Vi har blivit med sänggavel!

Processed with VSCO with hb1 preset

Okej hörrni, förbered er på ett riktigt maffigt inspoinlägg, för nu börjar vårt sovrum kännas riktigt, riktigt mysigt! Och det beror till 100% på att vi äntligen har tagit tag i vår säng. För sängen är faktiskt en enormt stor inredningspryl, inte en inrednings-”detalj”. Utan en säng som känns tippetopp kommer sovrummet aldrig heller kännas tippetopp.

För några veckor sen gick vi ju loss på nya sängkläder, ett överkast, en pläd och några härliga kuddar. Men i veckan fick vi det som verkligen blev pricken över i. Nämligen en…

 

Processed with VSCO with hb1 preset

…sänggavel! En sänggavel är verkligen det som gör sängen till en MÖÖÖBEL, och mysfaktorn och omboningsfaktorn skjuter omedelbart i höjden.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Vi hittade vår på AZ Design, där fanns det ett gäng snygga modeller – men framförallt en maaaaaaassa tyger att välja på. För vad gäller sänggavlar hänger det verkligen på att man hittar det perfekta tyget, tycker jag.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Vi valde en modell med indragna knappar, och ett sammetsliknande tyg. Det kändes mjukast, mysigast och passade vibe:en vi ville åt i vårt sovrum. Både jag och Niklas är sugna på ett sovrum i mörka, dova nyanser som inger lugn. Vi beställde hem 6 olika tyger (himla fiffigt, det får man göra helt gratis på AZ Design) och kände efter hemma.

Alltid bra att få se tygerna irl, så himla svårt att få rätt färgåtergivning på nätet. Och när vi höll upp det här tyget hemma, så kändes det bara knallrätt. Och vi är SÅ himla nöjda!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Myskänslan i sängen nu alltså! Man vill bara BO där! Ytterligare en himla fiffig grej med att ha en sänggavel är att Iggy inte kan slå huvudet i elementet under fönstret som vi alltid var rädda för att han skulle göra innan. Nu kan vi busa runt hur mycket som helst, och var han än landar är det mjukt och gossigt.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Eftersom vår säng står vid ett fönster behövde vi en rätt låg variant, så vi sågade helt enkelt av den vi fick hem som var 130 cm hög. Det funkade perfekt. Men har man sängen mot en vägg är det fint om den sticker upp en bit såklart, då är nog 130 cm optimalt.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Att få till sänginredningen (för YES, jag tycker verkligen att man ska tänka att man ska ”inreda” en säng) har gjort underverk för sovrummet, och nu blir jag glad bara av att glimta in där när jag går förbi.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Här ser ni en före- och efterbild. En sänggavel och fina sängkläder gör verkligen ALL skillnad. Sängen ÄR verkligen en möbel som behöver INREDNING, det är lätt att se när man kikar på vad ovan fluff kan göra.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Huvudgavel från AZ Design, lovey dovey-bild på mig å skatten från Soho House i New York (fräsi fräsi) och sänglampa från Ellos = rackarns bra sovrumstrio!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Är så sjukt nöjd, kommer ju aldrig vilja lämna denna drömmiga säng! Vad tycker ni, vill ni hoppa i å mysa med mig? Ha ha…!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
  • Så himla fint! Men vart kommer tavlan på tanten/gubben i kostym?? LOVE IT!

    Caisa 2016-10-20 17:08:00 http://None
    Svara
  • Wow!! Måste verkligen styra upp vår säng! Tack för inspo!
    Underskatta inte resten av rummet. Sängen gör inte alllttt. Du har ju inrett resten av rummet som en dröm med ?

    Cass 2016-10-20 11:13:18 http://None
    Svara
  • Hej!
    Du prioriterar helt klart utseende vilket är viktigt, men vad har du för säng? Vad är det ni sover i och vart har ni köpt den? /K

    Kim 2016-10-20 02:27:17 http://twitter.com/kimlidberg
    Svara
  • Men å vad bra att man kan beställa hem färgprover gratis, så svårt annars med tyger på nätet tycker jag. Ska spana in sidan, bra tips!

    Sandra 2016-10-20 01:05:30 http://None
    Svara
  • Hej, super fint verkligen ? Skulle jag kunna fråga vart överkastet kommer ifrån? ?

    Annelie 2016-10-20 00:38:56 http://None
    Svara
  • Att några få detaljer kan göra så stor skillnad. Det är det som gör det så roligt med inredning 🙂 Jättefint!

    Jeanette 2016-10-20 00:05:40 http://jeanettethomsen.se
    Svara
  • Ååå jisses vilken skillnad och vad fint det blev!!
    Vi håller på att kolla på säng, sänggavel och nya textilier nu. Ska bli såå skönt när vi äntligen är klara. Sover på en planka nu (nästan iaf) och ser verkligen fram emot en mjuk skön säng som inte ger ont i ryggen och lite nya fina färger och massa myskänsla i sovrummet! Tumme upp för fin inspo! 🙂

    Paulina Gunnardo 2016-10-19 23:48:27 http://paulina.gunnardo.se/blogg
    Svara
  • Åh, det ble jo helt fantastisk! Drømmegavel!

    Maria 2016-10-19 23:37:15 http://None
    Svara
  • AJ!!! Vad snyggt! Måste genast kika på sänggavel, en högre variant vore nog perfekt hos oss. Att bulla upp kuddarna mot, och få hotellkänsla. Drömmen…

    Hanna 2016-10-19 22:15:08 http://None
    Svara
  • I Looove it!
    Såg klippet på Yt och de var redan då rackarns snyggt

    Ida Hedlund 2016-10-19 21:40:11 http://hedlundss.blogg.se
    Svara
  • Er säng ser verkligen så drömmig och härlig ut. Linnelakan står högt upp på min önskelista i år!

    Janina 2016-10-19 21:36:26 http://dietiststudent.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!