DIY star choker

vanja wikström

I går gick jag igenom lite gamla smycken för att rensa ut de jag inte längre använder, och då hittade jag den här stjärnan. Som ju är SUPERFIN! Gillade dock inte alls kedjan den hängde på.

Men så fick jag en idé om att stjärnan borde ju kunna bli skitsnygg om den förvandlades till ett choker-halsband. Tio minuter senare satt denna skapelse runt min hals, visst blev det fint? Tänkte tipsa om hur jag gjorde:

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Jag sprang som ett skott till hallen och började spana bland mina skor – vaaar fanns det ett skosnöre som jag kunde använda? Provade med ett svart, men tyckte det kändes för hårt. Ville ha vitt. Hittade mina H&M-sneakers och snodde det ena läderbandet.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Och hörrni! Nu ska ni få ett riktigt fiffigt bonustips. Silverstjärnan var nästan helt svart när jag hittade den i lådan. Silver oxiderar ju och blir smutsigt med tiden, så man måste polera det då och då. Men. Jag hade inget polermedel hemma och ville ha min silverstjärna blänkande ren nunuNU.

Och då kom jag ihåg ett trick som min brorsa använde sig av när han hjälpte vår mormor att rengöra hennes silverbestick (det här var lääääääänge sen). Då la han aluminiumfolie i botten på en kastrull, hällde på vatten som kokade upp – och sen la han besticken i kastrullen i det kokande vattnet. De blev blänkande rena på ett kick – och ingen putsning behövdes. SÅ smart!

Detta har etsat sig fast i mitt minne, och eftersom jag i går behövde putsa silver utan silverputs så bestämde jag mig för att prova brorsans trix. Och det FUNKADE! Har ingen aning om varför, med det kan man garanterat googla sig till. Men på ett kick blev min smutsiga svarta silverstjärna blänkande ren igen. Sjukt bra trix ju!

 

vanja wikström

Jag trädde på stjärnan på skosnöret, och blev SÅ nöjd. Tycker det var extra fint att snöret var vitt, kändes mjukare och lite snällare liksom.

 

vanja wikström

vanja wikström

Blev så inspirerad att jag på vägen hem från föris i går köpte två par skosnören till i olika färger (vill ju gärna kunna fortsätta trampa runt i mina sneakers…), så att jag kan använda stjärnan på lite olika sätt.

Blev verkligen nöjd, så ett hett tips till er som vill pyssla lite i helgen är att leta reda på nåt smycke som passar att hänga på en choker, och sen gå loss bland skosnörena!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Måste testa att använda skosnören som chokers! 😀

    Amanda 2016-10-08 16:02:28 http://prylarochpryttlar.wordpress.com
    Svara
  • Gud vad fint det blev! Blir sugen på att styra upp ett eget halsband men undrar hur du gjorde för att ”stänga” halsbandet? Knöt du bara eller fixade du något smyckeslås?
    Kram!

    Linnea 2016-10-08 14:15:32 http://None
    Svara
  • Goodness vilket simpelt men ack så tjusigt halsband du knåpade ihop! Ett utomordentligt fint tips! Skosnören är onekligen användbara inom många olika områden i vardagen. Hoppas du har en lugn o fin fredagkväll ?

    Helena 2016-10-07 19:55:46 http://nouw.com/helenamaria
    Svara
  • Så snyggt det blev!

    Alexandra 2016-10-07 19:07:42 http://nouw.com/alexandra_wiberg
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!