Nuändrar vi om igen

sammetssoffa-inspiration-vardagsrum-vanja-wikstrom-lagenhet

Jaaa, hörrni. Nu är det dags för ett till inredningsinlägg, för nu har vi gått loss igen. Som ni vet har vi bestämt oss för att byta ut vårt marmorbord i vardagsrummet, och således beställde vi ju ett nytt soffbord från Urban Outfitters – som kom bort på posten. Suck. Besvikelsen var monumental.

Men. I helgen tog vi tag i det hela, och har nu hittat en värdig ersättare. Som ni ska få se, såklart! Wait for it…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Denna gamla trotjänare plockades alltså bort. Och även om jag älskat bordet, var det SÅ skönt när…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…det var bortplockat! Vi har kommit fram till att (även om vi inte direkt är minimalister med det klassiskt stilrena skandinaviska hemmet…) har för många statement pieces i vårt vardagsrum. Det är för stissigt, liksom. För rörigt. För många intryck på ett jobbigt sätt.

Så även om bordet egentligen är pangfint, gör det sig bara inte i sällskap av en färggrann sammetssoffa OCH en lyxdjungeltavla. Tycker vi. (Och yes – jag kommer såklart lägga ut bordet till försäljning här i bloggen inom kort för er som undrar. 🙂 )

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Och vet ni vad? Vi har faktiskt känt att även skåpet blir lite för mycket, så…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…i helgen fick även det maka på sig. Vi har kommit fram till att soffan och lyxdjungeln får bli rummets stjärnor, men om man verkligen ska kunna SE dem, så får övriga stars flytta på sig. Annars blir det för mycket grejer som bråkar om uppmärksamheten.

I hörnet där skåpet stod vill vi därför ha nåt mycket enklare – en lampa. Och efter lite googlingar hittade vi en som vi tyckte kändes rätt, nämligen…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…denna! Tror att den kommer trivas bra där i hörnet. Vi köpte den på en second hand-sajt, och ska hämta den nu i veckan. Visar såklart när den är på plats.

Hur gick det på soffbordsfronten då? Jo – vi löste även det och hittade faktiskt ett bord i lördags. Det ser ut…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…såhär! När vi såg det så kändes det rätt, och eftersom hela tanken med denna rockad är att lugna ner vardagsrummet är ju ett glasbord rätt fiffigt – det gör ju liksom inte så mycket väsen av sig.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Tycker det känns toppenbra, och älskar träunderredet. Vi ville få in mer trä för att att ”lugna ner” rummet en smula. Och det funkar tycker jag.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Nu får ni alltså tänka in den trebenta 50-talslampan där i hörnet, så får ni ett hum om vart vi är på väg. Eventuellt kommer vi även att byta gardinerna till en ljusare variant (yes yes I KNOOOOW – vi bara ändrar ALLT KONSTANT ha ha….). Men vi väntar in lampan först, så får vi se hur det känns.

När glasbordet var på plats fanns det mycket mer utrymme i rummet. Det passade oss alldeles perfekt eftersom vi länge velat få in en fåtölj. Och givetvis har vi även hittat en fåtölj. Denna raring ska få flytta hem till oss:

 

kawa-lounge-vanja-wikstrom-stol

Tadaaa! Fin va? Så får vi in lite rotting i vardagsrummet i alla fall, trots att soffbordet försvann. Tror den kommer göra sig alldeles utmärkt och förhoppningsvis bli bästa kompis med glasbordet.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Här är en lite mer stylad bild på stolen (bildkälla). Sjukt fin, och vi hoppas på succé. Vad tror ni? Och vad tycker ni om denna rockad?

Får ju kommentarer och frågor om just inredning rätt så ofta, och ibland skriver ni att ni tycker att det är ”så svårt att få till det hemma” – hur gör vi för att ”lyckas” (kirra ett ombonat hem)? Och ja – som ni märker får vi inte heller till det klockrent alla gånger, vi får pröva oss fram för att hitta rätt.

Och jag tänker att det är rätt så bra att man liksom visar det – att ett hem (i alla fall vårt) inte är perfekt i ett nafs. Man får jobba sig fram till ett resultat man gillar, precis som på många andra fronter. Och precis som på många andra fronter är det viktiga att man liksom inte ger sig. Gillar du inte det du ser omkring dig hemma? ÄNDRA!

Möblera om (man behöver inte alltid köpa nytt, ofta räcker det med en runtflyttning av grejerna), byt gardiner, måla nåt i en annan färg. Vi är inga inredare, utan går på känsla. Ibland blir det fullträff med en gång, men ganska ofta får vi pröva oss fram till nåt som blir bra. Huvudsaken är att man orkar ta lite obekväma beslut och rumsterar om tills man är nöjd. För det är ju faktiskt vi som ska bo här. Och älska vårt hem – ur alla vinklar.

Återkommer med mer bilder när fåtöljen och lampan är på plats!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
  • Tack snälla du:)

    Pia 2017-02-10 12:32:09 http://None
    Svara
  • Hej! Jättefint! Var kommer bordet ifrån?

    Pia 2017-02-09 20:43:34 http://None
    Svara
  • Fint bord!

    Nu bad ni ju inte om åsikter egentligen men jag tar mig friheten att finula.. Kan inte rörigheten komma från mattan? Personligen tycker jag att den stjäl och rör till från tavlan, framförallt. En enfärgad fluffig hade varit fint, tycker jaaaaag.

    Ps ni har grejat mer i det där rummet än vad vi gjort sammanlagt på flera år. Fast med det sagt längtar jag efter att kunna fixa.

    Kram

    Karin 2017-02-09 15:20:39 http://None
    Svara
  • Men Vanja vilket sjukt snyggt bord! Blev helt kär i det? Lite synd om skåpet som var tvunget att flytta från sitt mysiga lilla hörn men håller ändå med om att det blev finare utan då tavlan kom fram på ett annat sätt! Alltså den där tavlan har du säkert hört massor med gånger att den är jättesnygg och det är den verkligen verkligen verkligen?❤

    Moa 2017-02-09 13:23:00 http://None
    Svara
  • Ser jättefint ut! Men vad händer nu med skåpet? Får det flytta in i bara-vara-rummet? 🙂

    Michaela Rosenback 2017-02-09 09:37:22 http://None
    Svara
  • Superfint, skönheterna får det fokus dom förtjänar. MEN, vart tar det underbara skåpet vägen?! :-O Är ju rena drömmen!

    Jonna 2017-02-09 01:20:46 http://None
    Svara
  • Gillar alla detaljer ni hade i rummet, men precis som ni säger så tar de fokus från varandra och det blir lite oroligt. Jättefin förvandling!

    Julia 2017-02-09 00:11:53 http://None
    Svara
  • Oboy oboy ska ni sälja skåpet? Isf är jag stor spekulant! Blev alles kär i det! ?

    Fia 2017-02-09 00:09:59 http://None
    Svara
  • Superfint! Håller med om det som ovanstående skrivit om gardinerna, kanske ska ni prova att ha mörkare lite tyngre längst ut och några ljusare tunnare längre in..
    En annan tanke är att ni kanske skulle prova att sätta sidobordet där skåpet stod och lampan på andra sidan när den kommer, känns som om det behövs något mer än en lampa i det hörnet ? samt kanske byta ut kuddarna i soffan mot några lugnare i mörkare färger.. ??

    Tilda 2017-02-09 00:00:19 http://None
    Svara
  • Men, VANJA! Helt klockrent. Älskar både glasbordet och fåtöljen, blev SÅ sugen på fåtöljen! Och jag ÄLSKAR mattan som syns genom bordet. Håller själv på att få till det här hemma, tur att det är så roligt.. Puss!

    Lisa 2017-02-08 23:51:35 http://None
    Svara
  • Det blev super fint! Men jag tyckte att skåpet var väldigt fint där det stod! Hoppas ni hittar en ny bra plats för det!

    Mimmi 2017-02-08 23:16:39 http://None
    Svara
  • Håller med om gardinerna. Ett toppentips för en lyxigare känsla! ??

    Emma 2017-02-08 22:47:50 http://None
    Svara
  • Åååh! Det skåpet kommer jag sakna. Tyckte det var så galet fint där det stod! Hoppas ni hittade en ny alldeles fantastisk plats till det.. 🙂

    Frida 2017-02-08 22:38:09 http://None
    Svara
  • Jättefint!! För ett lugnare intryck tror jag på att byta ut mattan till en utan mönster alls, bara helt enfärgad

    K 2017-02-08 22:06:21 http://None
    Svara
  • Håller med Henny om gardinerna. Häng dom från taket så blir det en helt annan känsla!

    Monica 2017-02-08 21:45:14 http://None
    Svara
  • Trodde ett tag när jag läste inlägget att ni inte tänkte ha något soffbord haha. Vaknade nyss upp efter att ha vilat på soffan och tänkte att det kanske går bra, ni kanske inte använder ett bord där så mycket ändå 😉

    Det blev skiiitsnyggt!

    Amanda 2017-02-08 21:03:21 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Tips: Förläng gardinstången och häng en till gardinlängd in mot hörnet så att hela väggen från fönstret till hörnet blir tygklädd, höj också gärna stången med 10 cm så gardinen går tak till golv = instant hotell-lyxkänsla!

    henny 2017-02-08 20:42:51 http://None
    Svara
  • Det var nog meningen på något kosmiskt plan för den där är lite finare och passar lite bättre ????? (enligt min högst personliga åsikt).
    Så jag ger nya soffbordet många tummar upp ???

    Johanna 2017-02-08 20:27:57 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!