Skillnaden på röd och grön smärta

Processed with VSCO with hb1 preset

Happy Clappy poddisdag! Flaggade ju redan i går för att det här avsnittet blev SÅ BRA, så jag tycker verkligen, verkligen VERKLIGEN att ni ska lyssna – även ni som kanske inte annars är trogna poddeliner.

 

Vi pratar nämligen om nåt som vi kallar för röd och grön smärta, där röd smärta enbart är dålig medan grön faktiskt är bra och innebär att man är i en förändring som kanske gör ont – men som är nödvändig.

Jag kände själv när vi satt och pratade, att insikten kring detta faktiskt kommer hjälpa mig nåt enormt framöver i livet. För att ta det lite snabbt kan exempel på röd smärta vara att arbeta för hårt eller befinna sig i en relation som skaver. Det gör ont, och enbart av dåliga anledningar.

Grön smärta däremot, kan vara när man aktivt gör något åt en situation som inte är bra; ställer krav på sin relation, lämnar en relation, bryter upp från ett jobb där man inte trivs etc. Saker som är jobbiga, som kan vara svåra och sorgliga att gå igenom, men som är ett MÅSTE för att livet ska bli bättre.

Vi pratar som sagt mer utförligt om det här i podden, ger exempel ur våra liv på situationer som inneburit såväl röd som grön smärta samt berättar hur man kan använda sig av dessa begrepp för att underlätta i livet. Lyssna, tycker jag! Ni hittar oss i alla poddappar om ni söker på Josefin och Vanja (ni kan också klicka här!).

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Och hörrni, kolla här då! När vi skulle ta en poddis-selfie upptäckte vi ju att vi börjar se väääldigt lika ut… Och att vi skulle kunna ha ett företag som heter ”Josefin & Vanjas Blonda Peruker AB”, typ.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Men men, det får bli ett senare projekt. 😉 På tal om AB, så reggade jag faktiskt mitt och Jossans gemensamma i går. En milstolpe, och nåt som känns sjukt kul. Så glad att vi vågat satsa på oss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Åh jag skrev nyss en kommentar på indiska-inlägget och såg detta! Alltså den ångest jag känt inför att säga upp mig (”vad ska alla säga?”) och allt kring att söka jobb, ljuga för kollegor om var jag är osv- det är ju grön smärta!!
    Måste in och lyssna på podden.

    För ärligt nu- detta är typ en dröm. Jag måste nypa mig själv i armen nu, hade aldrig kunnat drömma om att landa ett sånt här jobb (vid 25 års ålder dessutom).

    Tack för all inspiration du ger <3
    Kram
    Ulrika

    Ulrika 2017-01-27 16:10:48 http://None
    Svara
  • Så intressant 🙂

    Mamma, lärare&doula 2017-01-25 22:17:57 http://www.saramadeleine.se
    Svara
  • Alltså åh vad fina ni är, jag vill också bli en i gänget med ett blont kort hår! 😉

    Sandra Emilia 2017-01-25 18:36:38 http://sandraemilia.com/
    Svara
  • Så grymma ni är tjejer! Jag hejar på er! Fan vad viktigt det är att heja och tro på sig själv och andra. Följer en väldigt inspirerande grupp på fb som heter”heja livet” och där stöttar kvinnor andra kvinnor. Mer av sånt!
    En stor kram till er båda!

    PS: har ni sett fröken frimans krig på SVT play? Ett hett tips som handlar om kvinnor som tror på varandra och som vågar. Det är en sann berättelse så provocerad blir man av patriarkatet men så bra!

    Malin 2017-01-25 13:07:53 http://None
    Svara
  • SÅ bra poddisavsnitt!!!

    Jenny W 2017-01-25 10:53:45 http://None
    Svara
  • Hurrrrra! Poddisdag, vårt AB reggat, tycker vi slår slag i saken med ”Josefin och Vanjas blonda peruker AB” också :DDDD Pusss!! <3

    Josefin Dahlberg 2017-01-25 09:39:42 http://Josefindahlberg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!