Ljuvliga Portugallien!

vanja wikströmEfter en sömlös (!) resa, med en unge som sov sig igenom det ena flyget och var glad som en lax på detta andra, har vi nu landat i Portugallien. Och vår första dag här har varit allmänt ljuvlig.

 

Processed with VSCO with hb1 presetEfter att ha sovit ut rejält slank vi till den lokala marknaden och gick loss på grönsaker, frukter och bär.

 

x

xAllt är billigt billigt billigt.

 

x

xÄLSKAR den här typen av matshopping. Jag som inte är en matlagare ALLS lyckas ändå bli inspirerad. Vill köpa allt – och äta allt.

 

xEfter att ha handlat satte vi oss på torget och snacksade lite. Jag åt yoghurt med bär och honung. Som ni ser var den snabba lilla handen framme igen.

 

xUngarna gick loss på varma mackor, kycklingpiroger – och en ask hallon från marknaden.

 

cPå väg tillbaka gick vi igenom marknaden en gång till, och den här gången gick vi loss på lite blommor. Man blir fullkomligt ha-galen, de kostar INGENTING.

 

Processed with VSCO with hb1 presetDet här obegripligt vackra fånget nejlikor kostade 25 spänn.

 

cFina svärmor Barbro.

 

niklas malmqvistVäl hemma i huset igen fick Niklas ÄNTLIGEN surfa! Och det märktes att han inte gjort det på ett tag. Två vågor fick han, och den insatsen gjorde slarvsylta av laxen. Det var en väääääldans trött skatt som kom tillbaks från havet. Men glad!

 

Processed with VSCO with hb1 presetResten av dagen spenderade vi i huset. Poolen var världens bästa underhållning för kidsen. Det badades, vattnades, pysslades och grejades.

 

Processed with VSCO with hb1 presetLycklig badgroda! Nu är det dags för middag, klockan är ju bara åtta här. Det blir pasta med maaaaassor av grönsaker som vi köpte på marknaden. Åsså lite rosé till. Mums. Vi ses i morgon!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • […] frukost blev det ofta yoghurt med bär som vi köpt på marknaden i närbelägna Caldas (se mer av den här). Hittade också två magiskt härliga nötblandningar på samma marknad som var ljuvliga att ha […]

  Maten i Portugallien 2016-08-04 19:29:31 http://nyheter24.se/modette/vanja/2016/08/04/maten-portugallien/
  Svara
 • Vanja!! Måste berätta!! Åkte tåg mellan Lund och Köpenhamn idag, det var fullsmockat. Bredvid mig satt en ung mamma med ett litet barn som kanske var två år gammalt, hon kollade på mobilen. Barnet skrattade intensivt, log och verkade allmänt harmonisk, när vi passerade bron började det lilla barnet gråta, jag blev konfunderad: vad hände?
  Det visade sig att barnet hade kollat på babyloonz, men det gick inte att göra över bron då det inte fanns något mobilnät där!
  Barnet skrek och skrek efter babyloonz och wow vilka intryck ni gör på barn, ni är världspoppis!

  PS En annan rolig grej var att det lilla barnet hade en väska i form av en groda 🙂

  C 2016-07-18 15:02:02 http://None
  Svara
 • Ni ser ut att ha det riktigt bra alltså! 🙂 Väldigt härliga bilder!
  ps. har knarkat eran Youtubekanal, så keep up the good work!
  Ha det fint! /Carro

  Carro 2016-07-18 13:28:03 http://carrostrandsatt.blogg.se/
  Svara
 • Vilka härliga bilder du tar Vanja! Jättefina 🙂 Kika gärna in på min blogg, är gravid i vecka 14! www.nouw.com/hellofebruary

  Hello February 2016-07-18 12:36:15 http://www.nouw.com/hellofebruary
  Svara
 • Jag har försökt fråga Blondinbella och andra bloggare med barn, men utan svar tyvärr. Och jag vill så gärna veta hur någon annan tänker, någon som har barn. Så om du finner en lucka på semestern kanske du kan skriva ett inlägg om de? Eller svara mig inne på min blogg? 🙂

  http://lillahell.com/2016/june/hur-hanterar-du-tjatet.html

  Carolina 2016-07-18 09:29:00 http://lillahell.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!