Fem skönhetsfavoriter

Processed with VSCO with hb1 preset

När man är ute och reser bantas necessären automatiskt, bara de absoluta favoriterna får följa med. Tänkte visa er mina five faves på skönhetsfronten.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Använder extremt lite hårprodukter, men den här vill jag helst aldrig vara utan: Prêt-à-powder från Bumble & Bumble. Det är ett hårpuder som jag använder på en massa sätt:

  • I hårbotten när jag tvättat håret, för att få bort den nytvättade känslan.
  • I hårbotten, för att få upp volymen.
  • Jag kramar in det i längderna för att få struktur på håret.
  • Jag tvinnar in det i luggens toppar, för att ”limma ihop” dem.
  • Pudret går också finfint att använda som torrschampo.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Den här krämen har jag skrivit om flera gånger förr, men den är så bra att den tål att påminnas om. Clinical Super 3 Booster från Beauté Pacifique. En stark A-vitaminkräm som verkligen gör skillnad. Den motverkar åldrande, solskador, stärker och återuppbygger.

Obs obs dock, att detta är en stark kräm som man inte bara kan klicka hem och börja använda hipp som happ. Är man ovan vid A-vitaminkrämer kan man börja med den svagare varianten av samma produkt, den heter Super 3 Booster (inte Clinical som alltså är den starkare), och använda den varannan, var tredje dag tills dess att huden vant sig.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Den här deon från c/o Gerd har jag ju också lovordat tidigare. En ekologisk deo – som funkar!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Längst fram på den här bilden står min nya storfavorit på ögonkrämsfronten – Super Eye Serum från Verso Skincare. Den innehåller retinol, vilket också är A-vitamin fast i form av små molekyler som när ända ner i det undre hudlagret.

A-vitamin/retinol är kliniskt bevisade superämnen på hudvårdsfronten, och för lite äldre hud är det magiskt bra. SUPERVIKTIGT dock, att om man använder produkter med A-vitamin/retinol i så måste man vara TOKNOGA med solskyddsfaktorm, både vinter som sommar. Huden blir väldigt ljuskänslig av såhär pass aktiva produkter.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Sist men inte minst på favvolistan är den här fuktmasken från Exuviance – Deep Hydration Treatment. Det är en leave on-mask vilket jag älskar (så mycket enklare med masker man inte behöver skölja av). Man stryker på den, väntar fem minuter, och sen kan man lägga på sin egen kräm över.

Jag brukar använda den på kvällen några dagar i veckan. Är alltid på jakt efter den optimala fuktmasken (som allra helst ska vara en leave on), och den här är riktigt bra.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Tadaa! Här har ni dem – mina five faves. Tipsa gärna i kommentarsfältet om ni har några egna superprodukter som ni vill dela med er av!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Hej Vanja, kan du berätta vilken dagkräm du använder? Tänker på detta med solskyddsfaktorn, behöver på lite råd, vill börja med Beaute Pacifique!

    Anna 2017-02-20 12:52:05 http://None
    Svara
  • Vill tipsa om en ny upptäckt, nämligen en kräm från La roche posay som heter Toleraine. Fick tips om den på apoteket när min hy ballader ur totalt och var knottrig och torr och kliig och all möjligt på en gång. Den är så skön och går in på momangen och har verkligen lugnat huden i hela mitt ansikte och återfuktar så bra!
    Finns även en rengöringskräm med samma namn som är skön om en vanligtvis känner sig lite sträv och att huden stramar efter tvätt.

    Anna 2016-12-31 17:43:04 http://None
    Svara
  • Några av mina skönhetsfavoriter:
    – Mask of magnanimity från lush: rengör på djupet och håller hyn fräsch
    – Don’t look at me (vegansk färsk ansiktsmask) från lush: mjukgör, återfuktar och skyddar huden, och så har den en superhärlig blå färg.
    – Vitamin E nattkräm från body shop: en lite fetare kräm som mjukgör huden mycket fint under natten så slipper en vakna med ett ansikte som känns torrt.
    – R&B från lush: hårkräm som en har i efter duschen i handdukstortt hår, doftar supergott och gör håret mjukt.
    – Silverbalsam från Kevin Murphy: Bästa silverbalsamet jag haft som håller mitt färgade blonda hår kalltonigt och bort från det gula hållet.
    – Hemmagjord scrub! Har några köpta men när jag vill ha en grövre peeling så blandar jag snabbt ihop detta själv: olivolja, citron, socker till en ganska fast scrub. Sen är det bara att peela huden så kommer en silkeslen ut ur duschen

    Det var några av mina favoriter och tips 🙂

    Emelie 2016-12-31 12:22:34 http://juniflickan.blogg.se
    Svara
  • Jag är en extremsvettare! Tror du denna deo funkar även för mig? Har nämligen hört både positivt och negativt om den..

    Sara 2016-12-31 01:46:13 http://None
    Svara
  • Fuktmasken och serumet från Beauty pacifique är kärlek i krämform ?

    Jennifer Nilsson 2016-12-30 20:19:47 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!