Vågar jag börja hoppas…?

Processed with VSCO with hb1 presetSka jag berätta nåt? Blir nervös bara av tanken att säga det högt, men ska försöka mota bort min vidskeplighet om att jag jinxar läget om jag berättar om det. Okej, nu kör vi: Iggy har SOVIT HELA NÄTTER – i snart fem veckor i sträck! Hallef*ckingluleja!

Mitt barn som alltid vaknat ett flertal gånger varenda natt (och det är inga små ”stoppa i  napp”-vakningar heller, nej nej – min unge klättrar ur sängen, rusar ut till vardagsrummet och skriker ”Jag vill inte sooooooova!”) har sovit lugn som en filbunke sen i början på juni. Vad jag vet har vi inte gjort någon förändring som bidragit till detta, det verkar ha kommit av sig självt.

VÅGAR jag börja hoppas nu? Finns det en chans att jag inte ska behöva dras upp ur sömnen x antal gånger varje natt för att lugna/söva/natta min unge? Finns det en chans att jag kommer kunna få sova som normala mänskor? Finns det en chans att jag ska slippa vara snurrig av trötthet och sluta se på alla möbler som möjliga sängar att däcka i?

Jag vågar inte riktigt tro att sömnkaoset är över, men en liten strimma hopp har slunkit sig in. Och om sömnkaoset är över betyder det mer än att jag får sova – det betyder att jag kan flytta tillbaka in i MITT sovrum igen, vilket som ni förstår är bra på fler sätt än ett.

Nu håller vi tummarna.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
  • Åh vad skönt! Min son har i princip sovit hela nätterna (läs 12 timmar i sträck) från 3 månaders ålder. Jag upplever att han sover sämre när han är inne i en utvecklingsfas, nu är det 2 års trots deluxe och då kan han vakna upp mitt i natten och skrika PIPPI PIPPI PIPPI!!!! Han kan skrika i flera timmar tills att han får se ett avsnitt. Sedan har jag märkt att han sover mycket bättre om han får sova i min säng och inte i sin egen säng. Så det är ett tips, när det varit körigt natten innan så låt Iggy sova med dig så får ni båda förhoppningsvis sova hela natten 🙂

    Caroline 2016-07-15 12:56:13 http://None
    Svara
  • Bomchackalack va härligt! Det kommer att bli bra, riktigt bra. Det håller i sig, det vet jag

    Jossan 2016-07-10 23:44:22 http://blogg.loppi.se/elsasdagbok2013
    Svara
  • Håller alla tummar jag har för er! Till nåt helt annat, på vilken adress hittar jag din fantastiska massör? Som tandläkare börjar jag mer och mer känna mig som quasimodo.. Ont överallt. Tänker att jag kan prova henne! Kram

    Sanna 2016-07-10 23:44:21 http://None
    Svara
  • Grattis! Nu börjar livet igen 🙂 att sova hela nätter, är en lyx man inte förstod sig på innan barn 🙂

    Vicki 2016-07-10 15:12:43 http://None
    Svara
  • Hoppas hoppas! *håller tummarna*
    Härligt att få kunna sova ut en hel natt. Och dessutom få sova brevid sin kärlek. Måste va så tråkigt och jobbigt att ni inte har kunnat sovit brevid varandra på länge. Så som sagt. Håller verkligen tummarna 🙂

    Louise 2016-07-10 01:20:29 http://louiseanderssons.se
    Svara
  • Så härligt för dig/er! Vi hoppas att våra tvillingar på snart två år en vacker dag ska sova en hel natt

    Angelica 2016-07-10 00:41:49 http://None
    Svara
  • Håller verkligen tummarna! Man kan bli knäpp i hela huvudet av att inte få sova ordentligt! Iaf jag.. Tycker det kan vara jobbigt nog med dom där ”nappen, var är nappen, leta napp, hämta ny napp, vatten, mera vatten, napp igen-vakningarna” som skett en miljon gånger per natt. Men omg….behöva kliva upp och övertala en unge att man ska sova på natten, tack och lov har jag sluppit det. Håller verkligen tummarna för er. Någon gång vänder det ju förstås, det är ju en fördel med att barn blir äldre. Hoppas att det vänder nu <3

    Paulina Gunnardo 2016-07-10 00:08:57 http://paulina.gunnardo.se/blogg
    Svara
  • Ååååh håller tummarna supermegahårt! Förstår inte hur ni mödrar fixar det, läste nyss Elsa Billgrens födelseberättelse och ja, listan på grejer som kvinns klarar av är fan aplång. Det borde komma en medalj med att bli förälder! Heja heja Iggys sömn!

    Sandra Nicole 2016-07-09 22:56:00 http://www.sandranicole.se
    Svara
  • Åh vad roligt <3 håller tummarna på att det håller i sig nu 🙂 håll tummarna på att det snart händer oss med 🙂

    Johanna 2016-07-09 22:46:01 http://None
    Svara
  • Neeeej! Säg det, säg det, säg det! Högt, tydligt och självsäkert, så kommer universum vara med dig 😉 Kram (Håller tummarna för dig)

    Alexandra 2016-07-09 22:39:19 http://alexandrabylund.com
    Svara
  • Åh fy va skönt för dig!! Håller verkligen tummarna för att det håller i sig

    Linnea 2016-07-09 18:16:58 http://None
    Svara
  • Åh fy va skönt för dig!! Håller verkligen tummarna för att det håller i sig

    Linnea 2016-07-09 18:16:43 http://None
    Svara
  • Jag håller tummarna för dig 😀 😀

    My 2016-07-09 12:26:14 http://morgonkaffet.se
    Svara
  • Å, så herlig! Unner deg en masse uavbrutt søvn nå, Vanja – det er liksom det beste som finnes!?! Det er så tøft når barna ikke vil sove. Krysser fingrene for at det nå blir mer normale tilstander for dere!
    Selv har jeg en 18 mnd som akkurat nå har en bra søvnperiode (ta i tre), og jeg føler meg så levende…! 🙂

    Maria 2016-07-09 11:13:58 http://None
    Svara
  • Oh alltså den där känslan när dom små börjar sova hela nätter, oh lord! Håller tummarna för att det är på G nu, stor kram!

    Psst…här är snart (sova hela nätter) ett minne blott igen, liten skrutt väntas inom dom närmaste dagarna. Himla overkligt och ovant när man har två sen tidigare på snart 8 & 6 år! ^^

    LIVSGLITTER 2016-07-09 10:52:08 http://www.livsglitter.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!