Social detox&lycklig ensamvarg

Processed with VSCO with hb1 presetHello! Har varit totalt bortkopplad från sociala medier etc i dag eftersom vi spenderat hela lördagen ute hos Niklas mamma och jag glömde telefonen hemma. Crazy banaaaanas ju! Det ryckte (obehagligt) många gånger i högerhanden vid allehanda tillfällen, men efter några timmar lugnade mitt trigger finger ner sig och jag glömde (faktiskt) bort mobilen.

Tills dess att det var dags att åka hem (själv!!! – mer om detta strax) och jag spenderade 30 minuter på lokaltrafik – UTAN TELEFON! Man har ju verkligen förträngt att det var så man faktiskt LEVDE för bara några år sen (#SpaceAgeIsUponUs). Hursom så gjorde jag det enda rätta utan mobil på tuben och spenderade därför min tid på det ypperligaste av sätt – jag sov. #Mammaliv

Nu är jag dock hemma igen. Har kollat min mobil och insett att det var skrämmande lite jag missat (och kanske därför skrämmande i sig att jag kände mig NAKEN OCH ENSAM utan den tidigare i dag). Och vet ni vad? Jag är SJÄLV här hemma – Niklas och Iggy sover nämligen över hos Niklas mamma! WOOOHOOOOOO!

Så nu jäser jag i soffan iförd de mjukaste av myskläder, skyfflandes in mina favoritgodisar i munnen medan jag ser på Sex & The City. HIMMELRIKET.

 

Processed with VSCO with hb1 presetEfter den här sommaren då både jag och Niklas fick tid för oss själva, så har vi kommit fram till följande: vi MÅSTE få in mer av den varan – på regelbunden basis. Därför gör vi nu som så att på helgerna spenderar vi en dag ihop hela familjen – och den andra dagen delar vi upp oss så att man skapar egentid åt varandra.

Förra helgen drog jag därför iväg till en kompis med Iggy och hängde där hela dagen (och Niklas fick vara själv), och den här helgen är det min tur att få vara lite för mig själv, därför hänger Niklas kvar hos sin mamma. Det känns som världens bästa upplägg för vår del. Så nu ska jag njuta vidare av min ensamma hemmakväll!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Det låter som ett superbra upplägg! Egentid är ju så viktigt faktiskt, och det låter som att du spenderar din på ett ypperligt sätt 🙂

  Amanda 2016-09-02 13:18:08 http://amandafelicia.com
  Svara
 • Hej Vanja!
  Tack för en superbra blogg!
  Jag måste tipsa dig ( eller Niklas) som jag förstått har extrema sömnproblem. Det har jag också och har kämpat sen tonåren med detta (är 28 idag) och har äntligen hittat en lösning, nämligen http://www.specialnest.se/hjalpmedel/tacke-battre-somn

  Nu kanske Niklas redan testat detta. Men googla runt, testa! Varför inte? Jag känner mig som en ny människa med detta täcke!
  Kram!

  Denice 2016-08-30 18:03:36 http://None
  Svara
 • Åh, vad härligt det låter med egentid! Så smart planerat av er!

  Det där med att glömma mobilen är ju frustrerande på ett sätt, men faktiskt så välbehövligt. Jag skulle själv behöva glömma den oftare!

  Karin Fitness & Häls 2016-08-29 00:06:07 http://fitnessochhalsa.se
  Svara
 • Fick lite lätta obehagskrypningar av att tänka på att glömma telefonen.. jag skulle nog också behöva en sån detox med andra ord. Och tack till dig för att du är ÄRLIG med att man kan vilja/behöva vara själv ibland. Det känns lite tabu nästan att inte VILJA hänga med familj, vänner, pojkvän osv heeeela tiden. Fan, man blir ju trött ju!!

  ISA 2016-08-28 18:37:58 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Låter väldigt skönt och som en bra lösning! Skönt med tid ensam, men hur gör ni med tid för varandra, alltså lämna bort Iggy och bara vara ni och vara kära? Tänker på det du sa i frågepodden om att förälskelsen inte är där just nu. Frågar av rent intresse eftersom jag själv tänker skaffa barn snart och är lite orolig för hur man ska bolla det där. Tänker mig att jag vill lämna bort barnet en del till farföräldrarna, men det kanske man inte vill sen ändå? Eller hur känner ni? Stor kram

  anna 2016-08-28 02:01:29 http://None
  Svara
 • Åh jag gör likadant med handen haha. Och lite för ofta går jag in på en app, läser, går ut och sedan in direkt igen!? Helt hjärndött.

  Maria Ekblad 2016-08-28 01:05:50 http://www.mariaekblad.se/blogg
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!