När det inte blir som man tänkt sig

Processed with VSCO with hb1 preset

Okej, nu ska ni få höra om vår jul. Som ni vet blev den inte alls som vi hade tänkt oss, men vi gjorde det bästa av situationen och jag tycker att det blev riktigt bra faktiskt.

Planen var ju att fira hemma hos Niklas mamma. Där skulle vi hänga med kusin Ruben, klä granen, äta massivt mumsigt julbord, träffa tomten och öppna klappar tillsammans. Men Iggy kräktes ju på torsdagen, och då blev det till att ställa in allt som var planerat och försöka ratta fram nåt annat.

Som tur är bor vi omgivna av affärer så att kirra lite julmat i sista sekund var nemas problemas. Så till frulle på julaftons morgon mumsade vi i oss julskinka med sötstark senap och vörtbröd.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Eller, ja – Iggy mumsade inte så mycket. Han var förståeligt nog lite slak efter att ha mått dåligt.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Chokladtomten som Iggy hittade i sin julstrumpa gick dock ner. Inte hela kanske, men väl valda delar.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Och kolla här! Vi hade som tur var en minigran hemma, så den fick helt enkelt axla upp och agera huvudrollsgran. Det klarade den med bravur tycker jag, och Iggy var nöjd.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 presetTror dock att julklapparna var mer intressanta än granen för Iggys del, och klappar fanns det gott om.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Måste visa er min favpritjulprydnad – HUR snajdig liten tomtenisse? Älskar allt med den! Så…PUSSIG, liksom!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Planen var att vänta med att öppna klapparna tills efter lunch, men det var lönlöst (någon som känner igen sig…?). Så vi släppte den tanken någorlunda snabbt, och gick på klapparna ganska omgående.

Här öppnas den första (och viktigaste) julklappen. I paketet låg en…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…MYCKET efterlängtad Spiderman-dräkt. Oj oj oj vad Iggy har velat ha en sån. Såååå länge dessutom! Och så hade tomten kirrat en, vilken lycka!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Varje gång vi är hos Iggys kusiner Arvid och Olle fastnar Igster aaaaalltid vid en sån här kassaapparat som de har. Så vi tyckte att det vore kul om han kunde få en egen. Det tyckte Iggy också.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Det här var min favvojulklapp. En elektronisk miniflygel med mikrofon.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Den är som en liten synt, med olika ljud och rytmer.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Iggy älskar verkligen att sjunga och plinka på instrument, så jag tänker att jag slänger in lite härliga vedklabbar på den där musikaliska brasan. Vore ju så sjukt kul om han ville börja spela nåt så småningom.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Övertaggad mamma ha ha! Iggy var också rätt så rackarns taggad, tror han kommer ha väldans mycket skoj med den där.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Den andra grejen Iggy hade önskat sig var en Elsaväska, så att tomten uppfattat även detta var stor succé. Perfekt inför Portugallien-resan.

Iggy var så himla lycklig när han fick packa sin egen resväska. I packningen ingick napp, snutte – och Spidermandräkten såklart.

 

Processed with VSCO with b5 preset

Lyftkranslastbilen som kusin Ruben lämnade utanför vår dörr var också stor succé.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Till jullunch körde vi färska räkor, gravad lax, rödbetssallad, julskinka, köttbullar och fjärilskorvar.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Trots att vi hade en rätt ensam karantänjul, och trots att inget blev som det var tänkt, så hade vi det faktiskt rätt så rackarns mysigt. Den viktigaste är ju såklart att man har varandra. Klyschigt värre, men oh så sant.

Vi facetime:ade järnet med diverse mor- och farföräldrar och lekte med julklapparna. Det enda som inte blev 100% var tomteprylen. Tomten hade ju varit hos oss över natten och lämnat alla klappar såklart, men han kom inte hem till oss så att Iggy kunde visa att han vågade sitta i tomtens knä, vilket såklart var en liten besvikelse. Vi ska dock försöka få till något slags tomtemöte här i Portugallien, ska se vad vi kan ratta fram.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Summan av kardemumman – det blir inte alltid som man tänkt sig, men det blir bra ändå.

För er som är peppade på att se vår jul i rörligt format hittas del 1 av vår julafton här, och del 2 här!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Så himla bra att julen blev lyckad trots sjukdom!!

    Tänkte även fråga dig om du och Niklas kanske kunde göra ett soffsnack om typ otrohet och hur man som par kan klara sig igenom det. Går igenom en riktigt jobbig grej just nu på temat där tilliten ska byggas upp igen och ja, hade varit skönt om några visa personer kunde prata om det och peppa lite. Ni kanske inte har några erfarenheter själva men det kanske går att snudda vid ämnet ändå? Tänk gärna på det för du är bäst. Kram!

    Amanda 2016-12-28 02:10:12 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Men alltså, Iggys pyjamas! Var kommer den ifrån? Känner att min lilla trollunge behöver en sådan omgående. 🙂

    S 2016-12-27 23:10:32 http://vagenmotbebis.blogg.se/
    Svara
  • Åh vem vill inte fira jul med Iggy!? eller annat lika sött barn, kan tänka mig att allt blir så mycket mer spännande och mysigt då också 🙂 Hoppas ni har det okej varmt och härligt i Portu! kram <3

    ISA 2016-12-27 22:11:57 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Men alltså denna fantastiskt söta lilla kille! Han verkar vara så oerhört charmig och ”mogen” för sin ålder, haha det lät ju väldigt roligt, men du förstår nog:) Vilka superfina och bra julklappar ni gav till Iggy, lyckan i hans ögon lyser verkligen:) Saker och ting kan bli minst lika bra fast det inte blir som man tänkt, inte alltid, men ändå. Viktigast är att ni nu mår bra och att ni får njuta av er resa. Ser helt underbart ut! Kram och ha det så härligt:)

    Åsa 2016-12-27 21:59:38 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!