Att misslyckasär min superkraft

                                                                                   I stolt samarbete med Ellos
[youtube id=”m5jZQsw5g34″]
Jag får ofta höra att jag är ”en superwoman”. Och det blir jag såklart glad över, men också lite frustrerad. För jag kan lova att jag inte är mera ”super” än någon annan. Däremot har jag genom åren vässat min förmåga att våga misslyckas – och DET får jag nog säga att jag är ganska ”super” på. Det är nog till och med min superkraft.

För jag har misslyckats om och om och OM igen genom livet. Vilket har varit fantastiskt – för det är när man står mitt i ett misslyckande som man inser att – ja, men det VAR ju inte så farligt. Världen exploderade inte. Jag dog inte. Och när man inser det, så vågar man igen, och igen och igen.

Och med det kommer att man misslyckas igen, och igen och igen. Men huxflux är det nåt som flyger, och då glömmer man de där misslyckandena i ett nafs. För ett misslyckande (SÅ surt att det ordet är så negativt laddat tycker jag!) innebär faktiskt bara att man är en erfarenhet rikare – och det är ALDRIG fel.

Spana in videon ovan, så får ni höra om några av mina största misslyckanden – och varför min förmåga att misslyckas faktiskt blivit en superkraft.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Tack för en riktigt peppig video, precis den inspiration jag behövde just idag! Har sen ett tag tillbaka tappat bort mig själv och framförallt mitt mod. Har inte vågat ta nya steg framåt för att jag känt en rädsla för att misslyckas. Mycket beror det nog på att jag lyssnat på andras tvivel och tyckanden. Att en del tycker att jag kanske skulle ”ta ett vanligt jobb” istället för att hela tiden sträva efter nya mål och drömmar (som kan misslyckas). Dessa åsikter har fått mig att känna mig ”fel”, som att jag är dumdristig och ”ovuxen” som inte vill ta den ”raka, säkra vägen” (dvs. en anställning med ett lönekuvert varje månad)… Men nu fick jag mig ett litet uppvaknande, klart jag vågar, och klart jag ska följa mitt hjärta och min hjärna som säger att jag ska testa de vägar och drömmar jag vill! Hellre misslyckas än att inte ha testat alls- tack för påminnelsen! 🙂 Och tack för en alltid lika inspirerande blogg och pod. 🙂

    Angelica 2016-10-21 19:39:13 http://www.littleformini.se
    Svara
  • Fina fantastiska Vanja! Du är en så jävla cool och inspirerande brutta! Tack för detta klipp. Jag känner igen mig så himla mycket i det du snackar om. Framför allt det här med vilken bakgrund, vilken typ av familj man kommer ifrån. Nu kommer jag vara ganska öppen med mig själv som jag normalt inte är så här. Jag kommer från just den här uppväxten du pratar om fast kanske lite värre. Mellan åren 0-12 så hade jag en mamma som inte stöttade mig i mina val utan som du säger tog ner mig och tyckte jag skulle bli något man kunde leva på. Hon stöttade mig i väldigt mycket annat, har dyslexi och i det har hon alltid funnits och stöttat mig i, jag var som barn väldigt mobbad där har hon också funnits och i en massa annat. Sen blev hon tyvärr sjuk när jag var runt tolv (född på slutet av 80 talet) i parkinsons som förändrade henne totalt och on kunde inte längre vara en stöttande människa. Jag kunde inte längre gå till henne om något.

    Min pappa kommer jag beskriva väldigt kort. Han har under hela min uppväxt varit en verbalt elak person som tryckt ner mig och tyckt att jag inte kan bli något, komma någon vart. Han såg mig i allt jag gjorde som ett stort jävla misslyckande, som en idiot och riktigt dum i huvudet. Detta var något jag hörde dagligen. Att då inte ha någon att ta hjälp av, någon som stöttar när det kommer till drömmar, mål och vägar i livet är riktigt tufft. Jag har haft riktigt svårt för misslyckanden och mått fruktansvärt för minsta lilla misslyckande. Till jag träffade min sambo som fick mig att våga och fick mig att vilja igen. Även om jag aldrig blir klar så läser jag till sjuksköterska just nu och försöker nå min dröm. Sen vart den drömmen tar mig har jag ingen aning om men till något stort hoppas ja. Detta klipp har ytterligare givit mig en pusch att inte ge upp utan fortsätta våga och fortsätta kämpa. Det har gett mig nycklarna till att finna samma superkraft som du bär på. Gud vilket långt inlägg det blev. Det skall du ha stort stort tack för fantastiska du! <3 Lycka till med dina nya mål och drömmar. Cad som än händer kommer det bli super bra. Tack.

    Lisa 2016-10-20 15:50:08 http://poesinslabyrint.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!