Hur man får växter att frodas

Processed with VSCO with hb1 preset

Nu ska ni få ett tips som några av er säkert redan har benkoll på, men för er andra så kan detta totalt förändra mysigheten hemma i boet! Det handlar nämligen om världens enklaste knep för att få sina växter att PRUNKA! (I know – fult ord, men sååå roligt ju ha ha! För er som eventuellt inte har koll på vad prunka betyder, så kan det gott ersättas med ”frodas”.)

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Duscha dem! SÅ lätt gjort, tar några minuter – och gör en VÄLDIG skillnad! Det har det i alla fall gjort här hemma hos oss, sen jag började duscha växterna för några månader sen så har de frodats som aldrig förr.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Jag är ingen botaniker, så jag vet inte riktigt vilka växter man ”ska” duscha, och vilka man kanske inte ska duscha. Jag resonerar som så, att de som känns lite ”djungliga” borde gilla fukt från alla håll, så jag duschar min fikus…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…mina paraplyväxter (inte kaktusarna)…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…min lilla palm…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…och mina Monsteror. Och yes – till höger i bild har ni en sneak peek på VÅR NYA SOFFA! Bilder kommer såklart, men ljuset har varit uselt so far denna vecka, och även mitt mående. Men så fort såväl jag som ljuset är i bättre form ska ni få se den i sin helhet. Den är LJUVLIG.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Man kan såklart ta vilken sprayflaska som helst, jag köpte en enkel variant på Muji som låg bra i handen. Alltså – duscha era växter, så ska ni se att de börjar må mycket bättre!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Måste testa för jag lyckas till och med ta livet av mina kaktusar…. morr 🙁 blir dyrt att hela tiden köpa nya växter 😀

    Johanna 2016-11-02 19:17:40 http://None
    Svara
  • Ta överblivet kaffe eller tevatten och späd ut blomvattning med. Bästa gödningen!!

    Eva 2016-11-02 18:44:59 http://None
    Svara
  • Jag brukar ställa mina växter i duschen och köra på med vatten någon gång i månaden, sen får de stå där och rinna av innan jag stället tillbaka dom. Har även en liten vattenspruta som du så jag kan he vissa växter ännu mer kärlek 🙂

    Kajsa 2016-11-02 16:40:24 http://None
    Svara
  • Hej Vanja och Niklas!

    Tack för allt ni delar med er utav. Ni är fantastiska!
    Mina rader riktar sig främst till Niklas och din insomni. Jag har själv svåra sömnproblem sen många år tillbaka. Efterfrågar verkligen efter ett inlägg eller video ifrån dig där du berättar mer. Hur klarar du din vardag, jobba, fungera överhuvudtaget? Använder du sömntabletter? Jag gör inte det för jag tror risken skulle vara stor att jag blev beroende och sen sägs det ju att effekten avtar med tiden. Att man bara ska använda sig av det en kort tid.
    Hela mitt liv kretsar kring min sömn. Endast den som har det såhär kan förstå så därför vänder jag mig till dig.

    Hälsningar Malin

    Malin 2016-11-02 16:27:30 http://None
    Svara
  • Jag är dålig på att fuktspraya mina växter, då jag är rädd för parketten, väggarna, och allt runt omkring som blir vått/fuktigt samtidigt? Hur gör du – eller är du bara inte så hypokondriskt försiktig som jag 🙂
    /Tove

    Tove 2016-11-02 09:24:57 http://tovela.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!