Halleluja, tiden kommer tillbaka!

Processed with VSCO with hb1 preset

Som jag nämnt några gånger i både blogg och podd så har ju någonting fullkomligt magiskt börjat hända de senaste veckorna. Min tid har plötsligt börjat KOMMA TILLBAKA. Efter tre år av konstant stress och press har nu trycket äntligen lättat – och det är FANTASTISKT.

Tidigare fick jag alltid lägga ihop datorn med en känsla av panik: ”Fan, jag hann inte färdigt – i dag heller”. Och varje morgon när jag vaknade så kröp känslan av ”Upp å görgörgörgörgöööör” in under huden på en millisekund. Jag rattade alldeles för mycket, alldeles för länge – det vet jag. Brakade nästan in i väggen, men skärpte mig och fick styrsel på skutan igen.

Och sen vågade jag välja – och tog beslutet att välja bort, och välja nytt. Jobbigt, men viktigt. Och sen dess har min vardag börjat bli mycket, mycket behagligare. Jag kommer alltid vara en person som älskar att jobba och tycker om att ha fullt upp, men FÖR mycket att göra är inget jag vill hamna i igen. Hade nästan glömt bort hur det känns att kunna känna ”Ja men vad skönt, nu räcker det för i dag” när klockan börjar närma sig förishämtning/hemgång, men de senaste två veckorna har jag fått uppleva det. Och det är LJUVLIGT.

Även om jag älskade mitt liv förut också, så var det en konstant känsla av att INTE HINNA KLART som var så sjukt jobbig. Att vakna varje dag och se ett berg av jobb framför sig, och somna med samma berg framför näsan är inte bra. I perioder kan det självklart funka, men i längden? Nepp.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Men nu. Ojojojoj – NU. Har kommit på mig själv flera gånger med att SLÖSURFA en stund innan hemgång. Och faktiskt ha känslan ”Ja men vad skönt, nu räcker det för i dag” i kroppen. Jag har fortfarande mycket att göra, men inte FÖR mycket. Och det är hela skillnaden. En sten (nej, ett berg) har lättat från mitt hjärta, och det påverkar mig så in i bängen.

Tidigare var helgerna en konstant stress. För då behövde jag jobba precis lika mycket som alla andra dagar – och dessutom hinna klämma in aktiviteter, familjeliv, relation. Men nu är helgerna LEDIGA. Som de SKA vara. Jag ser till att göra klart allt på fredagen, tidsinställer blogginlägg till lördag och söndag – och sen kopplar jag AV OCH UR.

Jag känner i hela kroppen att jag är mer harmonisk, och känslan av att få ligga på soffan och göra NADA de helger då jag har mina ensamtimmar är tamejtusan magisk. Tidigare presterade jag varenda vaken minut – fick jag en stund över hann jag svara på några mail, göra en banner, slänga upp nåt på min egen eller GlamMom´s Insta. Men nu bara ÄR jag. Och min hjärna (och kropp!) mår SÅ mycket bättre.

Är så glad och tacksam gentemot mig själv; att jag vågade ta jobbiga beslut och ta steget mot nåt nytt. Nåt okänt och osäkert, men som redan känns SÅ rätt. I både kropp och själ.  Har numera bara ETT heltidsjobb (okejrå, liiite mer än heltid kanske he he). Trodde aldrig jag skulle säga det – men från och med nu ska jag jobba LAGOM.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • […] ordnade ju till sig där för ett tag sen, när jag glatt skrev att jag helt plötsligt FÅTT MER TID osv. Kunnat SLÖSURFA på jobbtid till exempel. Halleluja! Well, detta var i början av november, […]

    Tiden har försvunnit igen 2016-12-06 19:34:16 http://nyheter24.se/modette/vanja/2016/12/06/tiden-har-forsvunnit-igen/
    Svara
  • Hög igenkänningsfaktor. Har också tidigare jobbat alldeles för mycket, osunt mycket, anställd på ett annat företag än där jag är idag. Dessutom två små barn hemma (den äldste var då 4-5,5 år) och den yngste var då bara 8 månader-1,5 år). Jag var där bara 1,5 år. Det var helt ohållbart och inget jag kunde fortsätta med.
    Är SÅ glad att jag fick möjlighet att byta. Har mycket att göra nu också, men sunt mycket och känner mig oftast rätt färdig när jag går hem för dagen.
    Härligt att läsa, att du fattade rätt beslut. Stor varm kram! ♥♥♥

    Fanny 2016-11-04 11:13:03 http://nouw.com/prydam
    Svara
  • Det låter så himla härligt och jag känner verkligen igen mig. I skolan är det ofta veckor när lärarna trycker in sak efter sak efter sak och de ska vara klara efter varandra. Elever har ingen möjlighet att välja vilka saker vi ska göra och vilka vi inte ska göra, och många lärare är otroligt dåliga att säga till ett tag i förväg utom de säger till på typ torsdagen och allt ska vara klart måndag/tisdag. Det är fruktansvärt jobbigt för då stressar man sig igenom hela helgen och hinner inte med något annat, sen får man en ny uppgift av en annan lärare på måndagen vilket gör att man har fullt upp under veckan också.

    Nu har jag dock tagit mig igenom dessa veckor för tillfället, så nu är det lugnt och det är himla härligt!! <3

    Zyllah 2016-11-04 10:56:55 http://zyllah.blogg.se/
    Svara
  • Igenkänning till 100% Lagom till hösten beslutade jag mig för att prioritera om vad jag egentligen skulle ägna mig åt i mitt företag. Jag taggade ner, tackade nej till uppdrag, startade upp nya och har nu givit mig själv lite sinnesro, lediga helger och möjlighet att planera för hur jag vill utveckla mitt företag vidare på ett hållbart sätt. Höll på att jobba ihjäl mig förra året då inte en enda sekund var ledig. Till vilket pris?! Stort lycka till med ditt nya – är övertygad om att det kommer gå alldeles galant.
    Önskar jag hade hittat en likadan match som du och Josefin verkar vara – heja er!
    Happy Friday!

    Hildur - fixaodona 2016-11-04 10:28:49 http://fixaodona.se
    Svara
  • Så himla härligt att läsa snäckan! Och inspirerande. Känns som om jag inte ens kan minnas när det kändes så för min egen del. Men iom att jag sagt upp mig nu hoppas jag innerligt att jag ska kunna bygga mig en vardag med mer lagom arbetsbörda framöver. Fy fasiken vad skönt det hade varit. Även om jag ä-l-s-k-a-r att jobba så är det inte längre det enda i livet som är viktigt (som tur var)! Tack för påminnelsen om att det går att förändra sin vardag, kram 😀

    Clara, Bossbloggen 2016-11-03 23:20:39 http://www.bossbloggen.se/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!