Jag behöver semester från min semester

xFinaste blogoliner! Nu är vi äntligen tillbaka i Sverige i såväl blogg som irl. Ni som hänger med på Snappis har ju följt med mig och Iggy på våra äventyr hos min mamma, för det är nämligen där jag spenderat de senaste 10 dagarna. Jag å grodan tog vårt pick å pack å drog till Hova, och lämnade Niklas hemma för att insupa sån där eeegentid som det ju heter nu när man e päron.

Eftersom jag känner att jag är SO OVER det här med att blogga om grejer som hänt för en vecka sen, får ni här en kort recap av våra dagar hos mamsen. Det var LJUVLIGT men också rätt ”intensiiiiiivt” (kodord för ”skitjobbigt” på föräldraspråk). Att ensam ratta semesterpeppat kiddo från 08.00 till 22.30 tio dagar i sträck tog på krafterna.

Asmysigt att vara nummer 1 (Iggy är ju rätt så rejält pappig så jag är den ständiga tvåan här hemma) och asjobbigt att vara den som gör…allt. Byter blöjor, krånglar med kläder som ska på och av, lockar till tandborstning och ätning, peppar när det är ledset och lekerlekerlekerlekerleeeeeeker konstant all övrig tid.

Eftersom vi inte var på hemmaplan blev Iggy dessutom som ett plåster på mig, så VARENDA toalettbesök har jag spenderat tillsammans med mitt lilla barn, och VARENDA dusch har jag tagit med samma lilla barn sittandes antingen på insidan av duschdraperiet eller strax utanför. Pust.

Att jag dessutom inte varit i mitt eget hem på snart tre veckor (var bara hemma och vände mellan Portugallien och Hova) gör sitt till. Jag är en hemmagris av RANG, och trivs allra allra bäst hemma hos mig själv. Gärna i endast mitt eget sällskap dessutom. Så att spendera så lång tid i andra mänskors hem (och att leva i en resväska), konstant omgiven av andra mänskor (även om jag älskar dem så blir det påfrestande till slut) gör att jag nu längtar som en TOK tills dess att JAG ska få vara ensam, nästa vecka. Mer om det i ett senare inlägg.

Jag menar inte att böla – jag har haft det fantastiskt både i Portugallien och i Hova – men nu är jag helt slut. Jag behöver SEMESTER FRÅN DEN HÄR SEMESTERN, och jag har aldrig längtat så mycket efter att få börja jobba – eller efter att föris ska öppna.

Träffade i går en tjej som har barn på samma föris som vi, och hon kände precis likadant. Efter en familjeturné som täckt hela landet från norr till söder de senaste veckorna gick hon och räknade ner dagarna tills dess att jobbet skulle börja. Hon var helt färdig. Måste vara fler som känner såhär?

Men. Även om jag är trött och känner ett skriande behov av den där eeegentiden, så måste jag säga att det här har varit en särdeles lyckad sommar. Vi har gjort SÅ mycket. Och det bästa av allt såklart – Iggy har haft det FANTASTISKT. Varenda dag har det hänt nåt nytt, och han har fått uppleva nåt roligt. Varenda dag. Och att ha fått ge honom en sån här magisk sommar känns fint ända in i själen.

Klyschigt klyschigt, men att se sin unge glad är tamejtusan det bästa som finns. Slår ALLT. Så självklart är jag enormt tacksam över den här fina sommaren vi fått tillsammans, men man måste väl få säga att det inte BARA är peaches and cream va?

Hursomhelst – här kommer en kort recap från våra tio dagar hos mamsen/mormor!

 

xVi har kuskat runt på alla happenings trakten har kunnat erbjuda. Hoppat hoppborgar, klappat smådjur, gått på sång- och dansgrejs för barn, badat pool, badat sjö, klappat hästar, åkt motorgräsklippare (det var stort), med mera med mera.

 

xPå Teknikdagen i Rudskoga var det high life för Iggy. Det var traktorer (hans favorit) överallt – och han fick provsitta hur många han ville! Lyckligare unge fick man leta efter.

 

xVi var i toksnygga Lidköping en sväng.

 

xI mormors fantastiska trädgård mumsade vi i oss MÄNGDER av vinbär och äpplen. Men allra bäst tyckte vi om körsbären. Ovan ser ni en nymumsad körsbärsmun. Efter att vi mumsat ännu mer fick Iggy den briljanta idén att vi skulle gå och skrämma mormor och säga ”bloood bloooood!” medan vi höll upp våra röda körsbärshänder och  körsbärsmunnar. Så det gjorde vi. Mormor blev alldeles lagom rädd.

 

xBlomsterskorna (Iggys favoriter efter ”djungelskorna” – alla skor har egna namn) fick sin dos körsbärsblod de med.

 

xVi slank på middag i ljuvliga Norrqvarn vid Göta Kanal. Åt köttbullar, sill och abborre och hade det allmänt gött.

 

xFörutom himla smarrig mat har Norrqvarn även landets skojigaste boende. Nästa sommar ska vi boka en natt i en av svamparna.

 

xJag köpte en fantastiskt fin papegojmugg i toksöta Hajstorp. Där roade vi oss även med att äta glass – och titta på båtarna som slussade vid Göta Kanal såklart.

 

xVi följde med mamsen/mormor på marknad där hon sålde sina glasgrejer. Som de här fina änglarna. Allt hon gör är i återvunnet glas, så himla bra.

 

xIggy provsatt lite fler traktorer. Man kan aldrig provsitta för många traktorer nämligen, om ni nu inte visste det.

 

xJag upptäckte vilken fantastisk lekstuga en stillastående bil är, särskilt för en maskintokig unge. Att få sitta fram och trycka på alla knappar kunde vi roa oss med lääääänge. Så nu är Iggy expert på att sätta på och av vindrutetorkarna, trycka upp och ner elfönstren, han kan sätta på fläkten och dra igång radion – och sköta bilens blinkers. Tuta råkade vi göra (av misstag) en gång, och det var däremot ”läskigt”. Lät ALLDELES för högt.

 

xSova har inte riktigt varit Iggys grej i sommar. Han är lätt uppe till 22.30 och är inte särskilt pepp på att sova mitt på dagen. En dag somnade han dock, när vi varit på prommis i Hovaskogen och mumsat vildhallon.

 

cDå passade jag på att gå en låååååångpromenad och hann lyssna på TVÅ (!!!) poddisavsnitt på raken. Det var himmelriket kan jag säga. I princip min enda eeeeegentid på tio dagar.

 

cMånga glassar blev det, och Cornetto är en ny favorit.

 

xMen allra bäst var nog det här loppisfyndet – en motorcykel! Iggy var nästan lika fastklistrad vid den som vid mig, tror den är hans mest älskade ägodel för tillfället. På mormors tomt fanns dessutom en perfekt motorcykelbacke, en sån där som lutar precis lagom för att man ska få fart utan att behöva ta i själv med fötterna – men som ändå inte är så brant att det går för snabbt. Den backen åktes måååånga gånger. Alltid med det här leendet på läpparna. Mys!

Vi hann också med tre dagars häng med min bror och Iggys kusiner, en heldag på Skara Sommarland OCH ett gäng Pokémon-jakter, inte dumt! Allt detta får ni som följer kanalen se inom kort.

Och Iggys magiska sommar continues on – i går spenderade vi hela dagen på Skansen (ljuvligt!) och nästa vecka åker grodan och Niklas till Göteborg för några salta dagars häng med Oliven och Ruben. Kommer bli episkt. För både dem och för mig.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Det vi lyckades med är att testa massa nya aktiviteter och sänka ribban med semestern.
    Vi hyrde hus vid havet och undvek att resa särskilt mycket. Det som inte blev lika bra var vädret och att samtliga familjemedlemmar tajmade tantrums det ena efter det andra? Först var pappa arg för att det var mulet, sedan var mamma arg för att pappa var arg, sedan var barnet argt för att barnet var lite överstimulerat kanske, eller att vi helt enkelt glömt att han lätt blir lite sur när vi är tillsammans hela tiden… Sedan hjälpte släkten till med att ställa lite extra krav?
    Det har varit härligt och slitsamt? Ganska bra. Men stor skillnad mot semester innan barn?

    Isabelle 2016-08-08 16:36:02 http://None
    Svara
  • […] ÅH vad skönt det var att läsa att så många kände igen sig i mitt förra inlägg. TACK alla ni som delar med er, så otroligt bra det här med vår fräsiga tvåvägskommunikation. […]

    Svara
  • Känner igen mig i det du skriver… Har gjort utflykter och varit hos min mamma i ett par dagar och hälsat på vännerna runt om i Sverige. Håller med om att det är så himla mycket jobbigare att vara borta än hemma, min son blir också en som igel på mig när vi är borta. Känns som om man aldrig hinner ta igen sig eller sömnen, ligger jämt på minus. Jag är dessutom ensam med min 2 åriga son och har aldrig barnvakt. Drömmer om att åka iväg en vecka utomlands till solen och vila upp mig men kommer sakna min son innan jag kommit till flygplatsen.

    Caroline 2016-08-08 01:37:45 http://None
    Svara
  • Känner exakt samma! Förutom att jag inte direkt längtar efter jobbet då, utan snarare skulle velat vara ledig på egen hand..

    Under sommaren har jag rest iväg med vår 2 åring till min pappa några dagar, ljuvligt men intensivt deluxe! Kommit på att jag också måste få den tiden hemma själv, för har aldrig det… Problemet är väl bara att min man inte direkt har ett självklart place att dra till. Men nästa sommar får de hyra stuga, resa till en stad, eller ja- göra vad som helst bara de åker hemifrån.

    Maria 2016-08-07 23:30:31 http://None
    Svara
  • Oj, hjälp så skönt att höra att någon annan känner så! Jag är HELT SLUT.

    Min man har högsäsong och har varit bortrest väldigt mycket (och vi har ingen barnvakt). Så det har varit jag och dottern för det mesta. Sjukt mysigt förstås, älskar henne över allt på denna jord. Och jag har ”bara” ett barn, en 2,5 åring, och jag har visserligen jobbat lite kvällstid men det mår jag faktiskt bra av att få göra också, jag blir understimulerad annars. Men jag är så brutalt trött. Även om jag bara har ett barn så är det så intensivt hela tiden. Allt går så fort, det spills, saker gå sönder, hon ramlar, det klättras, det äts i typ två sekunder och sen springs det från bordet etc.. Det är nästan svårt att begripa hur det kan gå så fort. Hade aldrig trott det innan jag fick barn.

    Just i denna stund är min man hemma dock, han kom hem i förmiddags thank god! Så han tar läggningen och jag ska få åka och handla på Ica själv *wooooop woooop, egentid here i come!

    Paulina Gunnardo 2016-08-07 21:23:37 http://paulina.gunnardo.se/blogg
    Svara
  • Följer du Malin Wollins blogg? Bloggar hos Amelia. Hon har precis skrivit om det där med att längta till hösten efter semester med sina 4 barn… 🙂

    Agnes 2016-08-07 16:37:17 http://Www.agneslarsson.se
    Svara
  • Låter som att det varit jätteroliga dagar – framför allt för Iggy!
    När jag är hos min mamma eller hon är hos oss så är det just då som jag får egentid. Hon tar S, två år, väldigt stor del av tiden då. Sån himla tur för mig som just nu är gravid i vecka 28 🙂 Så det blir mest att jag ligger på soffan och läser och slappar då.
    Förstår absolut att du längtar efter egentid och även den vanliga vardagslunken. Gör jag med. Önskar bara man hade möjlighet till fler semesteravbrott i tillvaron, inte bara de där veckorna under sommaren… Omväxling förnöjer som det brukar heta 🙂

    Jenny 2016-08-07 12:59:27 http://None
    Svara
  • Var har du köpt din fantastiska keps? 🙂 du är så snygg i den!

    Karro 2016-08-07 12:58:01 http://None
    Svara
  • Förstår dig verkligen! En härlig känsla ändå att längta efter vardagen också 🙂 // mamma som också har en son som inte direkt älskar att sova..

    Samira 2016-08-07 12:06:47 http://www.samirassnapshots.blogg.se
    Svara
  • Så vackra änglar! Går det att beställa sådan via nätet? Låter som ni haft en fantastisk semester!

    Hanna Thor 2016-08-07 12:00:27 http://None
    Svara
  • Semester från semestern- oh ja! Helt slut efter min semester. Även om jag som du säger bara gjort kul grejer så har jag känt att det varit lite för mycket inbokat, flängt hit och dit, för lite egentid i lugn och ro. Så efter en jobbvecka ligger jag nu hemma däckad tokförkyld. Gissar att det är kroppen som skriker vilaaaa! Så i helgen är det vila på schemat! Minns att jag kände precis så här förra året också, men nästa sommar dåå ska jag komma ihåg det här och ha en lugnare semester

    Sara 2016-08-07 10:46:56 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!