Varför Beyoncé är så viktig + ett märkligt möte

Sent omsider (en halvtimma kvar!) – happy clappy PODDISDAG! Den här veckan pratar jag å Jossan om nåt som ligger oss extremt varmt om hjärtat – kvinnliga förebilder! Varför de behövs, hur de faktiskt kan få oss att förbättra vårt mående och förändra hela våra liv, vilka förebilder vi själva har – och hur vi ser på att VI på något sätt faktiskt har blivit förebilder vi också.

Vi pratar om hur VIKTIGT det är att hitta brudar som får en att inse att ALLT ÄR MÖJLIGT. Och det behöver såklart inte vara Beyoncé, det kan vara den där härliga tjejen i klassen/någons syrra/jobbkompisen/bloggaren/författaren/vem som helst som är inspirerande. Att rensa sitt liv och sina flöden från sånt som får en att känna sig begränsad och förminskad pratar vi också om.

Jag berättar dessutom att jag spenderade hela måndagen med mitt ex´s systers familj. Hon fick syn på mig utanför ICA här i lilla Hova (där jag just nu befinner mig för en mamma/groda-vecka hos min mamma), tvärstannade bilen och sprang ut och kramade mig. Vi har knappt setts sen jag och exet breakade för snart 15 år sen, och det var fantastiskt att träffas. Hon var ju min familj i 7 år, och sen försvann hon och resten av den familjen i samband med att jag och exet gjorde slut. Så som det ju ofta blir.

Så himla fint att få ses igen, och det här med the loop of life alltså… Anledningen till att hon var i lilla Hova var för att hon tagit över sin (och alltså även mitt ex) farföräldrars sommarstuga precis i närheten. Hon bjöd över oss dagen därpå, så jag, mamma och grodan hängde med henne och hennes underbara lilla familj hela dagen.

Vi badade, fikade, lekte med kidsen (som lekte som tokar med varandra) – och pratade om gamla tider såklart. Och att sitta i det där mysiga huset och äta Klings glasstårta med henne och hennes barn var smått surrealistiskt. Samma hus bodde alltså exets farföräldrar i när de var vid liv, ett hus han och jag jagade parabolantenn till för 15 år sen, som hans farmor och farfar skulle få i julklapp.

Och nu satt jag i samma hus och fikade med hans syster, medan mitt barn lekte med hennes. Ett barn jag fått med en annan än honom. Livet allstå. Tänk om någon sagt det till mig när vi var på parabolantennsjakt för ett och ett halvt decennium sen.

Hursomhelst var det en fantastisk dag och ett väldigt mysigt möte. Kommer nog bli fler såna fikabadaleka-tillfällen med henne och hennes familj när jag hälsar på mamma. Spännande att helt plötsligt umgås igen, efter så många års uppehåll. Men både hon och jag kände ju att ”det känns ju preciiiiiis som förr – som om knappt någon tid passerat alls!”. Fint.

 

josefin och vanja podcastAvslutar detta poddisinlägg (som blev lite…utbroderat) med ovan toksnygga bilder tagna av den här fräsiga bruttan. HUR snygga? Googlar på ”Josefin & Vanja” med jämna mellanrum, och blir så in i bängen glad när jag hittar blogginlägg som tipsar om vår poddis. Det var så jag hittade bilderna ovan.

Så himla gulligt att ni som lyssnar sprider ordet, det värmer så gott så gott! Även på Inspirationstagram är det som julafton varje dag jag slinker in på #JosefinOchVanja-hashtagen. Där finns det så mycket fina/roliga/peppiga/härliga bilder på och från er som lyssnar, att man blir alldeles själaglad. TACK bästa bästa ni!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Älskade det här avsnittet för det träffade så rätt i hjärtat. NI är en av de största inspirationskällorna för mig <3 Har under sommaren betat av alla era poddisavsnitt pånytt och de har varit lika om inte mer härligt den andra gången. Tack för att ni orkar varje dag. Puss!

    Johanna 2016-08-04 23:44:24 https://www.instagram.com/johanna__viktoria/
    Svara
  • Hej bästa Vanja!

    Det här är till både dig och fina Josefin.

    Jag upptäckte er fina podd förra sommaren/hösten och har lyssnat på er till och från det senaste året. Den senaste tiden har jag hittat tillbaka till er podd igen och det är ta fan mig den bästa podden. Ni är så himla jordnära och det är så himla lätt att bli inspirerad och fyllas av energi av er. Jag skulle vilja tipsa om en himla viktig film som jag tror både du och Jossan hade gillat (den gick rakt in i hjärtat hos mig). Tycker ni borde se filmen Angry indian goddesses. Det är en riktig girlpower film om ett gäng indiska kvinnor. Den är ganska klyschig och kommer egentligen inte med något nytt men kan tänka mig att den är revolutionerande i Indien.

    Jag tycker ni är helt fantastiska som peppar så mycket om vardagsglädjen men något jag har tänkt på himla mycket de senaste åren är vardagskärlek. Med vardagskärlek menar jag små saker som kan göra en annan människas vardag lite ljusare. Det kan vara att heja på busschauffören på morgonen eller att ge en 20 till tiggaren utanför ICA eller att överraska en kär vän med en mysig fika. Jag har lovat mig själv att sprida mer vardagskärlek, till både mina nära och kära men också till de okända människorna i min omgivning. Anledningen till att jag har börjat tänka på det här mer och mer beror mycket på allt hemskt som har hänt i världen den senaste tiden. Jag tycker det är extra viktigt att visa kärlek i en tid som alltför ofta verkar mörk. Hoppas ni kan ta med er det här och peppa fler att visa lite vardagskärlek. En av dem finaste vardagskärleken jag har fått av en okänd människa var när jag pluggade på Espresso House för många år sedan och fråga om lösenord för Wifi vilket killen bakom disken svarade med att det kostade pengar (som fattig 19åring hade jag ingen lusta att spendera mer pengar). Besviken gick jag tillbaka till min plats och fortsatte dricka mitt kalla kaffe. 5 min senare kommer en kille (han jobbade på cafét) fram till mitt bord, lämnar en vit lapp utan säga något och går sedan tillbaka till att plocka disk. På lappen stod ett lösenord till deras wifi. Han hade hört mitt samtal med killen bakom disken. Jag tyckte det var så himla fint av honom och det gjorde verkligen min dag.

    Massa pepp och energi till er! Fortsätt inspirera!

    Hälsningar,
    P

    P 2016-08-04 13:46:33 http://None
    Svara
  • Kan int vänta tills jag hinner lyssna på detta avsnitt!
    Kommenterade redan Josefins underbara inlägg om Beyoncé hur otroligt inspirerande konserten var och hur fint Josefin skrev om det!
    Ni får verkligen leendet till mina läppar varendaste en onsdag.
    Tack för en superduper härlig och inspierande podd! 🙂
    xx
    http://mariannelle.com

    Marianne 2016-08-04 11:43:52 http://mariannelle.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!