Hurär jag som chef?

vanja wikström feministsmyckeNär jag å Jossan livepoddade på BBCON i våras träffade vi en tjej som hette Clara. Hon filade på en sajt som skulle stötta, sporra och peppa andra kvinnor till att bli ledare, och den skulle heta Bossbloggen. Nyligen lanserade hon sajten (heja Clara!) och där hittar ni en massa matnyttigt innehåll om hur man leder såväl andra som sig själv.

För ett tag sen intervjuade Clara mig om hur jag är som ledare, varför jag vill vara ledare, mina bästa tips till andra ledare osv. Tycker det blev en jättebra intervju som ni som är nyfikna på hur jag funkar i business nog kommer tycka är rolig att läsa. Jag berättar bland annat om varför jag tror mer på morot än på piska, varför GlamMom trots låga löneerbjudanden lockar superkompetenta människor, och en massa massa mer.

Jag förklarar också hur jag ser på ledarrollen, och varför man inte behöver vara rädd för den:

– Många är rädda att man blir ensam som chef, att chefen ensam ansvarar för hela skeppet. Men ett företag är ett skepp där alla hjälper till. Din uppgift är inte att göra eller ha allt ansvar allt själv utan se till att alla hjälper till bästa sätt. Man vet inte om det bor en VD i en om man inte har försökt.

Läs intervjun här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Mycket bra intervju tycker jag att det var! Kul att få se den sidan av dig med 🙂

    Clara 2016-09-27 01:07:34 http://Claratoll.se
    Svara
  • Tack igen för att du ville dela med dig av alla smarta tips och råd Vanja! Du är en fantastisk inspiration och förebild som ledare 😀

    Clara, Bossbloggen 2016-09-26 22:37:56 http://www.bossbloggen.se/
    Svara
  • http://hedlundss.blogg.se/2016/september/my-lovely-friend-sofia.html
    Tack vare er hittade jag min bästavän!!

    Ida Hedlund 2016-09-26 14:57:59 http://hedlundss.blogg.se
    Svara
  • Vanja, du låter som en fantastisk ledare! Det har jag tyckt tidigare också, efter att ha läst om GlamMom och hur ni har det där. Det verkar vara en härlig och ärlig stämning och du verkar vara en chef som bryr dig mycket om dina anställda.
    Värt hur mycket som helst!
    Önskar dig en fantastisk dag! Kram från Skåne!

    Fanny 2016-09-26 12:08:01 http://fannyochmarcus.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!