Dagens mattips: cowboyröra!

Processed with VSCO with hb1 preset

Nu kommer jag att CHOCKA er, för det är inte ofta det bjussas på recept här i el bloggo. Men plötsligt händer det! Som ni vet är jag ingen matlagare, men lever ju som tur är med en mästerkock. Och eftersom den här rätten är smarrig, snabb, enkel och dessutom relativt hälsosam tänkte jag att jag ju faktiskt kunde dela med mig av den. Så i dag ger jag er: Niklas Cowboyröra!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Det som är bra med den här rätten är att man kan slänga i det som liksom redan finns i kylen. Lite som en pytt i pannna. Fast i chiliform. Basen är köttfärs och vita bönor som kryddas upp med cayennepeppar, en skvätt rödvin, worchestersås, rökt paprikapulver, en buljongtärning och vitlök. Å salt och peppar såklart.

Sen slänger man i det som finns hemma: morötter, broccoli, blomkål, ärtor, potatis, majs, paprika – ja, allt går i en cowboyröra!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Till röran äter man jalapenos…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…och syltlök. Mycket viktigt att ha dessa två saker vid sidan om, de tillför verkligen. Ett gott glas rött att sippa på mellan tuggorna sitter inte fel det heller.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Nåt annat som är bra med cowboyröran är att ungar gillar den. Iggy älskar den i alla fall. Niklas brukar ta bort en del av röran innan han går loss med chilin, så att Iggys variant inte blir för stark. Men i övrigt äter han den som vi gör. Fiffigt sätt att trycka i kidsen grönsaker också, för de ”maskeras” liksom av röran.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Så voilà – en vardagsrätt som går snabbt att slänga ihop, som är god och som går att variera beroende på vad som ligger å skramlar i grönsakslådan. Kanske nåt att testa redan i kväll?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Låter gott!
    Vad hade ni i er gryta den här gången?

    Linda 2017-01-11 23:44:31 http://None
    Svara
  • men mums! när det är såhär kallt vill man bara äta en massa mustiga grytor som typ fyller hela ens själ med värme. ska satsa på att göra en vegetarisk variant av detta, borde gå superb att byta ut köttfärsen till soja eller quorn

    Bernadett 2017-01-11 21:33:35 http://dottes.blogg.se
    Svara
  • Vilket bra tips, måste testa! Varifrån kommer grytan? den verkar vara precis en sån som vi behöver! 🙂

    Hanna 2017-01-11 14:38:09 http://None
    Svara
  • Kul tips! Ska helt klart prova! Kan tänka mig att den går att frysa in, äta med quinoa eller pasta, fylla paprikor i ugnen, stoppa i tacos, i lasagne, gratäng, omelett.. Gillar när mat är enkel och lätt att variera 🙂

    Milla 2017-01-11 13:57:22 http://None
    Svara
  • Åh låter supergott! Ska jag testa ikväll! Fast med quorn istället, har frysen full med det 🙂

    Josefin 2017-01-11 12:02:26 http://None
    Svara
  • Det är ju så sjukt trist att behöva slänga mat, så sådant här är klart uppskattat! Tack för tips, fina du! ♥

    Fanny 2017-01-11 11:36:19 http://nouw.com/prydam
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!