Bästa mineralpudret!

tikei mineralpuder vanja wikströmJag får en hel del frågor om vad jag använder för smink, så i dag tänkte jag att vi skulle grotta ner oss lite i detta. I alla fall vad jag använder för foundation. Och nu ska ni få ett riktigt rackarns supertips, för det här e grejer det!

Jag använder bara mineralpuder (flytande foundation funkar inte för mig, den TORKAR JU ALDRIG, är bökig att få jämn med mera tycker jag), och jag använder bara mineralpuder från svenska Tikei.se. Jag upptäckte deras produkter för 7 år sen, och har varit en mycket trogen och ofantligt nöjd kund sen dess.

 

tikei mineralpuder vanja wikström

Anledningarna till att jag älskar det här mineralpudret är flera; dels innehåller det INGET SKRÄP. Många mineralpuder innehåller ett ämne som heter Bismuth Oxychloride, det täpper till porerna och kan skapa irritation – särskilt hos känslig hy som jag har. Men hos Tikei får man 100% mineraler i burken och 0% skräp.

En annan anledning är att produkterna inte är testade på djur, och ytterligare en anledning är priset. Eftersom Tikei endast säljer via sin egen sajt (de har alltså inga återförsäljare) kan de hålla nere priserna. En stor burk med 7 gram foundation kostar 149 pix, många andra märken tar omkring 400-500 kr för samma storlek.

 

tikei mineralpuder vanja wikström

Ytterligare en fiffig grej med Tikei är att man kan beställa hem provburkar för 10 kr styck, så att man i lugn och ro kan testa hemma och se vilken nyans som passar ens hy bäst.

Tikei har maaaaaaassor av nyanser; 7 olika på varje huvudkategori – Cool / Neutral / Peach / Rose / Warm. Jag använder den som heter N2, det står för Neutral och nyans nr 2 av 7.

 

tikei mineralpuder vanja wikström

Förutom mineralpuder köper jag också de flesta av mina sminkborstar hos Tikei. De är gjorda av syntethår (alltså inte djurhår), är supermjuka vilket passar en känslig hy som min och håller toppenbra. De har de flesta borstar man behöver – jag saknar en riktigt stor och fluffig löspuderborste men annars har de som sagt det mesta.

 

tikei mineralpuder vanja wikström

Det var helgens sminktips, en riktig rackarns megasuperduperfavvo! Tror faktiskt aldrig jag kommer byta ut denna lilla burk – och inte kabukiborsten heller. Den är SJUKT bra, mycket mjukare än t ex ID Minerals borste, och håller myyyycket längre (och tappar inte en massa hår som jag upplevde att ID´s borste gjorde).

Tikei.se som sagt, sjukt bra!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
  • Har länge tänkt provat detta men har alltid glömts bort. Nu ska jag beställa proverna för att se vilken nyans ja ska ha ???

    Louise 2016-10-18 01:32:40 http://louiseanderssons.se
    Svara
  • Tack för tips !! Beställde prover och borsten direkt !! ??? fraktfritt dessutom gör det extra bra tycker jag ? Mer tips !! Stor kram

    Maja 2016-10-17 22:19:46 http://None
    Svara
  • Tikei är väldigt bra.

    Måste fråga dig hur du redigerar dina bilder? Om du har lust att avslöja det 🙂

    Jeanette 2016-10-16 21:38:19 http://jeanettethomsen.se
    Svara
  • Jättebra mineral puder verkligen! Använt de under ett år ungefär!

    Alexandra 2016-10-16 20:03:44 http://nouw.com/alexandra_wiberg
    Svara
  • Synd att det nästan aldrig finns foundation som passar min hudfärg, alla är ju för ljusa 🙁

    Meeeen här kommer lite värna vardagsglädjen-tips Vanja! Bered dig på såå fint glitter!

    http://www.monki.com/gb/Tops/glitter_tee/13214-21418572.1#c-51058
    http://www.monki.com/gb/Sale/Accessories/Glitter_socks/3030735-13848311.1#c-47958

    Massa kramar, du är bästa inspirationskällan!

    Sofia 2016-10-16 19:44:47 http://None
    Svara
  • Jag älskar också mineralsminket från Tikei. Provade det när du tipsade om det i bloggen första gången, tack för det! Väldigt bra tips!
    Men skulle vilja veta vad du använder för concealer?

    Linnea 2016-10-16 18:36:46 http://None
    Svara
  • Har också använt tikei sem du först tipsade om dem i bloggen. Sjukt bra produkter, håller mega-länge och bra pris ?? gillar dock inte deras concealer, när jag lägger den under ögonen ser jag med ens 20 år äldre ut och helt gul ? Touch eclair från ysl är mkt bättre

    Louise 2016-10-16 15:31:38 http://None
    Svara
  • Jag upptäckte det när du tipsade för längesen, så bra 🙂 älskar det som vardagssmink. Hade också N2 förut men insåg att jag såg så gul ut i ansiktet när jag jämförde med bröstet så bytte till P2, den är inte alls rosa, bara neutral! Är relativt gul i huden men N-nyanserna känns FÖR gula.
    Om jag vill vara lite mer partyfin och har mer ögonsmink känner jag dock att basen ser för naturlig och osminkad ut (toppen till vardags som sagt), då vill jag ha lite mer lyster och fukt så då kör jag på flytande.

    anna 2016-10-16 15:03:56 http://None
    Svara
  • Denna testade jag för många år sedan, var nöjd med när burken var slut blev det aldrig av att jag köpte igen av någon anledning, kanske ska göra det nu. För många år sedan använde jag bara mineralsmink men min hud klarar inte av bismuth, huden sticks och det känns som att den ska brinna upp, så himla bra att det finns produkter utan skräp! Kram

    Kajsa 2016-10-16 13:34:29 http://None
    Svara
  • Har använt deras foundation sen du tipsade om den i podden och är fast! Den är grym 🙂
    Så tack för att du gjorde så jag hittade den!

    Anne 2016-10-16 12:30:38 http://None
    Svara
  • Tack snälla Vanja för detta utomordentligt fina sminktips!
    Använder inte smink själv i dagsläget o har heller inte gjort på många år. Äger inga sminkprodukter, inte ens en mascara, utan kör alltid på ”the natural look.” Har dock blivit lite sugen på att testa mig fram i denna djungel igen, som beauty värdlen är, o funderar på just mineralprodukter. Ska klicka hem ett par tester av detta puder så får vi se hur det känns.
    Av ren nyfikenhet – Kommer du möjligen tipsa om en bra mascara i ett inlägg inom kort?
    Önskar dig o din rara familj en strålande fin o lugn söndag! Kram

    Helena 2016-10-16 11:22:31 http://nouw.com/helenamaria
    Svara
  • Tack för tips, alltid på jakt efter bra mineralpuder. Gobi från make up store är min favorit.
    Din motivering om att den är bra för att den ej är testad på djur känns dock lite förlegad. I Europa är djurtest på kosmetika förbjudet så du kan inte köpa annat än icke djur-testade produkter. Just saying! Kram!

    Maria 2016-10-16 11:13:19 http://None
    Svara
  • Väldigt bra tips, jag ska nog titta in dem. Jag skulle egentligen behöva köpa nya borstar för mina är gamla, men sminkborstar är himla dyrt så jag skjuter alltid på’t. Nu kanske dock är en bra tid att börja!! <3

    Zyllah 2016-10-16 10:34:41 http://Zyllah.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!