Veckans ljuvligaste och veckans sorgligaste

vanja wikströmBorta bra men hemma bäst, så lyder ju klyschan. Och den stämmer in SÅ BRA på mig. För en hemmagris som jag är det HIMMELRIKET att få komma hem igen efter att ha äventyrat runt ett slag.

Tänkte skriva ett sånt där ”Veckans bästa/sämsta”-inlägg, på temat Komma Hem. Nu kör vi!

 

vanja wikström lägenhet inspirationVeckans Ljuvligaste / Att få komma hem till sitt eget hem, sin egen doft och sina egna saker. Jag trivs allra allra bäst hemma, och nu när man varit ute å flängt runt så är det rena rama vardagsglädjen att ens få gå omkring på sitt eget golv. Lycka!

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 presetVeckans Lyxigaste / Att en tjej från Urb-it stod utanför vår dörr och välkomnade oss hem när vi kom från Hova. Hon presentade oss med en lyxig picknick-korg från Cajsa Warg, komplett med lyxigt (ekologiskt % alkoholfritt, wiii) bubbel. Den fräsiga bubbelflaske-kylaren är designad av Dagmar, och alla intäkter från försäljningen av den går till att stötta kvinnligt entreprenörskap i utvecklingsländer, HUR bra?

 

xVeckans sötaste / Ruben och Iggys goda kram. De har verkligen blivit VÄNNER, och bråkar inte bara längre om vems leksak som är vems. Undrar om de kommer vara vänner även i vuxen ålder? Ska bli en spännande relation att följa.

 

röda rosorVeckans sorgligaste / När jag sjöng ”Unforgettable” på en väldigt kär familjeväns begravning. Att sjunga när vänner och/eller familj gifter sig/döper sina barn/begraver sina nära är en självklarhet för mig om jag blir ombedd. Kan man på något sätt bidra till deras dag så gör man såklart det. Men begravningar är jobbiga, tycker jag.

Har tyvärr behövt sjunga på alldeles för många, och vet hur jag måste hantera det för att palla med. Börjar jag gråta är det kört, då funkar det inte att sjunga. Så jag måste komma tidigt till kyrkan, gömma mig uppe på läktaren och inte prata med någon förrän efter ceremonin. Då släpper allt och jag gråter som ett vattenfall.

Helt klart en väldigt jobbig grej att göra, men också helt klart något som man självklart gör för att göra det man kan i en sån oerhört ledsam stund.

 

xVeckans godaste / Självskriven såklart: IGGY! Alltså, det här med att vara mamma fascinerar mig SÅ. HUR KAAAN det liksom bara bli roligare och roligare att följa sin unge? Man tror att ”nä, men nu har vi nog nått en höjdpunkt”, och sen blir det bara ännu bättre.

Pratade om detta med min äldre bror som har barn som är 11 och 8 år, och han sa att det är precis så – och att det bara fortsätter. Han har aldrig haft så kul med sina ungar som nu. Ska bli så spännande att hänga med på den här päronfärden.

 

vanja wikströmVeckans peppigaste / Att hitta den här ljuvliga illustrationen på Inspirationstagram! Man blir ju liksom CRAZY BANANAS-GLAD!

 

Foto 2016-08-06 14 42 31Veckans galnaste / Tanken på att jag i morgon åker iväg till Köpenhamn i två dagar – och att NIKLAS OCH IGGY ÅKER TILL GÖTEBORG. Utan MIG! Att detta innebär att jag är UTAN BARN Å MAN till och med söndag kväll! Det känns faktiskt helt surrealistiskt.

Jag har alltid varit lite av en eremit som trivts allra bäst i mitt eget sällskap, men det behovet har jag fullkomligt fått trycka undan i två och ett halvt år. På grund av Niklas usla sömn har jag inte kunnat åka iväg, för han har helt enkelt inte kunnat ratta Iggy själv nattetid. Att inte få utlopp för nåt som är basalt och nödvändigt på två och ett halvt år har INTE varit lätt, och det har heller inte varit bra. Så därför är det nu dags för mig att få lite andrum. Så. Enormt. Välbehövligt.

Folk säger att de börjar sakna sina familjer ”omedelbart” efter att de gått ut genom dörren, typ. Jag är mer rädd för att jag kommer att få ångest på söndag dag för att de ska komma tillbaka. Att jag inte ska ha fått tillräckligt med tid att bara FÅ VARA. Vi får se hur det blir, jag hoppas att jag kommer längta och sakna – men jag tror inte det. Får man säga så? Det är i alla fall hur jag känner.

Jag tänker inte umgås med NÅGON de dagar jag är själv. Jag ska enbart njuta av att få göra precis vad jag vill, när jag vill, hur jag vill. Det känns nästan orimligt fantastiskt att jag i flera dagar inte kommer behöva tillgodose någon annans behov än mina egna. Det kommer bli magiskt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Jag skulle aldrig klara av att sjunga på en begravning utan att själv börja gråta. Jag är så känslig för vad andra känner, och är det mycket sorg blir jag också väldigt sorgsen av mig vilket är lika med massor av tårar. Jag måste dock hålla med om den underbara känslan när man äntligen kommer hem. Sova i sin egna säng och allt (nästan) är där man vet att det ska vara. <3

    Zyllah 2016-08-10 12:42:52 http://zyllah.blogg.se/
    Svara
  • Tack tack tack Vanja för att du uttrycker det här med att du VILL och BEHÖVER vara själv ibland. Jag känner likadant och har ganska ofta dåligt samvete för det då ingen av mina vänner med barn verkar förstå alls vad jag pratar om när jag luftar mina känslor. När du, som jag anser är en så klok, jordnära och smart tjej beskriver hur du känner så blir jag så galet glad och bekräftad! Det handlar inte på något sätt om kärleken till barnen det handlar om kärleken till livet och att fylla på batterierna! För mig handlar det också om att ibland kunna fokusera hundra procent på mina vänner när jag träffar dem. Jag är väldigt sällan utan mitt barn men åh vad jag kan värdesätta att bara få vara jag ibland. Vilket härligt inlägg i övrigt också! Jag har varit Internetlös ett tag och har verkligen saknat dig! Tack!

    Linda 2016-08-09 00:01:43 http://None
    Svara
  • Det är klart att man får säga så! Jag förstår precis vad du menar. Ibland känner jag precis så och ibland är jag blödig och längtar ihjäl mig. Jag blir stolt över mig själv när jag känner att jag vill vara med just bara mig själv. Jag tror att det är ett sundhetstecken. Njuuuuuut! Och lova att inte ha ett uns av dåligt samvete!

    Alexandra 2016-08-08 22:51:43 http://alexandrabylund.com
    Svara
  • Fastnade lite vid det sorgliga. Så fint att du ställer upp och sjunger! <3 Jag har så svårt att förstå hur man kan klara det. Sjunga, vara präst och sånt där man tar på sig ett sånt ansvar vid ett så känsligt tillfälle. Jag är så blödig att jag lätt börjar gråta bara jag hör en låt som går lite i moll typ. Starkt och fint av dig <3 Beklagar sorgen

    Paulina Gunnardo 2016-08-08 22:36:23 http://Paulina.gunnardo.se/blogg
    Svara
  • Förstår dig precis, har alltid varit en utpräglad ensamvarg vilket är tufft ibland när man har familj. Jag och maken var barnfria en vecka nu i somras. Barnen busade loss hos min mamma på landet och hade ett helt entourage som underhöll dem 24-7 (det var hinderbanor, ”friidrott” i trädgården, loppisar, bondgårdar och bad bland många aktiviteter). Sån lyx för alla parter och vi stängde av alla längta-känslor och bara njöt av city-life på tu man hand (bor på Söder jag med) och tankade även egentid på varsitt håll. Tänker att det är en investering att vårda sin relation, det gynnar barnen i längden att ha föräldrar som älskar att umgås med varandra och kan skapa nya minnen, med barnen såväl som utan. Ha det jättehärligt nu Vanja!

    Katarina 2016-08-08 22:20:03 http://None
    Svara
  • Ursäkta om jag tjatar men måste säga det igen. Hela du (det du lämnar ut här) ÄR vardagsglädje för mig. Allt en kan önska från en blogg hittar jag här. Blir lycklig, peppad och glad enda in i märgen! Så återigen TACK!
    Hoppas du får det fantastiskt under resten av veckan. Vet precis hur det är att känna i varenda cell i kroppen att det behövs ensamtid!
    Kram på dig.

    Sanna 2016-08-08 21:50:21 http://None
    Svara
  • Så bra skrivet, fint inlägg och fina bilder! Så söta och helt magisk teckning!! 🙂

    Ida 2016-08-08 19:33:11 http://idasjodahl.for.me
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!