Nu kommer jag att CHOCKA er, för det är inte ofta det bjussas på recept här i el bloggo. Men plötsligt händer det! Som ni vet är jag ingen matlagare, men lever ju som tur är med en mästerkock. Och eftersom den här rätten är smarrig, snabb, enkel och dessutom relativt hälsosam tänkte jag att jag ju faktiskt kunde dela med mig av den. Så i dag ger jag er: Niklas Cowboyröra!
Det som är bra med den här rätten är att man kan slänga i det som liksom redan finns i kylen. Lite som en pytt i pannna. Fast i chiliform. Basen är köttfärs och vita bönor som kryddas upp med cayennepeppar, en skvätt rödvin, worchestersås, rökt paprikapulver, en buljongtärning och vitlök. Å salt och peppar såklart.
Sen slänger man i det som finns hemma: morötter, broccoli, blomkål, ärtor, potatis, majs, paprika – ja, allt går i en cowboyröra!
Till röran äter man jalapenos…
…och syltlök. Mycket viktigt att ha dessa två saker vid sidan om, de tillför verkligen. Ett gott glas rött att sippa på mellan tuggorna sitter inte fel det heller.
Nåt annat som är bra med cowboyröran är att ungar gillar den. Iggy älskar den i alla fall. Niklas brukar ta bort en del av röran innan han går loss med chilin, så att Iggys variant inte blir för stark. Men i övrigt äter han den som vi gör. Fiffigt sätt att trycka i kidsen grönsaker också, för de ”maskeras” liksom av röran.
Så voilà – en vardagsrätt som går snabbt att slänga ihop, som är god och som går att variera beroende på vad som ligger å skramlar i grönsakslådan. Kanske nåt att testa redan i kväll?