Favoritmackan just nu!

jordnotssmor-och-banan-macka-frukostinspo

Som ni vet äääälskar jag ju Inspirationstagram – just för att man blir så INSPIRERAD! Men ibland blir jag faktiskt mer konfunderad, än inspirerad. Som när det kommer till den här massiva trenden på IG just nu där folk tar bilder på mackor med FRUKT SOM PÅLÄGG.

Det är blåbär hit, bananskivor dit, hallon till höger och vänster och jordgubbshjärtan på toasten. Snyggt, absolut! Men gott? Njjaaaeeee. Trodde jag.

Men. Så bestämde jag mig för att testa den fruktmacke-variant som jag tyckte såg smarrigast ut – bananmacka med jordnötssmör. Och det var SÅ RACKARNS SMARRYLARRY! Så nu är detta min nya favoritmacka. Och ni måste testa!

Allra godast blir det om man tar en vanlig rostmacka, som man sen smörar. Sen brer man på ett rätt rejält lager med jordnötssmör, strör over lite flingsalt, skivar över banan (inte för tjocka skivor, men heller inte för tunna!) och sen avslutar med chiafrön (mest för att det blir lite snajdigare då). MUMS!

Perfekta mackan att testa nu i helgen vettja! Vore kul att veta vad ni tyckte om ni provar – smarrylarry eller uschlibuschli? Let me know!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Mina kusiner har alltid ätit rostmackor med smör och honung på, det har jag alltid tyckt varit lite läskigt 😛 En annan grej jag åt som liten är rostmacka med smör och sen oboypulver på, det låter riktigt snuskigt men är faktiskt väldigt gott!

    Sofia 2016-10-11 10:47:59 http://None
    Svara
  • […] Wikström tipsade i veckan om att ha banan på smörgåsen, och när det häromdagen ekade tomt med pålägg i kylen kom jag att tänka på tipset och gick […]

    Smörgåsar med äpple och banan - Stinas tillvaro 2016-10-10 08:31:13 http://stinastillvaro.se/2016/10/10/9113/
    Svara
  • Har ätit detta länge och älskar det! 😀

    Amanda 2016-10-08 16:10:32 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Det måste jag testa, är inte stooooormförtjust jordnötssmör men kanske med allt annat gojsigt så kanske 😉

    Sriwanna 2016-10-08 14:47:05 http://sriwanna.elsasentourage.se
    Svara
  • I mina yngre dagar jobbade jag mycket i stallet och då åt vi något som vi kallade för ”hästskötarmacka” som bestod av hårt bröd med banan och sylt på. SÅ gott! Men den var bara god i stallet, hemma smakade den helt annorlunda ?

    Tintin 2016-10-08 09:06:26 http://None
    Svara
  • Åh så gott! Det är en favorit hos mig med!

    Alexandra 2016-10-07 19:08:29 http://nouw.com/alexandra_wiberg
    Svara
  • Jooo men det är ju supergott ju! Bra tips med flingsalt på, det har jag inte testat! Annat gott tips är en redig ostmacka som man lägger några skivor jordgubbar på, den kombon tycker jag är SÅ god!!! Men passar ju främst på sommaren… Nu brukar jag ha ost och avocadoskivor på, min sambo tycker det är så knäppt men jag gillar verkligen den kombon! Kram o ha en fin helg!

    Christine 2016-10-07 19:07:36 https://christinenord.com
    Svara
  • trodde chiafröna var peppar först, då kände jag att du tappat det. Men detta lät ju smarry, så roligt att nån testar sig fram i mackdjungeln lite.. för face it, bread is life <3

    ISA 2016-10-07 15:49:21 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Åh jag som är en sån som ALDRIG har smör på mackan tycker det låter viiiiidrigt med smör å sen jordnötssmör! Men kombon jordnötssmör + banan är verkligen ett vinnande koncept, DET håller jag i alla fall med dig om. Trion smör, jordnötssmör + banan är jag mer tveksam till, ha ha!

    Hanna 2016-10-07 13:51:41 http://instagram.com/hannaeklilja
    Svara
  • Älskar jordnötssmör och banan på mackan!!! Mums! Ibland har jag Philadelphiaost som grund, på med bananskivor och till sist ringlar jag över jordnötssmör- också en vinnande kombo enligt mig! 🙂

    Hoppas du får en underbar helg!
    Kram

    Moa 2016-10-07 13:02:31 http://None
    Svara
  • Åh, banan på mackan är sen gammalt bland det BÄSTA pålägget, det har jag ätit sedan jag var liten. Det och ett tjockt lager smör, mums! Flingsalt till måste jag testa, tror det kan bli hur gott som helst.
    Önskar dig en fab helg! Kram ♥

    Fanny 2016-10-07 12:51:56 http://nouw.com/prydam
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!