Jag och spindelskräcken

                                                                                                     I samarbete med SamsungProcessed with VSCO with hb1 presetSom jag nämnde tidigare i veckan fick jag ju prova på Virtual Reality nyligen, för att försöka lindra min spindelrädsla. Och det var en crazy bananas-upplevelse. Crazy bananas-COOL upplevelse!

 

[youtube id=”zYtW8OBxpnI”]
[youtube id=”Ty_LJhM2BkI”]
Denna galna resa filmades ju, och i förra blogginlägget fick ni se del 1 av 3. I det avsnittet fick jag prata med en psykolog om min rädsla, och sen gå så nära en livs levande tarantel som jag pallade. Ovan hittar ni del 2 och 3, och det ni får se den här gången är så rackarns coolt.

Jag får kliva in i den virtuella verkligheten och gå igenom ett program i appen Itsy som tagits fram för att lindra just spindelrädslor. Ni får se hur det går till när jag kämpar (för det VAR kämpigt!) mig igenom de olika stegen.

Början var easy peasy – jag fick leka med en gullig tecknad blå spindel med söta små skor på fötterna, men ju längre in i programmet jag kom – desto mer verklighetstrogna blev spindlarna. Det skreks och hoppades en hel del under filmandets gång kan jag avslöja.

 

Processed with VSCO with hb1 presetMen vet ni vad? Det ASCOOLA med det här var – att det FUNKADE! Jag som endast pallade gå halvvägs fram till taranteln innan jag gått igenom Virtual Reality-programmet, kunde efter programmet gå HELA VÄGEN FRAM och dessutom PLOCKA UPP den rackarns spindeln! I HANDEN! Jag var helt golvad faktiskt, att det kunde funka så himla bra.

 

Processed with VSCO with hb1 presetJa ni ser ju – såhär nöjd var jag med mig själv efter att ha suttit i en virtuell värld i tre timmar och övat mig på att hänga med spindlar. Ni MÅSTE se videoklippen, det är så sjukt fascinerande att se hur den här processen går till – och att min rädsla kunde lindras SÅ PASS MYCKET på bara några timmar.

Precis som jag säger i filmen, så är Virtual Reality framtiden. Jag tror att den tekniska utvecklingen nu nått en punkt där det bara kommer gå snabbare och snabbare, vilket gör att vi knappt kommer känna igen oss i vår egen värld om 15 år. För hur vansinnescoolt är det inte att man i dag kan lägga en Samsungmobil i ett slags glasögon, och med hjälp av en app förflyttas in i en helt ny värld? En värld som absolut kan innebära spel och underhållning, men som kanske framförallt kan hjälpa en att utvecklas som människa. Man kan utveckla färdigheter i virtuella miljöer, linda rädslor – öva sig på att VÅGA (kanske är en VR-app som jag å Jossan ska ta fram ha ha?).

VR´s möjligheter är oändliga, är så sjukt peppad på att se vad det kommer göra med världen, och med oss mänskor. Så glad att jag fick vara med om det här!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Hej!
    Jag själv är livrädd för spindlar! Kan inte ens kolla på en bild av en och om jag ser en liten hemma springer jag skrikandes därifrån! Min skräck för alltså med sig lite problem.
    Så det skulle ju vara bra om jag kunde lindra den lite… men jag vet inte om jag skulle klara av att göra det du gjorde (jag har inte kollat på filmerna för att jag inte vill se den lilla äckliga saken). Men jag tycker det hela låter väldigt konstigt med att det försvann efter den här processen.

    Mimmi 2016-07-23 18:59:19 http://None
    Svara
  • Haha, nä men där var ju Stefan! Psykologen asså 🙂 Vi har pluggat på samma institution.

    Kul att det funkade så himla bra med exponeringen för spindeln, impad att du vågade ta på den sen. Tänk så mycket man kan gå och vara rädd för i onödan! Och skönt att veta att mycket går att göra något åt 🙂

    Paulina Gunnardo 2016-07-03 00:04:42 http://paulina.gunnardo.se/blogg
    Svara
  • Smart! som de sa i videon så kommer såna här appar nog att finnas till för alla möjliga typer av personlig utveckling så småningom. Jag skulle behöva en som simulerar arbetsintervjuer för jag blir så skakig och nervös och svarar inte alls bra 🙁

    Hannin 2016-07-02 17:41:42 http://None
    Svara
  • Hej Vanja!
    Jag har länge tänkt att kommentera men aldrig riktigt kommit mig för. Jag uppskattar att läsa din blogg och du och din familj verkar vara så härliga! Bloggen och youtube-klippen förgyller en hårt arbetande sjuksköterskas vardag:-)tack för det!

    Isabel B 2016-07-02 17:27:12 http://None
    Svara
  • Wow! Coolt! 🙂

    Alexandra 2016-07-02 13:57:54 http://alexandrabylund.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!