Niklas Mmmatär tillbaka!

[youtube id=”65108uY_i_A”]
ÄNTLIGEN är succéprogrammet ”Niklas Mmmat” tillbaka! Jag VET att det är många som längtat, så nu får ni inspireras och laga loss till tusen i helgen!  I det här avsnittet rattar min mästerkock till karl ihop två fantastiska mellanrätter som är perfekta antingen som supersmarriga förrätter eller som delar av en plockmiddag.

Som vanligt levererar Niklas mat som är rasande god, har oväntade smaker – och som går snabbt! Båda dessa rätter lagar man på under 20 minuter (det tar alltså typ 10 minuter per rätt). Vore sjukt kul att höra vad ni tycker om rätterna om ni testar!

 

RECEPT (gäller för 2 personer):

Heta Räkor
– 500 g skalade räkor (köp helst oskalade och skala själv)
– 100 g smör
– 1 st finhackad chili
– 3 klyftor finhackad vitlök
– 1 klyfta citron
– I knippe koriander

Gör såhär:
Hacka chili och vitlök. Fräs ingredienserna i smöret. Häll i räkorna och vänd snabbt i pannan. Tänk på att inte låta räkorna vara i stekpannan för länge! Häll över i en skål. Vänd i hackad koriander och kläm citronen över räkorna. Färdigt!

Sparris med Asiatisk touch
– 8 st sparrisar
– 200 g smör
– 4 cm (riven) färsk ingefära
– 1 msk japans soja
– Riven Parmesanost

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. Smöret skall brynas vilket det gör när smöret börjar skumma och blir brunt. Häll i riven ingefära. Häll i sojan. Låt koka i 1 minut.

Koka sparrisen i ca 6 minuter eller tills den känns färdig. Häll såsen (med sked så allt gott i botten kommer med) över sparrisen och riv över parmesanost. Färdigt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Vi gjorde den asiatiska laxen ikväll – underbart god! Hälsa & tacka! Tack för fin & mycket inspirerande blogg & podd. Älskar din mix av högt och lågt, vardagligt & tänkvärt.
    Många kramar från Frida

    Frida 2016-09-24 22:02:52 http://None
    Svara
  • Åh vad gott! Rolig ide med en kamera bakom också 🙂
    Vilka fina skålar var har ni köpt dom? (dom svart vita)

    Moa 2016-09-23 19:33:44 http://None
    Svara
  • Hej.
    Älskar Niklas Mmmat!
    Jag skulle bli superglad om ni ville göra ett klipp där Niklas lagar den rätten med pilgrimsmusslor och ”citronskum”. Kanske inte var helt korrekt beskrivet men jag hoppas du förstår vilken jag menar 🙂
    Kramar!

    Ida 2016-09-23 19:22:39 http://None
    Svara
  • Hej! Precis hittat er Youtubekanal och är helt fast! Måste fråga. Vad filmar ni med för kamera? Den du filmade senaste avsnittet av Niklas mat med, och tex när ni filmade en dag i iggys liv när ni åt burgare osv? Ska snart ha bebis och vi tänkte köpa filmkamera tills dess 🙂

    linnea 2016-09-23 17:34:58 http://www.nouw.com/hedstromss
    Svara
  • Men alltså HUR gott lät inte dessa grejerna då?! Kanske blir något för helgen? Gött, tack för tips!
    Hoppas din helg blir fantastisk, Vanja!
    Kram hela vägen från Skåne!

    Fanny 2016-09-23 15:51:46 http://fannyochmarcus.blogg.se
    Svara
  • I love it! har redan kollat klippet och tycker verkligen Niklas gör ett utmärkt jobb! Vill även ge credd till dig Vanja för tycker du är så modig och att du vågar satsa, skulle också gärna ge upp mitt extra jobb och lägga all energi på min blogg men känner att de är för tidigt! Du är verkligen en förebild som visar att du kan om du vill!
    Kram

    Ida Hedlund 2016-09-23 15:42:23 http://hedlundss.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!