Från smoothie till samosa

foto-2016-10-17-10-00-19

Ni brukar ju tycka om att få hänga med på mina dagar, så nu kör vi en till ”Min dag i bilder”. Det här var alltså min måndag, och den började med en grön smoothie från Fikabaren. Som för övrigt är min å Jossans granne, perfekt att bara kunna strosa tio meter åt vänster för att få en perfekt cappo – eller grön smoothie.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Smoothien slurpade jag dock i mig på väg till Glammisoffice, där det var dags för måndagsmöte. Glammis-Picklan hade bakat paj för att starta veckan på bästa sätt, mums! Det var dock liiiite för tidigt för bakverk för min del, så jag doftade mer än vad jag smarrade. Doften var i alla fall LJUVLIG.

 

blue-nile-hats-from-a-late-night-train

Efter Glammismötet skulle jag möta upp Jossan för en lunch på Lindex, och på vägen dit drog jag igång en av mina absoluta favoritplattor i hörlurarna – ”Hats” med The Blue Nile. Den släpptes 1989 men är minst lika magisk i dag.

Favoritlåten är ”From A Late Night Train”, det är en av de vackraste låtar jag vet. Melankoli deluxe.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Hos Lindex var det som vanligt supermysigt, och vi fick spana in några kommande godbitar. De här jeansen MÅSTE jag nog ha, och klänningen till höger blev Jossan kär i.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

På vägen tillbaka till kontoret passerade vi H&M Home´s pop up store som fullkomligt BADADE i blomster, men var duktiga och höll oss från att gå in. En bild var dock tvunget att knäppas.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

På kontoret väntade en överraskning – en inflyttningspresent! Bubbel, härliga glas, superfina anteckningsblock och ett vackert fat. Så himla mysigt!

 

Processed with VSCO with b5 preset

När vi landat en stund på Drömkontoret slank vi ut å hjälpte varandra att plåta lite olika grejer. SÅ smidigt att dela kontor med en annan bloggare ju!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

När vi plåtat klart slank Jossan iväg på möte, och jag fick en överraskningsvisit av en kompis! Som hade med sig en nykläckt bebis, OCH lakrits! Bra rackarns kompis alltså. Nom nom.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Och hörrni, vet ni varför jag sitter här å pekar på mitt högerknä? Jo, det är för att fiska en smula sympati – i dag opererar jag nämligen det. Jag opererade ju mitt vänsterknä i våras pga trasig menisk, och för en tid sen pajade även högerknät. Suck, pust å stön.

Så nu är det dags att operera det också, och jag hoppas innerligt att det ska vara vändpunkten på det här trubblet med mina rackarns ben. Jag vill ju inget hellre än att komma igång och vara fysiskt aktiv. Så nu är det operation, sen ett par veckors rehab och SEN kan jag förhoppningsvis så småningom börja gå på Friskispass igen. SÅ PEPPPPP!

Så håll tummarna för att allt går bra i dag, och att jag är på benen snabbt. Så trött på att vara halvt invalid, i snart tre år har jag dragits med dessa bökiga knän. Men förhoppningsvis blir det bara bättre från och med nu.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Hursomhelst! När jag jobbat klart gick jag hem till vår nystädade lya då TidyApp hade varit och styrt upp den tidigare på dagen – och möttes av detta. En glad unge som hade lyckats förflytta samtliga lyans kuddar till badrummet, och samtliga mammans hårprylar till skurhinken.

Inte fick jag flytta på dem heller. ”Tyst mamma, de sover! Inte prata.” Nähä.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Eftersom det var talförbud i badrummet gav vi oss istället ut till Bara Vara-rummet, där vi roade oss med favoritsysslan nummer ett – spela fotbooooooll! Det kan vi göra hur länge som helst, hur ofta som helst, hur många gånger per dag som helst.

 

Processed with VSCO with hb1 presetJag hoppas ivrigt på att jag håller på att fostra näste Zlatan, så att mitt obefintliga pensionssparande ändå är täckt, liksom. #KommerBliSåRik

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Av en slump började Iggy pilla på en av kakelugnarna – och huxflux så upptäckte vi att fotbollen som ”kommit bort” i somras inte alls kommit bort. Den hade bott i kakelugnen bara. Kul att se den igen, Iggy blev lyrisk över att helt plötsligt ha två bollar – och ville genast spela lika mycket fotboll till med denna nygamla darling. Så det gjorde vi.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Till middag blev det hämtmat från vår favoritindier Gandhi, smarri smarri! Sen kollade vi på naturfilm på Netflix (spana in dokumentärserien Life, så himla fin!) i soffan tills dess att Iggy somnade ca 22.15. Jepp, det e vår unge det. Han har ”inte så stort sömnbehov” som det heter. Och strax därefter däckade jag å Niklas. Voilà – min dag i ett nötskal!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Hej! Hade samma problem som er och det SKÄR i hjärtat att plötsligt ta bort sömnen från en ganska hektisk dag på förskolan. Men vi tyckte inte det var hållbart att vår dotter somnade samtidigt eller inland efter oss? Vi började med att dra ner sömnen från en timme till en halvtimme vid 2 år (vilket också såklart känns hemskt) och vid 2,5 år bort med sömnen helt och märkte genast skillnad. Barn är anpassninhsbara. De vänjer sig av vid tuppluren ganska fort. Nu är hon 3,5 och sover fortfarande ganska lite men avsevärt tidigare sedan ett år tillbaka då vi tog bort alla alla alla små lurar under dagen. Lycka till!?

    Marina 2016-10-18 19:02:54 http://None
    Svara
  • Hej Vanja! Varifrån kommer din enormt fräsiga ”korg” som du har växten i på bilden? 🙂

    Hanna 2016-10-18 14:01:22 http://None
    Svara
  • Lycka till nu med operationen 🙂

    Psst…du har strax ett litet mail på ingång i din inkorg.

    Jeanette 2016-10-18 13:05:31 http://jeanettethomsen.se
    Svara
  • Fina Vanja, varifrån är den röda stickade skönheten du bär i detta inlägg? ?

    Malin 2016-10-18 13:03:50 http://None
    Svara
  • Tjena Vanja :).
    Ni har säkert tänkt på det redan men ett litet tips angående sömnen.
    En väns unge somnade också så sent hela tiden så de hoppade sömnen på förskolan. Hon var helt enkelt inte så trött på kvällarna men när de hoppade sömnen på förskolan så blev hon super trött på kvällarna och somnade tidigt. Bara en tanke och absolut inget pekfinger eller något annat trams. Endast kärlek ;).

    Kram

    Gabriella 2016-10-18 12:03:14 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!