Från depp till (über)pepp

vanja wikströmFina ni! Först och främst – TACK för all pepp (och för alla röster, gulle er!) på inlägget om Zalando Style Icons! Jag blir SÅ glad! Jag blir verkligen in i själen tacksam för att ni tar er tid att rösta, så himla, himla fint.

Men! And now for something compleeeetely different, som Montysarna skulle sagt: min helg. Den har varit fullare än fullast, så jag har hunnit ta exakt noll bilder. Därför får detta inlägg illustreras av diverse gammelbilder och skärmdumpar från Snappis.

 

iMin helg gick från det deppigaste deppiga, till det peppigaste peppiga. På fredagkvällen var jag HELT SLUT. Efter två veckor som varit så intensiva att jag knappt orkade ta mig igenom dem ville jag BARA sova. På lördagen var det ju inbokat en livepoddis på Social Media Party, och på söndagen en loppis på mitt och Jossans nya kontor, så på fredagen behövde jag verkligen tanka energi i form av sömn.

Men grodan var INTE med på noterna. Han somnade inte förrän HALV FUCKING ELVA på kvällen…! Då var jag i upplösningstillstånd. Vår unge är dessutom REJÄLT igång ända fram tills 30 sekunder innan han somnar, så det var inte tal om nåt kvällsmys i soffan inte. Nej, det var leka med plastdjuren, bygga lego, åka motorcykel, hoppa i soffan, spela gitarr, spela fotboll NÄR DET ENDA MAN VILL ÄR ATT SOVA. Vidrigt.

Till slut låste jag in mig på toaletten – och grät. Jag grät för att jag fick panik av att inte få gå och lägga mig, när allt jag velat göra sen kl 20.30 var att sova. Fick panik av att inte få vara för mig själv. Fick panik av att inte få bestämma över min egen kropp och min egen tid.

Fick panik av att jag aldrig någonsin kommer kunna skaffa ett till barn – bara tanken på att ha en bebis utöver Iggy fick det att krypa i skinnet på mig. Tänk exakt samma scenario – PLUS en bebis? Usch. Och ändå vill jag kanske ha ett barn till, och kan inte vänta hur länge som helst. Blev ännu ledsnare, sorgligt, sorgligt.

Nej, fredagkvällen var som ni hör ingen hit. Allt kändes mer eller mindre hopplöst, och efter en rätt intensiv lördagsmorgon + en natt med i princip noll sömn pga hostig groda var en livepoddis ungefär det sista jag ville göra. En extremt segdragen taxiresa dit (pga olika byggen tog det 45 minuter att ta sig från Söder till Östermalm!) gjorde att jag å Jossan slank in på Social Media Party exakt 7 minuter innan vi skulle upp på scen och podda. Phu. Peppen var väl sisådär, om jag ska vara ärlig.

 

josefin-och-vanja-livepoddisJossan hade sovit 2 timmar och var också trötttrötttrött. Det var ett riktigt Make It Work-moment, kan man säga. Men. Så hände nåt magiskt. När vi kom in i salen där vi skulle podda och såg att det var fullt med folk (som satt och väntade på oss!) fylldes vi av en sån enorm tacksamhet, energi, glädje och pepp – och sen KÖÖÖÖRDE vi!

Och det var MAGISKT. Livepoddisen måste få ett eget inlägg, för jag vill säga så mycket om denna helt fantastiska upplevelse. Om jag å Jossan befann oss på minus tio energimässigt när vi skulle börja, så var vi på plus en miljard när vi var klara. Denna livepoddis var bland det roligaste jag någonsin gjort, och jag är bara så enormt tacksam att jag fick möjlighet att vara där och uppleva det. Mer om detta senare. (Bilden är en suddig in the moment-selfie som vi tog med publiken under poddisen.)

 

foto-2016-10-02-16-31-14

På söndagen var det dags för min och Jossans loppis. Även denna förtjänar ett eget inlägg, och även denna upplevelse var tamejtusan MAGISK. Det kom MÄNGDER med folk, vi träffade så många underbaringar som sa så fina saker, vi fick inflyttningspresenter av poddislyssnare (!) och vi hade SKITKUL!

Och anledningen till att både lördagen och söndagen blev så fantastiska är de otroligt fina mänskor som vi fick möjlighet att träffa dessa båda dagar. Och deras energi, glädje och pepp slank över till oss – och om jag får vara en smula löjlig nu så kändes det faktiskt som om hela helgen var en enda stor glitterboll av kärlek, energi, GRLPWR och überpepp!

Så att gå ifrån att gråta ensam på toaletten och se allt i svart, till att dränkas i kärleksglitter var verkligen en rejäl resa. Och jag är så innerligt glad att jag fick vara med på den.

Tack vare det jag fått uppleva i helgen känns återigen ALLT möjligt (kanske tillåmed en bebis, någon gång i framtiden) och jag är verkligen sprängfylld med glädje över alla fina saker jag får vara med om. Tack vare ER som läser, lyssnar och följer. I love you!

 

foto-2016-10-02-17-25-12

Att sen få däcka i soffan på söndagskvällen (med en Iggy som behagade somna innan kl 21.30 till och med), mumsandes exotic snacks, tittandes på en dokumentär med Niklas i soffan var himmelriket. Från rejäl depp till überpepp den här helgen alltså, Vilken resa. Nu är jag SÅ REDO för den här veckan!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
  • Med två eller fler barn, så kan de ju leka med varandra! Dessutom brukar de bli ”duktigare” och vill hjälpa och visa vägen för den yngre osv! Ser man det så tror jag nästan ett syskon skulle ”hjälpa” er, Iggy får hjälpa att natta bebis och kan då bli lite ”lurad” att lägga sig också! Vet att mina syskon varit de som kunnat lugna mig, var en rastlös Vilding men både min yngre och äldre syskon riktiga mysisar jag kunde gå till och vila! Så de kan verkligen bli bättre med syskon även om alla är olika såklart och det inte alltid blir en dans på rosor!
    Men så fint hur ärlig du är! Tar hand om en trotsig 2åring och 6åring och det är mycket andas, andas och andas… speciellt med sömnen, två som har svårt att sova, en som inte vill sova middag och jag som också har svåra sömnproblem! Men det går! De är härligt ändå med fler än en, tycker jag själv!

    Johanna 2016-10-05 22:36:38 http://None
    Svara
  • Var har du köpt den super snygga tröjan du hade under loppisen? <3

    Ester 2016-10-05 11:05:03 http://None
    Svara
  • Var har du köpt den super snygga tröjan du hade på dig under loppisen? <3

    Ester 2016-10-05 11:00:31 http://None
    Svara
  • […] för det var precis vad det var – en riktig rackarns kärleksBOMB! Ni vet ju hur jag kände mig när jag var på väg dit, och hur TOTALT förändrat mitt humör var när jag gick därifrån. […]

    Svara
  • Du är en powerkvinna! <3 men ibland måste man ju få ladda sina superpowers. Massa pepp & energi skickar med luuuufteeeeen <33333

    Josefin 2016-10-04 13:44:21 http://None
    Svara
  • De där ständiga sömnproblemen alltså… Våra två barn somnar ofta okej på kvällen. MEN lillebror här hemma vaknar ofta efter någon timme, tycker att livet leker och vill hänga med oss uppe fram till efter midnatt någon gång, suck!
    Han vaknar alltid mellan 2 och 12 gånger per natt. Det finns liksom ingen garanti hos oss för hur nätterna kan tänkas bli..

    Gällande live-poddis, alltså hur härligt?! Ibland blir jag extra ledsen över att vi bor i ett sådant här avlångt land. Det är svårt att ta sig till sådana arrangemang dessvärre. Jag bor i Skåne ju och därför blir det sällan av tyvärr. Men någon gång så kanske!
    Stor kram! ♥

    Fanny 2016-10-04 10:57:39 http://nouw.com/prydam
    Svara
  • Iggys sömn. Jag antar att acceptans är bäst? Men jag blir ju ändå nyfiken. Har hans mormor farmor morbror faster passat över natten i ett par dygn. Är han lika svår att lägga hos någon annan om han sover borta. Borde ni prata med en specialist för att känna er tryggare.
    En till bebis. Blir säkert inte en ny iggy. Men lite av lotteri? Drömbebis eller ilsket och missnöjt barn.
    Majoriteten av föräldrar kämpar nog med ett eller annat. Ni har ett barn som pratar bra, äter bra, grovmotoriskt duktig, är social inte verkar megatrotsig. Men det gör det ju inte mindre kämpigt i stunden när han inte vill sova. Jag tycker verkligen ni har jobbat med dela sovrum och sova borta. Han kommer lära sig somna själv så småningom eller kunna lyssna på ljudsaga… Ni är inte ensamma om att känna uppgivenhet i föräldrarollen. Säkert kommer det bli bättre om något år eller så.

    Isabelle 2016-10-04 10:54:47 http://None
    Svara
  • Hej. Undrar bara om han aldrig leker själv sådär på kvällarna. Ni måste ju kunna sätta er ner i soffan på kvällen medans han leker för sig själv?
    Han kanske somnat sent för att det är stoj och lek ända till sista sekund.

    Linda 2016-10-04 00:36:40 http://None
    Svara
  • Man måste ha lite downs för att känna upps. Men jag fattar precis. Den där lilla tiden på kvällen för sig själv är guld. Så de är rätt jobbigt när den försvinner ??? härligt att resten av helgen vart awsome iallfall. Och jag har såklart röstat på dig ?✌?️

    Louise 2016-10-04 00:00:13 http://louiseanderssons.se
    Svara
  • Hej fina kvinna!
    Asså det här med barn och man som inte sover, kan verkligen relatera. Har två barn, en på 5 år som har nattskräck och som sovit dåligt sen han föddes och en trotsig 2,5 åring som typ bara kan sova om han sover på mig (jag är hans snutte) och så en man som måste ligga i ett ensamt rum med öronproppar, sömntabletter och spikmatta för överhuvudtaget kunna sova. Man är liksom alltid trött. Men, det går ju över även om det inte känns så nu. Det måste ju gå över. De kan ju inte hålla på så här när dem är typ 15 och 18 år gamla… Nu har vi börjat ta den lilla i vagnen på kvällen runt 20-tiden medan den andre lägger den store. Så nu får man en skön kvällspromenad på ca 30 min, då passar jag på att lyssna på poddisen (tur att det finns många avsnitt) och så får jag lite egen tid medan jag går med vagnen tills han somnat. Så tack till er som ger mig en fantastisk kvällspromenad, känns som man är ute och går med sina vänner!

    Klara 2016-10-03 23:32:51 http://None
    Svara
  • Hej goa Vanja!! Jag vet precis vad du menar.. Jag har två små brudar, en på 7 månader och en på 3 år… Så många gånger man frågar sig hur svårt det kan vara att bara somna!! Blunda bara!! Men nu har mina somnat. Efter en sån där kväll när ingen vill sova. Puu! Men jag tänkte på en sak. Sover Iggy middag? Om han gör det kanske man kan prova att sluta med de för att bli tröttare till kvällen. Bara en tanke. Tack för allt du gör! Du är så inspirerande och härlig människa!! Kram på dig!!

    Malin 2016-10-03 23:23:38 http://None
    Svara
  • Alltså känslan när ungen inte somnar och man sett framför sig en kvällsmacka och en kopp varmt te framför ngt program. Man blir galen och tänker massa galna tankar. Och sen när hen väl sover så älskar man den lilla mer än allt annat och resten spelar ingen roll. De är lustigt och kämpigt att vara mamma. Heja oss !

    Malin 2016-10-03 23:17:20 http://None
    Svara
  • Åh, känner igen mig i såå mycket av det du skriver! Ibland vill man bara sätta sig i ett hörn och gråta av trötthet och utmattning men det går liksom inte när man ska rodda ett energiknippe till barn. Har själv en son på tre och en liten i magen och ibland blir det bara för mycket. Är lite nervös hur det kommer bli med en till men man klarar så mycket mer än vad man tror! Och det är ju aldrig fel att faktiskt släppa tårarna loss. Gjorde själv det igår (då lilleman somnat) och det va som allt skit bara lämna kroppen och jag va taggad för måndag och nya tag. Både du och Josefin är så inspirerande, längtar alltid till onsdagar- poddagar- och får så mycket energi av att lyssna på er så det är galet. Efter ett poddavsnitt känner man verkligen att ’the skies the limit’ och man vill bara köra 😉
    Så tack för all inspiration, energi och glädje! Och kom ihåg, ingen kan vara superwoman, eller supermum, varje dag! 😉

    Ida 2016-10-03 23:15:19 http://idakappelin.se
    Svara
  • Tack för att du är så rak & ärlig med känslorna kring en bebis, jag kan känns exakt samma sak och när dom tankarna kommer känner man sig ensammast i hela världen.

    Jess 2016-10-03 23:06:08 http://None
    Svara
  • Åh jag känner med dig! Jisses vad man vill slita sitt hår ibland och lägga sig under en mörk sten när ens barn inte behagar sova när det enda man behöver just då är att sova eller få egentid. Ens egna behov ska liksom bara inte existera just då, och vissa dar går det galant och andra inte 🙁 känner också samma då med om det skulle komma in ett TILL barn i bilden så det krävs DUBBELT så mycket av en själv.. Hur ska man orka det? Men samtidigt är ju syskon världens bästa grej. Ville bara säga att jag förstår dig såväl i dessa tankegångar! Och jag är glad att allt skit du kände bara försvann 🙂 och tack för en trevlig loppis! Blev nästan lite starstruck haha.. Har följt dig sen gravid vecka för vecka och på nått vänster känns det ju som att man känner dig (hur knäppt egentligen) och du vet liksom ingenting om mig 🙂 kram iaf!/ från hon som köpte din blå kavaj från Tokyo 😉

    Lova 2016-10-03 21:54:51 http://None
    Svara
  • Önskar jag hade varit på plats för livepodden men nästa gång kanske 🙂

    Kika gärna in på poddkollen.se där jag varje dag kommenterar och tipsar om olika poddavsnitt – eller följ poddkollen på insta 🙂

    Poddkollen 2016-10-03 21:25:31 http://Poddkollen.se
    Svara
  • Åh! Känslorna kring bebis delar jag rakt av. Känner exakt och precis lika.

    Det är nog inte så mycket att tänka på just nu, känner jag. I framtiden kanske det känns aktuellt och då försöker vi eller så känns det aldrig aktuellt och då skippar vi.. Jag har iaf landat i att inte försöka om det inte känns mer RÄTT än jobbigt. En självklarhet kanske men för oss som hade svårt att bli gravida finns även andra tankar med (tänk om det tar 4 år? Tänk om NU är sista chansen? Tänk om det är NU eller aldrig? Tänk om….) Men du, FUCK IT (or… not in this case, hehe)
    Kram

    Karin 2016-10-03 20:58:29 http://None
    Svara
  • Hejhej! Lyssnade klart på poddisen idag och när du sa att du ville börja läsa mera tänkte jag på en app/webbsida jag måste tipsa om! Den heter goodreads och där kan du lägga in vilkanske böcker du har läst, håller på att läsa och vill läsa! Du kan också ranka böckerna du läser och sätta upp ett mål för hur många böcker du vill läsa varje år. Du får också rekommendationer på böcker som är liknade! Jag tycker den här är super bra och tänkte att det kan vara ett bra pepp till ditt höstlöfte!

    Mimmi 2016-10-03 20:20:43 http://None
    Svara
  • ibland saknar jag ord för vilken fantastisk kvinna du är. DU behövs här i cyberspace. Och Iggy behövs i mitt flöde på instastories. haha jäkla gullunge <3

    ISA 2016-10-03 18:42:32 http://isabyl.devote.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!