Ställ frågor till veckans poddis!

Processed with VSCO with hb1 preset

Jag och Jossan tänkte börja med Veckans Fråga i poddisen. Så skriv gärna en kommentar på det här inlägget om det är nåt ni undrar över, så svarar vi i kommande poddar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • Hej! 🙂 Ni som har så bra koll på kläder och mode, har ni tips på svarta stuprörsjeans? Trött på att alla tappar färgen efter bara några tvättar.
    Er podd är bäst! 🙂
    Kram!

    Hilda Gullberg 2017-01-24 14:18:33 http://None
    Svara
  • Fråga 1; Vad har ni för mål rent jobbmässigt iår? Hörde nått om att ni ska skriva en bok, men något mer som ni har som mål för iår som ni kan avslöja? ?

    Fråga 2; Jag pluggar på universitet just nu en tre årig utbildning som de är så sjukt mycket att göra i konstant, magkatarr och stress är något jag dras med! Vad är era bästa tips när man har 100 bollar i luften och man är superstressad hur man ska hinna med allt? Alla tips mottages tacksamt, för denna konstanta stress vill jag inte dras med!

    Med vänlig hälsning, Petra

    Petra Sandin 2017-01-23 23:24:45 http://None
    Svara
  • ÅÅh skulle vilja höra massa om Jossans dejtande! Skulle ju vara himlans kul att höra lite detaljer såklart, om du vill berätta 😉 Kram

    Maya 2017-01-23 23:03:05 http://None
    Svara
  • Hej bästa ni! I höst börjar jag plugga på högskolan i min stad och snart är det dags att söka in. Det kommer lägligt med en nystart för min del då det innebär nya erfarenheter, nya människor, ny miljö etc. vilket jag behöver! Jag är van vid att alltid känt någon i den nya klassen, dansgruppen eller liknande men i höst kommer jag inte känna någon! Skönt på ett sätt(?). Vill verkligen inte hamna ”utanför” men drömmer mig lätt bort i drömvardagen med massvis med vänner i den nya härliga klassen där jag känner mig trygg och social. Vill inte sväva iväg och sedan känna att jag inte vågar skapa min drömvardag när jag väl börjar skolan. <3 Har ni några tips för att komma så nära min dröm som möjligt? <3

    Ida 2017-01-23 15:22:53 http://None
    Svara
  • Hej!

    Hur går man vidare efter ett stort fel jag gjort mot fina människor? Var inte medveten om konsekvenserna och har enorm skuld och skam. Jag skäms!
    Nu vill personerna inte ha någon kontakt och det svider hos mig. Det gör ont och jag gråter mycket för att jag saknar dem.
    Dem har förlåtit och dem är inte arga, men det har jag fått veta genom en annan person.
    Jag har inte pratat med dem jag svikit.

    Vad ska jag göra?

    Anonym 2017-01-23 15:11:16 http://None
    Svara
  • Hej Josefin och Vanja!
    Först av allt måste jag bara säga att jag älskar eran podd, youtube-videor och allt annat ni gör! Varje gång jag har lyssnat på ett poddavsnitt känner jag mig så sjukt peppad och inspirerad av allt ni säger. Så keep up the awesome work! 🙂

    Jag bor för tillfället i Uppsala där jag tidigare år har pluggat och då haft ett underbart tjejgäng under mina tre år som student. Vi var verkligen supernära och sågs nästan varje dag, och jag bodde dessutom med en av dem. I våras tog vi examen och alla, utom jag, flyttade till nya städer. Jag kände mig väl ganska klar med just det vi pluggat i tre år och var sugen på att testa något nytt. Så tänkte att jag skulle stanna här i Uppsala och läsa lite fristående kurser. Var inte heller riktigt redo att lämna staden som jag förälskat mig i så. Jag träffade dessutom min nuvarande pojkvän under sommaren vilket såklart gjorde det ännu mer angeläget att stanna kvar här.

    Men jag vet inte, hösten blev inte riktigt som jag tänkt mig och Uppsala var inte alls likadant utan mina härliga tjejkompisar. Samtidigt vet jag ju att ingenting kommer gratis och att jag måste kämpa lite för att hitta nya vänner. Men det är så SVÅRT. Hur gör man liksom? Självklart träffar jag många nya personer genom min pojkvän och hans kompisar, men det är ju inte riktigt samma sak som att ha ”egna” vänner. Min familj och många av mina kompisar (sedan innan pluggtiden) bor kvar i Göteborg där jag själv är ifrån, och suget att flytta dit är såklart ganska stort. Men samtidigt vill jag ju bo nära min pojkvän och försöka ”make it work” här. Ska plugga lite till nu under våren, samt söker lite jobb osv. Men jag saknar den här känslan av att bara kunna ringa en vän och fråga om hen vill ta en fika, se en film, ta en promenad eller vad som helst. Nu blir det mest att jag känner mig lite beroende av min pojkvän och hans umgängeskrets (eller förstår ni hur jag menar?). Han är dessutom student fortfarande och lever det där livet jag levde under mina studentår, dvs. många vänner, mycket roligt som händer hela tiden osv osv. Och jag vill ju inte vara den där flickvännen som håller honom i koppel hemma för att han ska vara med mig istället, utan det är klart att jag uppmuntrar honom att hitta på saker (och självklart hittar vi på saker bara vi också), men det är just när han är iväg på sådana ”studentsaker” och jag sitter hemma som den där känslan av ensamhet slår omkull mig.

    Okej, så det var inte meningen att detta skulle bli en hel roman. Men min grundfråga är väl om ni har några tips på hur man skaffar nya vänner i vuxen ålder? Har ni varit i samma situation? Hur gör jag för att inte bli ”avundsjuk” på min killes sociala liv?

    Kram på er!

    Hanna 2017-01-23 13:53:33 http://None
    Svara
  • Hej! Vill börja med att säga att jag älskar er podd! Så härlig verkligen!! Och båda ni har så härlig stil!! Önskar verkligen jag kunde klä mig och inreda lika snyggt som er!!
    Set jag undrar är hur lång är du Vanja? Har du någon gång inte gillar din längd och vad har du gjort isåfall? Och även, var köper du kläder?? Jag själv är ganska kort och hittar aldrig snygga kläder som passar. Alla mina vänner är längre än mig och det känns som att de kan ha så mycket kläder jag inte kan och de ser snyggare ut i allt ? Mår så dåligt över det här, önskar så gärna att jag var modellång, känns som att mitt liv skulle bara bättre. Jag vet att utseende inte är allt men ibland känns det så och jag gillar att klä mig fint och känna mig snygg men kan inte sluta jämföra mig med andra o tänka att de är snyggare och ofta avstår jag för att köpa något jag tycker är fint för att jag känner att det inte passar mig pga min längd. Så det jag undrar är basically hur du lyckas klä dig så himla snyggt! Skulle va mer än nöjd om jag såg ut som du

    Maja 2017-01-23 13:10:28 http://None
    Svara
  • Hej Josefin & Vanja!

    Vill börja med och säga att jag äälskar er podd och den ger mig en jädrans massa pepp!

    Min fråga är om någon av er har körkort? Jag vill nämligen ta körkort, men velar varje år till att skaffa det då jag fortfarande (trots att jag är 27) inte känner att jag behöver ett.

    Hur ska man göra för att stå emot pressen?

    Kram!

    Liza 2017-01-23 12:56:21 http://None
    Svara
  • Hej Vanja och Josefin!
    Jag är just nu inne i en ganska tuff period i livet. Jag flyttade till en ny stad i höstas och påbörjade en utbildning men avslutade studierna nästan direkt då jag kände att det var fel för mig. Sedan dess har jag varit arbetslös och det tär på mitt psyke. När jag gick i grundskolan för ett par år sedan var kalendern alltid fullbokad. Jag hade tre extrajobb vid sidan av skolan och höll på med flera fritidsaktiviteter. Människor omkring mig tyckte jag var duktig, driftig och ambitiös och jag antar att jag därför ser mitt värde i mina prestationer vilket leder till att jag idag känner mig så fruktansvärt misslyckad och vilse. Jag söker dagligen nya jobb men har har fått 23 avslag sedan november och bara blivit kallad till en personlig intervju. Det här boostar inte direkt mitt självförtroende och för varje dag som går blir det svårare att hitta anledningar till att gå upp ur sängen.
    Har ni några bra tips för hur man kan vända en nedåtgående spiral som denna? Hur peppar man sig själv till att inte ge upp och hur kan man göra för att vara snällare mot sig själv?
    Tack för att ni peppar och stöttar på så många sätt. Jag trivs underbart bra i er lilla värld av bloggande, poddande och youtubande. Kram

    Amanda 2017-01-23 11:51:32 http://None
    Svara
  • Hejsan! Här kommer lite frågor:
    Skulle ni välja att komma ihåg alla minnen men inte kunna skapa nya eller kunna skapa nya minnen men inte komma ihåg dem ni har haft sedan innan?
    Hur träffades ni?

    Jag älskar er poddis, youtubekanalen och era bloggar. Ni peppar verkligen mig att göra det bättre för mig och inte för några andra.Jag har tänkt mer på vad som skulle vara bäst för andra och vad andra tycker är roligt. Jag har fått flera tankeställare om hur snäll jag är mot mot mig själv med hjälp av era tankesätt som Just do it och Work hard. Tack för att ni peppar mig!
    Puss och kram!

    Katja 2017-01-23 09:49:11 http://None
    Svara
  • HEJ FANTASTISKA NI ?
    vill börja med att säga att varje vecka längtar jag till poddisen kommer ut.
    En annan sak jag vill säga till er att ni har hjälp mig så otroligt mycket under hösten. Har gått igenom ett helvete nämligen.
    Och genom de, så har jag blivit rädd för att lita på folk igen. Vad är era tips att våga lite på människor igen? Är så rädd för att bli sårad igen.
    Puss och kram på er ! Girlpower ❤

    Maria 2017-01-23 01:13:34 http://None
    Svara
  • Blir det ingen mer veckans fråga på youtube då?

    Linn 2017-01-22 23:58:18 http://None
    Svara
  • Jag skulle vilja veta vad Jossan beställer när hon är ute på barer/pubar/klubbar. Jag dricker nämligen inte alkohol själv och tycker att det är svårt att hitta bra ”drinkar” som inte bara är typ cola om det inte är en bar som är duktig på mocktails. Heelp!

    Johanna 2017-01-22 23:44:30 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!