Use what you got

inredningJag älskar ju att ha blommor och växter omkring mig, och tänkte därför bjussa på ett tips för att få mer grönska omkring sig som jag ofta använder mig av – och som dessutom är helt gratis!

Här har vi en tom vas till exempel, som bara lääääängtar efter att få ha något vackert i sig. Nu ska jag visa er hur man kirrar detta på nolltid, och med noll pengar.

 

snygg saxMan går och hämtar sin (gärna snygga – kom ihåg att värna vardagsglädjen!) sax…

 

monstera ellos vagn east…sen går man till närmaste växt man har hemma – och så rekar man efter bra blad att knipsa av.

 

monstera bladDet här bladet är rackarns vackert, men det har liksom blivit lite väl yvigt och sträcker sig numera över halva juicemaskinen, så att bli av med just precis det vore ju win win. Så – ta din (snygga!) sax, och klipp av bladet.

 

monstera inredningsinspoTadaa! HUR fint, HUR snabbt fixat och HUR billigt? Ofta glömmer man bort att man ju faktiskt kan använda de växter man redan har hemma till att fylla sina vaser. Vi tar ett exempel till!

 

inredning inspo palmDen här palmen är the gift that keeps on giving om jag ska vara lite cheesy. Den är toksnygg i sig, och bladen är LJUVLIGT fina! Återigen – vi tar vår (snygga! nu behöver jag inte påminna er igen va?) sax, knipsar av lämpligt blad, och…

 

inspiration barnrum…placerar det i valfri vas. Toppsnyggt på nolltid.

 

inspiration barnrumNåt som är extra bra med att knipsa av blad från växter man redan har hemma är att de står SÅ länge. Förra Monsterabladet jag tog var fint i säkert två månader. De här palmbladen håller också toppenlänge. Så gå loss på växterna därhemma nu och fyll hemmet med lite extra vardagsglädje vettja!

 

LÄS MER:
Fiffigaste (och mest otippade!) blomvasen
Sätt kvistar i vasen – blir SÅ fint!
Såhär blir vissnande rosor som nya!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Men guud vilket super tips! Så enkelt och SÅ SNYGGT! Är så glad att jag hittade er podd som därmed ledde mig till era bloggar – tack för all inspiration och pepp ni delar med er av 🙂

    Kramar från grannlandet <3

    sofiasmode 2016-07-07 20:05:31 http://sofiasmode.com
    Svara
  • Underbart! Mer grönska åt folket!

    Mele 2016-07-07 14:03:19 http://None
    Svara
  • Så smart! Har aldrig tänkt på att en kan göra så för att sprida ut grönskan än mer i hemmet. Kommer lätt bli ett miniprojekt att fixa i helgen ☺

    Clara, Bossbloggen 2016-07-07 00:53:06 http://www.bossbloggen.se/
    Svara
  • Dessutom kan monstera bli ny växt om rötterna växer från bladet!

    Emma 2016-07-06 18:42:37 http://www.emmae.se
    Svara
  • Ser riktigt fint ut,e riktigt kul att man kan använda lite små saker för att göra en stor skillnad som inte kostar något.Bara lite nyfikenhet och tålamod

    kram

    Lina-Hampus mamma 2016-07-06 17:57:19 http://mammatillhampus.blogspot.com
    Svara
  • Ååh smart! Måste knipsa på min monstera pronto!

    Maria Ekblad 2016-07-06 17:19:35 http://www.mariaekblad.se/blogg
    Svara
  • Åååh så bra och enkelt och mysigt! Jag älskade veckans poddis lite extra just för jag nyss flyttat ut för första gången så superkul att höra hur andra tycker och tänker kring just sin privata ekonomi. Skulle verkligen uppskatta om du fortsatte lägga upp lite praktiska ”spara” tips eller liknande. Hur man kan underlätta att värna vardagsglädjen på budget så att säga(:

    Jennie 2016-07-06 16:45:55 http://None
    Svara
  • Måste bara fråga var ert torkställ kommer från? Dyker upp i många vloggar och det ser så jäkla snyggt och samtidigt praktiskt ut!

    Astrid 2016-07-06 15:15:59 http://None
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!