Att tatueraögonbrynen

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström.jpg

Håll i er nu, för här kommer en måndagschock: JAG HAR TATUERAT ÖGONBRYNEN! I knooooow – crazy bananas! Och jag är SÅ. SJUKT. NÖJD.

På det glada 90-talet var jag ung och dum nog att plocka bort det mesta av mina bryn. ”De växer väl ut igen”, tänkte jag. Men icke. Kvar blev några glesa stackars strån, och jag har därför ägnat en sabla massa tid i drygt 20 års tid åt att måla på mina ögonbryn – varenda rackarns morgon.

Det tar tid, det är tråååååkigt – och eftersom jag inte är utbildad makeupartist blir det också lite sisådär; snett och vint, hit å dit och lite olika från dag till dag. SOM jag har avskytt detta ständiga brynmålande!

Men. Så kom tekniken microblading, även kallad 3D-ögonbryn. Och jag blev besatt. Spenderade oändliga tidsrymder på Inspirationstagram, scrollandes olika microblading-konton. Jag fascinerades av hur naturligt det såg ut, och bestämde mig för att göra det – jag skulle TATUERA MINA ÖGONBRYN! Och för några veckor sen gjorde jag det.

Eftersom jag tror att ganska många är nyfikna på den här tekniken, hur det går till och hur slutresultatet blir, så tänkte jag att ni skulle få följa med under heeeeela processen. Längst ner i inlägget hittar ni också en film från min behandling, där ni får komma med in i behandlingsrummet och se precis hur allt går till. Bra va?

Okej, är ni redo för ett übermaffigt ögonbrynstatuerar-inlägg? YES, såklart ni är! Nu kör vi:

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Jag var såklart APNERVIG innan. Det blev väl sisådär bättre av att Iggy var sjuk och tokvägrade barnvakt (trots att morfar mutade med glass). Så – han fick helt enkelt följa med (Niklas filmade, därför kunde inte han stanna hemma med grodan).

När det var dags för behandling fick dock Niklas fiska iväg vårt kiddo, och jag tog över filmandet. Hade såklart gjort en maaaaassa efterforskningar, så jag hade fullt förtroende för tjejen som gjorde behandlingen. Men ändå. Tatuera sig- I ANSIKTET liksom! Det GÅR inte att inte vara en smula nojig.

Men men, såhär gick det till i alla fall:

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström.jpg

Det första som händer är att man mäter en massa saker i ansiktet. På så sätt skapas en brynform som är optimal. Här ser ni hur mina stackarns bryn ser ut utan smink – smala, glesa och allmänt skrufsiga.

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström.jpg

När mätandet är klart ritas ”mallen” för brynen på huden. Som ni ser var det ganska mycket hår som saknades för att jag liksom skulle ”fylla ut” den mall (och alltså ögonbrynsform) som var optimal för just mitt ansikte.

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Inom ramen för mallen läggs sen små, tunna snitt i huden med en skalpell. Snitten fylls sedan med färg, och det skapar illusionen av hårstrån. Metoden kallas för microblading och ger ett väldigt naturligt resultat. Det är alltså ingen tatueringsmaskin som åker fram.

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Men innan det är dags för skalpellen så läggs det på bedövning som man får sitta med ett slag. Då är man såhär snajdig! Bedövningen funkade alldeles utmärkt också kan jag tala om. Det var inte ett dugg obehagligt när snitten lades, och det gjorde inte ont alls.

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström.jpg

Såhär ser det ut när färgen lagts över de tunna snitten i huden. Vilken nyans det blir beror på vilken hårfärg man har. Alla nyanser går att blanda fram, och det går att tatuera även med superljus färg och/eller färg som drar åt rött för er riktiga lintottar.

Snitten och färgen läggs i ett antal omgångar, så mellan varje gång kunde jag titta noga på brynen som höll på att växa fram, och ge feedback om det var något jag tyckte kändes fel.

Det gjorde jag också. Det ena brynet kändes lurigt på ett ställe, då sa jag det och så fixade vi till det. När det är tatueringsdags i fejan är det inte läge att agera tigande svensk och inte böka. Och Malika som jag gjorde brynen hos var väldigt lyhörd och mån om att jag skulle känna mig bekväm, kändes toppen.

När färgen lagts på för sista gången var processen klar, ska vi kika på lite före- och efterbilder kanske?

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Tadaa! SÅ fint ju! Man ser knappt vad som är ditritade streck och vad som är mina egna ögonbrynsstrån.

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Här ser ni hela ansiktet innan microbladingen…

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

…och såhär såg jag ut när behandlingen var klar och hade TATUERAT ÖGONBRYNEN! (Kan fortfarande knappt komma över att jag gjort detta, så coolt att jag vågade ju!)

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Såhär såg jag ut dagen efter behandlingen. Då var brynen rätt rejält mörka. Direkt efter att man tatuerat sig är man lite röd och svullen, och strecken är ganska starka. I ytterligare två dagar mörknar brynen ännu mer, för att sen bli ljusare. Det hade Malika berättat, så att jag slapp få panik.

Ungefär omkring dag 3 börjar de ljusna, för att sedan vara helt färdiga ungefär en vecka efter behandlingen. Under den veckan ska man badda brynen med koksaltlösning var tredje timme – och sen stryka på Bepanthen, som är en superduperfet kräm. Då är det hatt-läge, om man säger så. Tur att jag älskar min kepa.

Tog ett par bilder även under läkningen så att ni kan se hur brynen utvecklades dag för dag:

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Som ni ser är de mycket kraftfullare i färgen i början (och lite glansiga av fetingkrämen). De mattas ner en smula efter en vecka, och smälter in rackarns bra tycker jag. Är också toknöjd med färgen på brynen som känns väldigt naturlig.

Nu tittar vi på lite efter-bilder!

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Såhär ser de ut nu. På bilden har jag absolut noll smink på brynen, så de är ganska ljusa just där de tatuerats.

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Om man vill kan man såklart måla på dem en smula, då är det ju UNDERBART att man redan har en perfekt ”mall” att gå efter. Man går också på återbesök efter 6-8 veckor, då kan man fylla i dem mer om man vill (bättre att börja lite försiktigare, så kan man öka på vid återbesöket) eller korrigera formen om man vill.

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Andra sidan! Microblading håller i ungefär tre år. Färgen ligger väldigt ytligt i huden så den ”slits ner” efter ett par år.

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

LYCKAN att få vakna upp med ögonbryn alltså…! Varje morgon i badrummet fiskar jag fortfarande fram min ögonbrynspensel – och sen kommer jag på att JAG BEHÖVER INTE måla de satans brynen längre. Och då blir jag bara SÅ glad!

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 15.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 14.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 13.jpg tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström 12.jpg

Jag är sjukt nöjd med resultatet, och tycker brynen passar mig, min ansiktsform och mina färger. Om jag vill så målar jag i dem, och då har jag en redan utritad form att gå efter vilket underlättar. Men oftast gör jag absolut ingenting, tycker de är fina som de är.

 

tatuera ögonbrynen före och efter microblading vanja wikström.jpg

Så vansinnigt nöjd över att inte behöva spendera en minut till på min ögonbryn om jag inte vill! Pengar fick jag spendera en del dock, 4 lax gick kalaset på. (Pyntat själv, inte sponsrat om någon är nyfiken.) Men det är SÅ värt det, tycker jag. Att slippa lägga tid, energi och pengar på ögonbrynsprodukter (bara att hitta en färg som passar?! Gaaahhhh). Underbart!

Jag gick till Malikas Beauty Studio på Wargentinsgatan. Hittade hennes instagramkonto en natt när jag låg å scrollade ögonbrynskonton, började följa – och efter att ha spanat in hennes arbete i snart sex månaders tid (har fnurlat på att tatuera ögonbrynen läääänge) kände jag att hon är SKITBRA. Henne vågar jag gå till! Så det gjorde jag.

 

[youtube id=”geCFHWyHxpw”]
Jag avslutar inlägget med filmen jag gjorde från behandlingen. Och om ni är nyfikna på ögonbrynstatuering så rekommenderar jag verkligen att ni kikar på den. Det är inte min hetaste vlogg direkt (men jag gillar ju att spräcka bloggbubblan med jämna mellanrum), men jag hade själv ÄLSKAT att få se ett sånt här klipp.

För vi visar verkligen precis hur det går till, ni får följa med in i behandlingsrummet och helt enkelt hänga med mig på denna ögonbrynstatuering. Vi filmade en hel vecka, så att ni får se hur slutresultatet blev när tatueringen ljusnat och ”lagt sig”. Resultatet av behandlingen syns också mycket bättre på filmen. Det var svårt att få fram det ordentligt på bild tycker jag.

Hoppas ni tycker det blev fint, och hoppas ni tyckte detta inlägg var intressant. Om ni har några frågor kring det här med att tatuera ögonbrynen /göra microblading / 3D-ögonbyrn – ställ dem i kommentarsfältet så ska jag svara så gott jag kan!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Måste säga att min först tanke då jag hörde det här för några dagar sedan var att du har gått och blivit komplett galen 😀 men nu efter att ha fått se processen och speciellt resultatet så tycker jag du är ett komplett geni ??
  jag nyppade mina en kväll innan jag skulle gå på fest när jag var omkring 13ish. Har tänkt lite som du att de aldrig kommer ordentligt tillbaka. Men för 3 månader sedan i ledda jag experiment ögonbryn och har nu alltså inte rört dem sedan dess. Och mot alla mina gissningar växte det ut något ganska buskigt så nu kan jag gå och få dem professionellt gjorda. Men himla svårt att låta dem vara medan de växer för it aint pretty ???

  Vill ännu säga att snygg är du! ❤

  Johanna 2017-02-07 21:53:09 http://None
  Svara
 • Så himla fiffigt och snyggt! Plockade också sönder mina i tonåren, men som tur var växte de ut till mina grova buskiga bryn jag har idag, som jag färgar då och då. Plockar dem aldrig igen (bara i mitten) och tycker det är såå snyggt! Modigt av dig att tatuera bryn tycker jag!

  Ingrid Wenell 2017-02-07 02:20:52 http://ingridw.se
  Svara
 • Sjukt snygga bryn! Ja, håret också! MEN: Vart kommer det TOKSNYGGA örhänget med solstrålarna från?!

  Tilda 2017-02-06 22:35:02 http://None
  Svara
 • Vad kostade det är jag nyfiken på?!:)

  Paola 2017-02-06 22:11:30 http://None
  Svara
 • Det blev verkligen supersnyggt!

  Jag tycker mig se ett ljuslila skimmer förstärka dina fantastiskt blåa ögon. Är det någon särskild ögonskugga du använder?

  Sofia 2017-02-06 20:16:15 http://None
  Svara
 • Hej fina! Först vill jag bara säga tack för allt som vanligt. Du är alltid lika inspirerande och härlig som jag har kommenterat här ett antal gånger förut 😉 Men man kan inte säga det nog för du får aldrig glömma bort det!! Sen måste jag säga WOW på ögonbrynsfronten, dina ögonbryn blev SÅ fina. Kul att du verkligen delar med dig av hela resan sådär ingående för jag har sååå länge haft funderingar kring detta & självklart så levererar du EXAKT det som önskas. När du tar riktiga närbilder så tänkte jag också extra mycket på dina ögon, har aldrig tänkt på hur sjukt fina blåa ögon du har!! Var bara tvungen att säga det <3

  Så.. nu till mig fråga.. som inte alls handlar om dina ögon eller ögonbryn utan om dit hår. Det är ju nästan lite skrattretande hur mycket du inspirerar, känner att jag bara vill kopiera dig rakt av, nej okej inte rakt av men ja du fattar.. Hehe! Jo min fråga.. Hur kan man komma i kontakt med din frisör? Jag försökte kika om du har länkat vart hon jobbar men har inte hittat någon. Jag har slingat håret i samma färg som dig under många år hos samma tjej, men nu har hon flyttat och jag VÄGRAR gå till någon jag inte litar på. Blir tokig av att försöka hitta någon att lita på för jag vill INTE gå till någon jag inte känner att jag är i goda händer hos. Din Maggie var ju sååå duktig & du har precis den hårfärgen som jag också har.

  Kram på dig Vanja <3

  Johanna 2017-02-06 19:42:19 http://None
  Svara
 • Men shit vad snyggt det blev, vilken skillnad!
  Jag är ju verkligen bortskämd med mörka drag (ögonbryn och ögonfransar). Har alltid mascara på mig, för att jag känner mig lite festligare då, fransarna får en annan struktur. Ögonbrynen noppar jag vid behov, men behöver aldrig måla eller hålla på, skönt att slippa. Kika på min header i bloggen, så förstår du vad jag menar med mina ögonbryn 😉

  Är sååå glad och tacksam att min mamma övertalade mig att i.n.t.e noppa ögonbrynen i tonåren, mer än precis formen. Så många gånger jag var sugen på sådana där smaaala som alla kompisarna hade, men aldrig gav mig in på. Tack och lov för det!
  Kram bästa Vanja ♥

  Fanny 2017-02-06 15:16:09 http://nouw.com/prydam
  Svara
 • Så cool grej! Hade aldrig hört talas om det innan, men ser ju verkligen naturligt ut!

  En annan grej, när kommer dina gratissaker på schpock att lottas ut? Är såå sugen på jackan så går in varje dag och kollar men verkar inte ha hänt något nytt. Kram!

  Cecilia 2017-02-06 13:14:47 http://None
  Svara
 • Det blev jättefint Vanja! ☺
  Nyfiken på vad du har för fint glans på dina läppar här på bilderna och i filmen? Är i behov av nytt läppglans och ditt ser verkligen snyggt och lagom ut.
  Hur gör du för att få så fräscha vita tänder. Använder du dig fortfarande utav banan-tricket du tipsade om för länge sen.

  Malin 2017-02-06 11:26:19 http://None
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!