10 miljoner visningar!

babyloonz

Finingar! Nyligen sprängde jag och Niklas tiomiljonersgränsen på Babyloonz YouTube-kanal och jag måste bara få skrika det från hustaken (eller bloggplatsen…), för jag är så himla GLAD och så rackarns STOLT! Att vi sprängt denna gräns innebär alltså att våra underhållande och utvecklande klipp för små barn nu har setts över TIO MILJONER gånger, bananas ju!

Slank precis in på kanalen för att hämta länken, och då såg jag att vi dessutom redan är uppe i ELVA MILJONER! Blir så galet lycklig!

 

babyloonz

Är också så sjukt stolt över Niklas, som verkligen skapat Babyloonz med minimala resurser och väldigt mycket hårt jobb. Jag har såklart också varit med, som bollplank och medkompanjon (rackarns bra att ha en bakgrund som sångerska när det är dags att spela in en väldans massa barnvisor!), men det är Niklas som arbetat med företaget dagligen. Och nu börjar det verkligen ge frukt.

Vi tjänar minimalt med stålars på det än så länge, men tanken är att fortsätta producera bra innehåll för små barn och skapa ett varumärke som barn tycker om, som föräldrar känner sig trygga med och som i förlängningen kan köpas in och visas på andra plattformar än YouTube.

Vi gillar ju att drömma stort (ingen poäng med att drömma smått ju!), så givetvis ser vi Babyloonz-gossedjur lite längre fram också. Och böcker. Och lite annat. Men som med all business så får man bygga en bit i taget.

 

babyloonz-skiss

Eftersom ni tyckte att det var så roligt att läsa om GlamMom.se´s företagsresa, så tänker jag att det kanske kan vara kul att se lite tillbakablickar även från hur Babyloonz kom till? Skriv gärna i kommentarsfältet om ni vill höra hela historien, så kan jag berätta den i ett inlägg!

Ovan ser ni i alla fall en av de första skisserna på hur Babyloonz-bebisarna skulle se ut. Det var viktigt för oss att de inte skulle kännas könsstereotypa – och att de skulle vara gölliga såklart!

 

babyloonz-skiss-2

Här är hela gänget när det började närma sig: Momo, Toto, Dada, Iggy – och draken Baba. Så goda ju!

Målet var att starta ett varumärke som skulle producera teveprogram och appar för små barn mellan 0-5 år. Det skulle vara könsneutralt, fritt från våld, underhållande, utvecklande – och nåt som även föräldrar skulle kunna tycka om att titta på (alla päron som genomlidit ryska Kinderäggsöppningsklipp vet att man läääängtar efter grejer som ungarna gillar men som ändå är genomgående BRA).

 

babyloonz

Vi är såklart inte i mål än, men vi har kommit en bra bit på vägen. Vi har fina barnsånger på svenska, program där man lär sig om djur, vi har levande pekböcker som hjälper till med ord och tal, vi har program med den roliga duon Bill & Clinton (ballongblåsaravsnittet var Iggys favvo lääääänge), vi har temasånger om vänskap, om att få vakna på ett mysigt sätt, en borsta tänderna-låt och givetvis har Iggy sin alldeles egna danslåt! Bland annat, det finns massor av mer material på kanalen.

 

babyloonzVårt absolut mest spelade klipp är Babyloonz temalåt, det har setts över en miljon gånger. Fantastiskt! Det bloggade jag om för första gången för snart två år sen, och sen dess har materialet spridit sig genom att nöjda föräldrar tipsat varandra – precis som vi hade hoppats.

Och när jag bloggade om det senast var det SÅ många som skrev kommentarer i stil med: ”Lägg av? Är det NI som ligger bakom Babyloonz? Går varmt här hemma!”, som alltså inte hade en aning om att det var jag och Niklas som skapat konceptet. Otroligt kul, och ett bevis på att det fått ett eget liv.

Under 2017 kommer det hända MASSOR på Babyloonz-fronten. Och detta SKA bli året när projektet sätter fart på allvar. Otroligt kul att jag numera kan engagera mig mycket mer i det eftersom jag nu har mer tid, och det ska bli så sjukt spännande att se var Babyloonz befinner sig när året börjar lida mot sitt slut.

TACK alla ni som tittar, TACK alla ni som tipsar vidare till andra mänskor med småbarn och TACK alla ni som mailar och skickar meddelanden till oss med ord, bilder och små filmer där ni berättar hur ni brukar leka med Babyloonz i er familj. Det betyder ALLT.

Babyloonz YouTube-kanal hittas här!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
  • Ser gärna mer om denna resa! 😀 Har tänkt lite kring programmets musik. Skapar ni melodierna själva? Har nämligen hört temalåtens melodi utan text i bakgrunden på andras videos och blivit lite fundersam, har ni inte rättigheterna till melodin?

    Amanda 2017-02-02 00:38:12 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Hej!
    Vi gillar också babyloonz här hemma, mysiga och bra låtar! Min lille tycker om tandborstsången, det lite synd att den är längre än två minuter för det hade ju passat att borsta tänderna till låten – när låten är slut har man borstat färdigt ? Nu är den ju något på tre minuter. En liten tanke bara ?

    Klara 2017-01-29 21:59:27 http://None
    Svara
  • Hej! Vill bara säga att jag jobbar på MiniSats där vi tar hand om mycket småbarn, ert klipp med svenska barnsånger har räddat oss så många gånger från barn som är ledsna. Otrolig bra grafik som barnen verkligen kan hänga med i, Per Olsson bonagård är nog favoriten, tätt följd med hjulen på bussen. Var jobbigt innan jag upptäckte era klipp, många barnsångsklipp har så konstig grafik och inte alls en behaglig sångröst så era videos har jag sett lite för många gånger (hahah).

    Ida 2017-01-29 17:49:14 http://None
    Svara
  • Heia Babyloonz! Det eneste vår sønn (nettopp fylt 2) har fått se på ”tv-program” til nå har vært Babyloonz, fordi det føles ”lagom” på alle sett og vis, og enn så lenge er han fornøyd med det. Han ber ofte om ”hjulene på bussen”, ”indianere”, eller ”edderkopp” (Imse Vimse). ”God morgon, god morgon… hej!” kan han plutselig synge. We love Babyloonz her hjemme og kjøper gjerne fysiske leker/bøker lenger fram! (Vi har noen av appene.) Det ville vært gøy å lære mer om hvordan Babyloonz har kommet til!

    Maria 2017-01-28 10:00:51 http://None
    Svara
  • Heja heja familjen Wikström-Malmqvist ??? jag är också så stolt och glad för er ????❤

    Johanna 2017-01-27 22:35:39 http://None
    Svara
  • Ni är fantastiska!

    Niklas, väntar och hoppas på att du vill dela med dig av din insomni. Kanske finns det NÅGOT som jag har missat under alla dessa år som skulle kunna vara behjälpligt. Hur får du det att fungera klara jobb/vardags livet.
    Har inget liv, klarar inte min vardag, har inget hopp. En ond, ond cirkel. Nattskräck, hur ska det bli inatt osv.

    Vore mycket tacksam om du vill berätta Niklas.

    Kramar till er

    Malin 2017-01-27 14:39:23 http://None
    Svara
  • Vore både intressant och roligt om ni vill berätta mer hur ni började. Det var verkligen kul att läsa ditt långa och fina (och välgjorda!) Inlägg om Glammig! Och stort grattis till er! Superkul☺☺☺Tala om äkta entreprenörskap och kämparglöd! Kram och trevlig helg

    Åsa 2017-01-27 13:43:26 http://None
    Svara
  • Åh så roligt för er 🙂

    Mamma, lärare&doula 2017-01-27 12:52:58 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Hähä ja även här hemma har Babyloonz spelats =P Och jag visste inte heller först att det var ni som låg bakom men tyckte att jag kände igen rösten 😉 Så då googlade jag och såg att det var ni. Kul! Och grattis! =D

    Paulina Gunnardo 2017-01-27 12:27:07 http://paulina.gunnardo.se/blogg
    Svara
  • Jag och mina barn har nog bidragit mycket till dessa 11 miljoner visningarna ??. Vi tittar nästan varje dag!

    Nathalie 2017-01-27 11:32:12 http://None
    Svara
  • Jag älskar god morgon låten!! ?? Nästan mer än min dotter! Men hon säger dansa bhone!! Som betyder att vi ska dansa till telefonen! ??

    Camilla 2017-01-27 03:03:47 http://None
    Svara
  • Både jag o min 2-åring älskar att vakna till go’morgonlåten. Första gångerna vi lyssnade på den (och han va yngre och inte kunde prata så mycket) blev han världens gosis o ville bara kramas, pussas o klappa på sin mamma ? Den låten kommer alltid få mig att rysa av välbehag. Kram ❤️

    Emelie 2017-01-27 00:13:39 http://None
    Svara
  • Man blir alltid så peppad av er att verkligen kämpa efter det man vill nå, heja er!
    Det här med att Niklas tjänar minimalt på företaget, men ändå håller på dagligen, gör han det vid sidan av annat jobb eller ”räcker det” med den inkomst han får plus din inkomst? Ni verkar ju ha det bra ställt vad man kan se i era videos, blogg etc. 🙂
    Detta kanske var en för privat fråga och inte meningen i så fall, men jag är lite nyfiken på hur hans jobbsituation ser ut, speciellt nu när du blivit så mån om att jobba i lagom mängd och inte stressa.

    Jo 2017-01-26 22:44:31 http://None
    Svara
  • Åh vad roligt att se att det går så bra för er 🙂 skulle verkligen vilja läsa om hela resan.

    Kram Tess

    Tess 2017-01-26 21:59:00 http://nouw.com/thessans
    Svara
  • Stort grattis till er! Jag och min son älskar babyloonz.. va inte eran babyloonz låt med på ett farmen avsnitt förra veckan.. tycker man hör den lite här o var 🙂 super kul!! ?

    Johanna 2017-01-26 21:54:17 http://None
    Svara
  • Jag skulle gärna vilja läsa om berättelsen kring hur Babyloonz växt fram ? Så inspirerande och intressant! ???

    Emelie 2017-01-26 21:46:17 http://None
    Svara
  • Har en tvååring som sagt att hon vill se ”mina ögon” på ipaden 450 gånger per dygn ☺ förstår nu att det är godmorgonlåten. Kram

    Sofia 2017-01-26 21:42:04 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!