Snällkalendern

Processed with VSCO with hb1 preset

Jag fick hem den här julkalendern som antimobbningsorganisationen Friends tagit fram, och vill gärna puffa lite för den. Så himla fint initiativ, tycker jag.

Det är en kalender vars luckor utmanar en att göra något snällt varje dag, hela vägen till julafton.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

”Håll upp dörren.” Så enkelt, men verkligen en gest som genererar tacksamhet och vardagsglädje. Precis en sån sak som sprider små ringar av fin och bjussig energi på vattnet – ringar som tar sig vidare för att generera ännu mer tacksamhet, ännu mer vardagsglädje.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

”Säg hej till någon du inte brukar hälsa på.” Också extremt lätt att göra, om man bara tar sig för att GÖRA det. Också nåt som kan innebära starten av en ny cirkel med fin och bjussig energi att sprida ut i världen.

Jag älskar tanken med den här kalendern, för den är liksom lite av min livsfilosofi samlad på ett lättförståeligt sätt. Att småprata med någon på ICA, stanna till om någon ser vilsen ut, eller bara le och bjussa på ett glatt ”Hej” till busschauffören i rusningstrafik GÖR nämligen den här världen bättre.

Det är småsaker, absolut, men de PÅVERKAR, och de som blivit påverkade sprider i sin tur det braiga vidare. Och vips så har en rackarns massa mänskor fått en bättre dag. Snällkalendern påminner oss om att det fina ofta finns i det lilla; det krävs inte alltid stora gester för att göra världen till en bättre plats.

Har testat några luckor med Iggy, men han är för liten för att greppa. Däremot är det en fantastisk påminnelse till mig själv, och därför vill jag rekommendera kalendern även till er. Allt överskott går till Friends och deras arbete med att stoppa mobbning, här hittas mer info om kalendern och var den går att köpa.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Åååhh!! Så braaa!! ?❤️??

    Linda K 2016-12-06 22:30:38 http://None
    Svara
  • Vilken fantastisk kalender! En sådan blir det nog till pojkarna här hemma nästa år, då är äldste 7 år (hjälp! Hur gick det till liksom?!) och yngste 3 (OMG, dör när jag skriver ut åldern på mina barn, märker jag. De blir stora för fort!!). De och vi föräldrar kan absolut behöva påminnas om sådant. Speciellt det äldste barnet som efinner sig i skolans rätt tuffa värld.
    Stor kram ♥

    Fanny 2016-12-06 11:22:14 http://nouw.com/prydam
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!