÅ viktig diskussion och jag håller med dig i allt du sa! Vår son har även han en spindelmannendräkt, bilar och ”killgrejer” men också dockor, docksäng och annat ”tjejigt” att leka med. Jag tror också på att ge en massa val och låta honom välja fritt, prata mycket och låta honom bli trygg i sig själv och stötta det han väljer. Förhoppningsvis kommer han då vara så pass trygg att han vågar vara sig själv i skola/jobb.

    Paula 2017-02-08 13:37:32 http://None
    Svara
  • Nä men herregud vad folk ska hitta på!! Hellre ville ha en flicka, seriöst? Jag har inte barn själv och är inte aktivt engagerad i genusfrågor men hela grejen är väl att ett barn är ett barn?? ”du ville hellre ha en flicka”, nej, ni ville väl ha ett barn?

    Jag tror jag går och lägger mig igen.

    Emilia Westerström 2017-02-08 13:03:01 http://emiliawesterstrom.se
    Svara
  • Vilket intressant avsnitt! Du är så himla trevlig, snäll och härlig! Har följt dig länge, en favorit, både bloggen och din Instagram 🙂

    Jag håller på att utbilda mig till förskollärare och genus är något som är centralt i nästan alla kurser jag läst hittills, det är väldigt intressant och spännande och i min roll som förskollärare är det viktigt hur vi jobbar med genus. Något som jag tror kommer utvecklas hela tiden och som både är en spännande, men samtidigt en svår uppgift i mitt kommande yrke!!

    Kram!

    Rebecca 2017-02-08 12:52:51 http://None
    Svara
  • Å va roligt, det ska jag se nu på lunchen 🙂

    Paulina Gunnardo 2017-02-08 12:18:57 http://paulina.gunnardo.se/blogg
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!