[youtube id=”65108uY_i_A”]
ÄNTLIGEN är succéprogrammet ”Niklas Mmmat” tillbaka! Jag VET att det är många som längtat, så nu får ni inspireras och laga loss till tusen i helgen! I det här avsnittet rattar min mästerkock till karl ihop två fantastiska mellanrätter som är perfekta antingen som supersmarriga förrätter eller som delar av en plockmiddag.
Som vanligt levererar Niklas mat som är rasande god, har oväntade smaker – och som går snabbt! Båda dessa rätter lagar man på under 20 minuter (det tar alltså typ 10 minuter per rätt). Vore sjukt kul att höra vad ni tycker om rätterna om ni testar!
RECEPT (gäller för 2 personer):
Heta Räkor
– 500 g skalade räkor (köp helst oskalade och skala själv)
– 100 g smör
– 1 st finhackad chili
– 3 klyftor finhackad vitlök
– 1 klyfta citron
– I knippe koriander
Gör såhär:
Hacka chili och vitlök. Fräs ingredienserna i smöret. Häll i räkorna och vänd snabbt i pannan. Tänk på att inte låta räkorna vara i stekpannan för länge! Häll över i en skål. Vänd i hackad koriander och kläm citronen över räkorna. Färdigt!
Sparris med Asiatisk touch
– 8 st sparrisar
– 200 g smör
– 4 cm (riven) färsk ingefära
– 1 msk japans soja
– Riven Parmesanost
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull. Smöret skall brynas vilket det gör när smöret börjar skumma och blir brunt. Häll i riven ingefära. Häll i sojan. Låt koka i 1 minut.
Koka sparrisen i ca 6 minuter eller tills den känns färdig. Häll såsen (med sked så allt gott i botten kommer med) över sparrisen och riv över parmesanost. Färdigt!