Att utföra en banking detox…

                                                                          I stolt samarbete med Nordea
[youtube id=”-k0SzqIUlN8″]
Nyligen genomförde vi en så kallad ”banking detox”. Det innebar att vi inte fick använda några som helst digitala banktjänster, nåt som rätt omgående blev mycket, mycket kämpigare än vad vi kunde tro.

Att kunna handla med kort, ta ut pengar i bankomat, swisha hit och dit, betala räkningar + shoppa på nätet – allt sånt var helt plötsligt förbjudet. Och då blev livet SUPERBÖKIGT!

I del 1 inser vi att vi absolut inte har tillräckligt med kontanter för att fixa vår vardag, och Niklas säljer därför ett par pjucks för att få cash. Det gäller att vara kreativ…

 

[youtube id=”05l4Bft2fqs”]
I del 2 har vi samlat ett gäng av de bökigheter vi stötte på, som att mina älskade streamingtjänster slutade att funka lagom till att jag bara kunde ligga hemma på soffan och göra nada pga nyopererat knä. Hua hua.

 

[youtube id=”W7vvGSXCVaM”]
I del 3 pratar vi om upplevelserna, och insikten att vi verkligen tar alla dessa digitala tjänster för givet – och att de gör livet SÅ mycket enklare. Tänk att behöva betala med kontanter hela tiden (vissa ställen TAR ju inte ens kontanter längre upptäckte vi!), gå till banken för att ta ut pengar, inte kunna handla på nätet, inte swisha – ja, listan kan göras låååååååååååång på grejer som tack å lov digitala banktjänster underlättar nåt enormt i vår vardag nuförtiden.

Vill aldrig, aldrig ALDRIG vara utan mitt bankkort igen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Samtidigt är det ju så svårt för att vi just är i det digitala samhället, det är nog inget som missat…? Tidigare var det såklart mycket enklare, då allt var uppbyggt och anpassat efter det. Men såklart bra att tänka till ibland. Det är också väldigt sårbart, vid tex strömavbrott.

    Moa 2016-11-05 22:01:05 http://None
    Svara
  • Jag tycker det har varit jättekul att se hur ni och andra youtubers tacklar utmaningen – hos vissa har verkligen paniken lyst igenom :’) jättebra videos! Men jag undrar också vad syftet var från nordeas håll? Att visa att vi inte klarar oss utan digitala banktjänster? Promota kontantlöshet eller WHAT? Blir så frustrerad av min tröghet, haha.

    Matilda 2016-11-05 12:33:15 http://None
    Svara
  • Jag är lite nyfiken av vilken anledning ni gjorde denna detoxen? (: vill man pålysa hur bra det är med digitala tjänster? Eller hur dåligt det är att vara beroende av dem? Jag menar vi är ju påväg mot ett kontantlöst samhälle och jag läste nånstans att Sverige är bland topp i världen på att använda mindre kontanter. Jag tycker det var intressant och hade nog tyckt det var skitjobbigt, är fruktansvärt beroende av alla digitala tjänster. Har aldrig kontanter på mig.

    Amanda 2016-11-05 09:57:10 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!