Vill. Inte.Åka. Hem.

vanja wikström

God morgon hörrni. I dag är det nyårsafton, hoppas att ni kommer spendera den på ett sätt som gör er glada, oavsett om det är att mysa hemma i soffan med en låda praliner på magen eller dansa pjucksen av er på fest. Vår nyårsafton kommer framförallt bestå av att ta oss tillbaka till Estocolmo, för nu är tyvärr Portugallienvistelsen över för den här gången.

Jag har mått så himla, himla bra här. Har verkligen känt semestervibbar; kopplat av och ur. Varit I NUET på ett sätt som jag inte varit på mycket länge. Och den känslan har varit så…befriande.

Under den gångna veckan har jag inte ”klarat av” livet, jag har liksom levt det. Och jag känner starkare än någonsin att jag måste styra upp det kommande året på ett sätt som just innebär att jag får leva, inte klara av. Ska jag vara 100% ärlig har jag levt i klara av-mode sen Iggy föddes. Om nästan precis en månad är det tre år. TRE ÅR! Inte okej.

Ibland (okejrå alltför ofta) slås jag av hur jag har kommunicerat med folk de senaste åren. Jag ser Facebook-konversationer där jag skrivit ”Ledsen att det tagit så lång tid att svara, befinner mig i en virvelvind just nu men snart ska det lugna ner sig”, typ. Sen scrollar jag uppåt, och ser att jag inlett i princip VARENDA meddelande på samma vis, i tre års tid. Usch.

För ska man vara krass har jag befunnit mig i den där virvelvinden i tre år nu. Det är dags att låta stormen bedarra. Under 2017 vill jag känna att jag HAR TID. Tid att svara på vänners sms utan att stressa, tid att googla ”snyggaste matbordet everrrr” till Bara Vara-rummet, tid att njuta av att jag faktiskt får göra skitroliga grejer på dagarna och kalla det för jobb, tid att prata med Niklas när Iggy somnat, tid att känna ett lugn i vardagen, tid att uppskatta alla roliga saker jag får vara med om, tid att reflektera, tid att känna att jag lever.

2017, here I come. Gott nytt år alla fina blogoliner, vi ses nästa år.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Låter helt rätt Vanja!! Hoppas också på ett mer njutbart år än andra halvan av 2016. Tror att 2017 kommer bli ett grymt år! Gott nytt och kram på dig! <3

  Sandra Nicole 2017-01-04 13:15:51 http://www.sandranicole.se
  Svara
 • Gott nytt 2017 Vanja! Önskar dig allt gott och ser fram emot att följa er längs vägen. Ta hand om dig och familjen – kramar

  Anna M 2017-01-02 19:52:13 http://None
  Svara
 • Såg att du lägger ner snap till förmån för insta stories 🙁
  Så tråkigt för mig som inte har insta och inte är sugen på att skaffa.. dina snaps har alltid varit så roliga och spännande att följa. Förstår förstås att du inte kan göra allt, men tråkigt ändå. Men men, bloggen känns ju iaf som navet så så länge den finns kvar klarar jag mig nog.
  Kram

  Anna 2017-01-02 18:54:25 http://None
  Svara
 • Åh gott nytt år Vanja! ❤️ Underbart att du fått må bra och kommit till insikt. Och jag skriver också under på att de senaste 2,5 åren (dottern född juni 2014) mest handlat om att ”överleva” än att leva. Känns så jäkla hemskt egentligen.. älskar ju mitt barn över allt annat och har såklart haft massvis med ljusglimtar och fina ögonblick dessa år men man är på sätt och vis ”jagad” av att det alltid ska fixas med något. Man väcks på natten, det ska fixas lagad mat hela tiden, hämta på föris, underhålla, lägga etc etc. Samt sköta sitt jobb och ha ett fungerande förhållande. Det är inte alltid lätt att vara människa. Men jag tänker som du, att fuck it! Nu ska jag fasen tänka mer på mig själv och mitt välmående, såklart min familjs med men inte sätta sig själv åt sidan hela tiden. 2017 hoppas jag blir det året då jag inte oroar mig för allt hela tiden.. kanske byter jobb.. kanske flyttar.. vad vet jag ? Massa kramar till dig!

  Lova 2017-01-02 18:23:05 http://None
  Svara
 • Gott nytt år bästa Vanja <3

  Emma 2017-01-02 18:16:10 http://www.emmahiltunen.blogg.se
  Svara
 • Så härligt att du har fått koppla av ordentligt och att er semester har varit så fin! Går i liknande tankar inför 2017 och är så jämarns laddad för att bygga ett liv som inte bara består av jobb. Missförstå mig rätt för jag jobbar glatt och mycket men det ska bli awesome att LEVA och inte bara jobba ? Ser fram emot att följa dig vidare!

  Clara, Bossbloggen 2017-01-02 11:58:16 http://www.bossbloggen.se/
  Svara
 • Åh låter som världens finaste semester<3
  Jag har också varit där och det är inte möjligt att jonglera allt om man är karriärist, vill vara bra på hemmaplan, en härlig kompis som ses ofta samt har en nattsuddare till barn. På riktigt. Det går inte.

  Försök vara väldigt konkret med planerna vad som ska ryka, för det går inte att tänka sig fram för att det ska blir bra. Agera.
  Arbeta tex fasta tider, trots att du är egen företagare. Blogga inte efter 17. Snappa max 3 snaps 17-22. Instagramma dagtid. Lägg bort telefonen helt kl 21. Flightmode. Inget företag kräver att du ska jobba heltid + svara mail kvällstid. Visst om du går kl 15, men jobbar du en arbetsdag ska det räcka. Vi måste stoppa den här jä*la onda spiralen att mail ska svaras på direkt. Jag brukar tänka att det är stressade personer som snabbt vill bli av med bollar, men bästa sättet att stoppa dem är att visa att man alltid svarar 8-17, inte 22.30. Det är min present till mig själv.
  Om Iggy alltid lägger sig runt 22 är det svårt att hitta tid för dig och Niklas, hur kan man lösa det? Kan Iggy på något sätt vara runt er fast ni diskuterar och ni kan känna er avslappnade? Kan han få hörlurar och en film ibland? Och en skål med russin? Istället för stressen av att vänta på att han ska somna. Det kommer ju inte alltid vara såhär men just nu kanske det går att lösa det så?
  LYCKA TILL<3<3<3

  Coco 2017-01-01 23:32:50 http://None
  Svara
 • Gott nytt år, världens bästa, smartaste, coolaste, grymmaste, mest inspirerande Vanja! Tack för dig! 🙂 <3 KRAM!

  Ida 2017-01-01 18:39:38 http://nouw.com/idahansson
  Svara
 • Så vacker! ?

  Malin 2017-01-01 00:44:57 http://X
  Svara
 • Gott Nytt År bästa Vanja! ❤️

  HH 2016-12-31 19:02:49 http://None
  Svara
 • Äntligen har du kommit hit! Dvs till den oerhört viktiga känslan och förståelsen att leva och inte ”bara” klara av. Blir så glad att du skriver detta☺☺Du är så fantastisk vettig och klok så det kommer att förändras och bli jättebra! Gott nytt år! ??Kram ?

  Åsa 2016-12-31 15:19:31 http://None
  Svara
 • Gott Nytt År Vanja <3

  Jag tror att vi är många föräldrar som "klarar av". Vissa delar av småbarnsåren kanske får vara så? För det är ju ta mej tusan mycket att klara av. Men däremellan behöver det rymmas mycket annat förstås, njutning, avkoppling, vårdande och "här- och nu".

  Jag ska också jobba på det under 2017. Jag är i en intensiv uppbyggnadsfas med företaget och under 2017 ska jag fasen börja få något tillbaka (tid, pengar..).

  Det är en konst att acceptera det som en befinner sig i och förstå när en behöver göra annorlunda.

  Var inte hård mot dig själv, lär och gör annorlunda! Du har ett helt liv på dig att figure it out!

  Kram

  Karin 2016-12-31 12:11:23 http://None
  Svara
 • Blir så glad (fel uttryck här, men du hajjar) att du är medveten om detta för då kan du göra något åt det!!!!

  <3 <3 <3

  Maria 2016-12-31 11:01:43 http://None
  Svara
 • Åh Vanja, jag hoppas verkningen att du tar det du skriver på allvar nu och verkligen kämpar för din tid och att leva ditt liv och inte bara klara av det. Du är värd så mycket mer än att ständigt vara stressad och pressad för att göra ANDRA nöjda? Nej DU ska inte må dåligt för att leverera och vara en perfekt människa för ANDRA!! DU ska vara perfekt för DIGSJÄLV och DITT liv tillsammans med dina två prinsar <3 Jag önskar dig verkligen all lycka till med det. Jag är säker på att alla vi bloggläsare kommer att stanna kvar även om du drar ner på inlägg, inte leverera lika mycket och lika bra varje varje varje dag. Bättre det och att du håller. Du ska leva många år till.. <3 KRAMAR!

  Johanna 2016-12-31 10:13:13 http://None
  Svara
 • Jag känner så igen mig. Jag blev också mamma 2014 fast i maj månad och jag har också sen dess ”klarat av” livet. Jag har bestämt mig för att nu får det vara nog. Jag ska hitta tillbaka till mig själv igen. Kram och gott nytt år!! 🙂 <3

  Felicia 2016-12-31 09:43:32 http://feliciabloggen.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!