Nästan snajdig

Processed with VSCO with hb1 preset

Såhär julesnajdig hade jag tänkt att vara i dag, men riktigt som ovan ser jag inte ut. Magsjukefiesta tar lite udden av att fokusera på snajdighet, om vi säger så.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 presetMen det hindrar ju inte att man kan götta sig i tanken på hur man hade kunnat se ut. Och eftersom de här bilderna ändå är tagna, så slänger jag upp dem. Tycker att klänningen är så fin, lite pepparkakskänsla på den liksom. (Kommer från Second Female, om någon undrar.)

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Det här är ett tidsinställt inlägg, eftersom jag inte riktigt vet status på vår magsjuka och iom det yours trulys bloggmöjligheter den närmsta tiden. Det enda jag hoppas är att vi alla är på banan tills i morgon, då det är dags att kliva på ett plan och dra till Portugallien.

Nåväl, där är vi ju inte än. Så vi ska inte ta ut nåt i förskott. Att oroa sig för sånt som ännu inte hänt är som att betala ränta på ett lån man aldrig tagit, som någon klok mänska sa.

Hursomhelst. Jag återkommer med statusuppdatering när vi (förhoppningsvis) installerat oss i Villa M. Så får ni höra om hur vår jul var, och om hur vi mår. Förhoppningsvis bättre. Och förhoppningsvis har ni hållit er både friska och glada denna jul. Kram på er!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • Amen, tagga ner! Jag tror både att Nicklas och Vanja är två vettiga människor (och föräldrar) som tar sitt ansvar! Om bara vissa människor kunde sluta att försöka läxa upp andra hela tiden…. så tråkig stämning det blir! Se saker positivt och lita på att människor sköter sitt! God jul på er!

    Agnes 2016-12-28 16:52:19 http://None
    Svara
  • Är att många skriver 48-timmars regel, kanske för att många har barn på förskola? Det gäller iaf för att lämna på förskolan och inom vården eftersom det smittar mer mellan barn. Annars är det 24 timmar. På 1177 står det:
    Stanna hemma från skola eller arbete i minst ett dygn efter att du senaste kräktes eller hade diarré. För barn på förskola gäller två dygn.
    Så 24 timmar karantän efter senaste symptom undantaget barn som ska lämnas på förskola eller om din arbetsgivare satt upp andra regler.

    Men vilken tur att det inte blev mer. Vi har också varit sjuka sen dagen före julafton och fortfarande. Puh.

    Kattis 2016-12-28 08:15:37 http://Www.sadnesstheory.com
    Svara
  • Är nog sättet att beskriva det som en magsjukefiesta, där man är allt annat är snajdig som får de låta som att ni ligger och kräks om vartannat allihopa.
    Och att det innan stod att va magsjuk på ett flygplan låter som en mardröm får de låta som att ni skulle åkt även om ni var magsjuka fortfarande.
    Men vilken himla tur det ”bara” var en kräkning, och att ni inte alla blev dåliga! Hoppas ni är fortsatt friska och påväg för att ha en härlig semester! <3

    Martina 2016-12-25 11:52:42 http://None
    Svara
  • Skönt att höra, Niklas!
    Hoppas verkligen att ni får förbli friska. Vill inte måla fan på väggen, men här har det tagit upp mor fem dygn innan det varit nästa familjemedlems tur. Sanera lägenheten (klorin är det enda som biter) – handtag, leksaker, allt. Skiten kan leva kvar på ytor upp emot två veckor…
    Den dagen ett vaccin kommer står vi först i kön – hemsk sjukdom.
    Hoppas att ni kommer iväg och får en fin resa!

    C 2016-12-25 09:16:28 http://None
    Svara
  • En liten snabbuppdatering från badet på söndagsmorgonen så ni slipper oroa er för 48 timmarsregeln.

    Iggys sista (och första faktiskt) kräks var torsdag kväll. Febern släppte fredag kväll. Och ikväll ganska precis 48 timmar efter sista symptomen går flyget 🙂 Och varken jag eller Vanja är sjuka. God jul!

    Niklas 2016-12-25 08:28:50 http://None
    Svara
  • Har en nära vän som blev smittad av magsjuka påvägen till Gran Canarie där deras son blev dålig att de fick åka in på sjukhuset för dropp. Jag hoppas ni tänker er för att det gått 48 timmar senaste kräkattacken eller avföringsattacken. Innan ni sätter er på ett pyttelitet flygplan. Men som sagt detta är förinställt så jag/vi vet inte hur länge ni haft magsjukan.

    Btw vi hade den förra julen, inte kul.

    Emma 2016-12-25 07:48:36 http://None
    Svara
  • Vilken otur när man ska resa i väg!
    Jag förespråkar också 48-timmarsregeln, precis som alla andra. Dock är ju inte magsjuka luftburet. Men det krävs ju tyvärr bara EN ”nånting medicinskt begrepp” för att bli smittad jämfört med förkylningen där det krävs flera hundra. Så smittorisken är väldigt hög ändå med tanke på toaletter, hygien osv.

    Så surt att inte få åka men jag är säker på att ni har smittorisken i åtanke! Hoppas ni kommer i väg. Krya på er! <3

    Sofia 2016-12-25 02:08:26 http://None
    Svara
  • Tänk verkligen på alla som sitter där med er på samma flygplan och som inte vill bli smittad med en magsjuka under sin julsemester. Jag har jättemycket respekt för er som människor, men det är oerhört själviskt att välja att åka bort fast smittorisken är så löjligt stor. Men, jag vill väldigt gärna tro att ni inte gör någonting sådant. 🙂

    Bernadett 2016-12-25 00:08:13 http://None
    Svara
  • Kul för den/de som blir smittade av er på det flyget. Kul semester för dom?

    Denice 2016-12-24 23:29:38 http://None
    Svara
  • Åh jag vill inte vara negativ men jag kan tänker lite likadant ? Det finns så många som struntar i 48-timmsrsregeln eller inte ens vet om den. Det kanske inte ni gör. Man smittar i 48 timmar efter sista symptom (kräkning, diarré, feber) och bör därför hålla sig borta ifrån folk eller offentliga miljöer även om man dessa närmsta 2 dygn mår bra. Men jag förstår verkligen att är tråkigt att skippa resan så om ni åker så tänk på hygienen, tvätta händerna typ 1000 gånger, använd våtservetter etc. Handsprit hjälper tyvärr inte mot många magsjukebakterier ? Vill verkligen inte vara en sån där jobbig människa som måste tycka massa saker men kan inte låta bli i detta, hoppas du förstår ?

    Paulin 2016-12-24 23:25:24 http://None
    Svara
  • Du ska inte röra dig utanför dörren förrän 48 h efter sista kräkning!!!! Blir på riktigt irriterad! Man MÅSTE respektera att andra människor inte vill bli smittade. Det blir inget Portugallien för er imorgon!!! Krya iaf då!

    Kajsa 2016-12-24 23:22:00 http://None
    Svara
  • Hej! Fy sjutton vilken otur ni haft! Förstår verkligen att det måste kännas SÅ tråkigt att drabbas av magsjuka nu. Nu skriver jag det här i all välmening och ni kanske redan har tänkt på detta, men jag hoppas innerligt att ni har smittorisken i tankarna. Magsjukan kan ju faktiskt smitta vidare till någon som blir betydligt sjukare än er.

    Krya på er! & hoppas ni fick en någorlunda bra jul!

    Emma 2016-12-24 23:18:16 http://None
    Svara
  • Håller med ovanstående.. Men eftersom det är ett tidsinställt inlägg så hoppas jag innerligt att det är skrivet för länge sedan så ni nu varit friska minst 24h (så att det blir 48h) imorgon. Snälla, tänk på alla andra som ska flyga på semester och kanske behöver bli magsjuk bara för att ni ”känner er frisk”. Inget illa mot er gillat er så mycket annars men detta var något jag inte trodde om er.. :/

    Fanny 2016-12-24 23:17:18 http://None
    Svara
  • Hmm 48 timmar efter senaste kräk är ju då man släpper på karantän. Hoppas verkligen inte ni sätter er på ett plan och riskerar smitta ner alla runtomkring er. Kul semester de kommer ha då liksom, magsjuka smittar sjukt enkelt också..Ni verkar dessutom redan ha bestämt er för att åka innan 48 timmar passerat. Rätt o-nice måste jag säga…

    Imana 2016-12-24 21:49:06 http://None
    Svara
  • Åh jag blev smittad på ett flygplan en gång av ett kräkande barn. Det var den värsta magsjukan jag någonsin haft. Kräktes i 7 dagar! ? jag förstår att det är så oturligt att bli sjuka dagen innan flygresa men jag hoppas att ni tänker på smittorisken.

    M 2016-12-24 20:41:51 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!